Verkkokaupan tehokkuuden parantaminen

Verkkokauppasi tehokkuuteen vaikuttavat useat tekijät, joista joihinkin voit itse vaikuttaa.

Lisätietoja verkkokauppasi tämänhetkisestä toiminnasta saat Verkon tehokkuus -raportista.

Tekijöitä, joihin et voi vaikuttaa

Nämä tekijät saattavat vaikuttaa kauppasi tehokkuuteen, mutta niitä ei voida hallinnoida Shopify-kaupan asetuksilla tai säädöillä. Tämä sisältää asiakkaisiin liittyviä tekijöitä, kuten asiakkaan laitteen tai Internet-nopeuden, sekä Shopifyn tekijöitä, kuten Shopifyn infrastruktuurin päivityksiä.

Asiakkaan laite, verkko ja sijainti

Asiakkaat käyvät kaupassasi eri puolilta maailmaa ja erilaisilla laitteilla ja Internet-yhteyksillä. Tämä tarkoittaa, että kauppasi saattaa latautuu niihin nopeammin tai hitaammin näiden tekijöiden mukaan.

Jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä kauppasi nopeuden takia, pyydä asiakasta tarkistamaan, että hän käyttää selaimen uusinta versiota, on äskettäin tyhjentänyt välimuistinsa ja ettei hänen internetpalvelun tarjoajan yhteys ole poikki eikä sen suorituskyky ole heikentynyt.

Shopifyn infrastructure

Shopify isännöi verkkokauppaasi nopeissa, globaaleissa palvelimissa eikä rajoita kaupan kaistankäyttöäsi. Voit tarkistaa Shopify-kauppasi tilan Shopify Status ‑sivustolta.

Shopify tekee jatkuvasti parannuksia koodiinsa ja infrastruktuuriinsa. Jotkin parannuksista voivat vaikuttaa tehokkuusmittareihisi.

Alla on joitakin ominaisuuksia, jotka vaikuttavat verkkokaupan nopeuteen.

Sisällön toimitusverkosto (CDN)

CDN (content delivery network) tarkoittaa sisällön toimitusverkostoa. CDN tallentaa kuvat ja muut tiedostot, kuten sisällön Shopify-ylläpitäjän Sisältö- ja Tiedostot-sivuilla. Sisällön toimitusverkoston kautta Shopify tarjoaa kauppiaille huippuluokan sisällön toimitusverkoston, joka suoritetaan Cloudflare-välityspalvelimella, joka varmistaa, että verkkokauppasi latautuu nopeasti ympäri maailman. Voit tarkistaa CDN-tiedoston tilan Cloudfraporttien tilasivulta.

Paikallisen selaimen välimuisti

Kauppasi kätkee tai tallentaa joitakin elementtejä, jotka on tehty väliaikaisesti asiakkaan paikallisessa varastoinnissa. Kun asiakas seuraavan kerran vierailee verkkokaupassasi, selain voi ladata resursseja välimuistista sen sijaan, että hän lähettää toisen pyynnön palvelimelle.

Shopify määrittää kaupan välimuistiselaimille välimuistin vuodeksi jokaisen tiedoston osalta. Tiedostot, jotka voivat olla välimuistissa, sisältävät kuvatiedostot, PDFs, JS-tiedostoja ja CSS-tiedostoja.

Palvelinpuolen sivun välimuisti

Paikallisen selaimen välimuistin lisäksi Shopify kätkee palvelimille sivutason sivuja. Kun sivu ladataan ensimmäisen kerran, se voi olla hitaampaa, mutta myöhemmät sivun lataukset ovat nopeampia, koska asiakkaat saavat välimuistiin tallennettua kopiota.

Liquid-objektiin content_for_header sisältyvät resurssit

`` Liquid-objekti tuo verkkokauppaan joukon ominaisuuksia, mukaan lukien suorituskykyanalyysit ja valinnaiset ominaisuudet, kuten dynaamiset kassapainikkeet. Tämän objektin ja siihen liittyvien ominaisuuksien lataus vaikuttaa kaupan nopeuteen. Shopify optimoi tunnisteen ja sen omaisuudet nopeuttaakseen niiden toimintaa.

Tekijöitä, joihin voit vaikuttaa

Tässä näet verkkokaupan tehokkuuteen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä ja kuinka voit käsitellä niitä.

Sovellukset

Kun lisäät verkkokauppaasi sovelluksen toiminnallisuuden tai ulkoasun muuttamiseksi, ne lisäävät teemaan koodia, jotta ne voidaan suorittaa. Joitakin koodia voidaan poistaa tai järjestää uudelleen, jotta verkkokauppasi suorituskyky paranee. Jos et käytä sovellusta, voit poistaa sen.

Jos olet sitä mieltä, että sovellus hidastaa kauppaa, tee seuraavat toimet:

• Deaktivoi sovelluksen ominaisuudet, joita et käytä, tai poista sovellus, jos et tarvitse sitä. Huomioi verkkokaupan ominaisuuksien ja nopeuden välinen tasapaino.
  • Jos poistat sovelluksen, harkitse sovelluksen asennusprosessissa lisätyn koodin poistamista. Useimmat sovellukset poistavat koodinsa automaattisesti, mutta voit varmistaa sen sovelluksesta kehittäjältä. Osa sovelluksista auttaa sinua tässä prosessissa pakkaamalla koodin {% comment %} tunnisteisiin, joissa mainitaan sovelluksen nimi. Käyttämättömän sovelluskoodin poistaminen on paras käytäntö, joka estää koodin suorittamisen käyttämättömille ominaisuuksille ja helpottaa teemakoodin lukemista.
  • Konsultoi sovelluskehittäjää.

Teemat

Teemat koostuvat Liquid-, HTML-, CSS- ja JavaScript-koodista. Kun muokkaat tai mukautat teemoja, tiedostokoot voivat kasvaa ja vaikuttaa verkon tehokkuuteen.

Jos olet sitä mieltä, että jokin teemasi on hidastu kaupastasi, tee seuraavat toimet:

Teeman tai sovelluksen ominaisuudet

Tietyt ominaisuudet voivat käytössä ollessaan vaikuttaa kauppasi tehokkuuteen. Esimerkiksi jotkin pikakatselun ponnahdusikkunat lataavat tietoja valmiiksi jokaiselta tuotesivulta, kun kokoelmasivu latautuu. Sellaisten tietojen lataaminen, joita asiakkaat eivät käytä, voi vaikuttaa kauppasi latautumisnopeuteen turhaan.

Jos jokin toiminnallisuus hidastaa kauppaasi, voit tehdä seuraavat toimenpiteet:

Monimutkaiset tai tehottomat Liquid-koodit

Voit muokata kauppasi hahmontamiseen käytettävää Liquidia lähes aina. Liquid-koodia mahdollista kirjoittaa tehokkaalla ja epätehokkaalla tavalla. Monimutkaisien toimintojen lisääminen toistuvasti voi lisätä Liquidin latausaikaa, mikä vaikuttaa yleiseen verkon tehokkuuteen.

Jos haluat esimerkiksi järjestää kokoelman tuotteet hinnan perusteella, sinun pitää tehdä se ennen kuin yhdistät tuotteet kokoelmaasi, eikä osana silmukan koodia. Tämä johtuu siitä, että tuotteiden järjestys ei muutu jokaisen tuotteen osalta, ja että tuotteiden järjestyksen laskeminen lisää käsittelyaikaa.

Jos olet huolissasi siitä, että koodia ei ole optimoitu, voit tehdä seuraavat toimet:

• Suorita Shopify Theme Inspector for Chrome, joka tunnistaa koodirivit, jotka hidastavat verkkokaupan sivuja.
  • Palkkaa Shopify Partner, joka auttaa sinua löytämään tehottoman tai tarpeettoman koodin.

Kuvat ja videot

Liian suuret ja piilotetut kuvat voivat häiritä muiden tärkeämpien sivun osien latautumista. Jos käyttäjien täytyy odottaa suurien kuvien latautumista, he saattavat kokea, että kauppasi on hidas.

Shopify lisää joitakin suojatoimenpiteitä, joiden avulla voit estää verkkokaupan ylikuormituksen kuvien tai videoiden avulla. Esimerkki:

• Etusivullasi ei voi olla yli 50 tuotetta kokoelmasivulla tai 25 osioissa.
  • Moni teema välttää lataamasta kuvia, jotka eivät ole sillä hetkellä näytöllä.
  • Monet teemat myös latautuvat tiettyä kokoa varten kuvan näytön koon mukaan.

Nämä takeet eivät kuitenkaan täysin estä kuvia tai videoita vaikuttamasta verkkokauppasi tehokkuuteen.

Jos kuvat hidastavat kauppaasi, tee seuraavat toimenpiteet:

• Tutustu kuvien optimointioppaaseen.
  • Varmista, että diaesitykset ovat 2-3 dian pituisia tai käytä yhtä kuvaa.
  • Kysy teeman kehittäjältä neuvoa siitä, miten kuvia kannattaa käyttää sen teemassa.

Fontit

Voit valita verkkokaupassasi tekstin useista eri fonteista. Jos kuitenkin käytät fonttia, jota ei ole valmiiksi asiakkaasi tietokoneella, fontti täytyy ladata, ennen kuin tekstisi voidaan näyttää. Tämä vaikuttaa siihen, miten nopeasti kauppasi latautuu.

Voit välttää uuden fontin lataamisen asiakkaan tietokoneelle käyttämällä järjestelmän fonttia. Järjestelmän fontti on fontti, joka on jo asennettu useimpiin tietokoneisiin.

Voit valita mono-, serif- tai sans-serif-fonttiperheen. Voit silti käyttää fonttityylejä, kuten lihavointia tai kursivointia, kun käytät jotakin näistä fonttiperheistä.

Asiakkaan tietokoneella näkyvä fontti riippuu asiakkaan käyttöjärjestelmästä. Seuraavassa on esimerkkejä fonteista, joiden avulla voidaan hahmontaa tekstiä, kun valitset järjestelmän fonttiperheen:

• Mono: Menlo, Consolas, Monaco, Liberation Mono tai Lucida Console
  • Sans-serif: BlinkMacSystemFont, Segoe UI, Roboto, Ubuntu tai Helvetica Neue
  • Serif: Iowan Old Style, Apple Garamond, Baskerville, Times New Roman, Droid Serif, Times tai Source Serif Pro

Vianmääritystyökalut

Voit tutkia verkkokauppasi tehokkuutta seuraavien työkalujen avulla.

Vinkki: Jos olet kehittäjä, voit optimoida teemasi tehokkuuden Shopifyn työkalujen ja parhaiden käytäntöjen avulla. Lue lisää osoitteesta Shopify.dev.

PageSpeed Insights

Shopifyn Verkon tehokkuus -dashboard -raportissa käytetään Core Web Vital -mittareita, jolla mitataan, miten todelliset käyttäjät kokevat verkkokauppasi. Voit suorittaa omia raportteja Google PageSpeed Insights -palvelun avulla tarkastellaksesi kauppasi sivujen tarkempia mittareita.

Shopify Theme Inspector for Chrome

Chrome Shopify Theme Inspector on profilointityökalu, joka käyttää liekki-kaaviota Liquid-hahmonnustehon näyttämiseksi. Tämän työkalun avulla voit tunnistaa verkkokaupan sivuja hidastavia koodirivejä. Lue, miten voit käyttää Shopify Theme Inspector-tarkastajaa.

Hanki tukea verkkokaupan tehokkuuteen

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, Shopify-tuki voi ehkä auttaa sinua perustehokkuuden parantamisessa.

Jos käytät kolmannen osapuolen teemaa ja tarvitset apua, sinun on otettava yhteyttä teeman kehittäjään tai palkattava Shopify Partner. Lue lisää Shopify Partnerin palkkaamisesta.

Jos sinulla on kehitystiimi tai yhteistyökumppani, voit myös ottaa yhteyttä heihin saadaksesi lisäohjeita.