Forbedre ytelsene til nettbutikken

Nettbutikken består av en rekke funksjoner, som temakode, apper, bilder, videoer, karuseller, feeder i sosiale medier og analyse. Disse funksjonene kan forbedre besøkendes opplevelse og utvide mulighetene for nettstedet ditt.

Hver funksjon du legger til i nettbutikken kan imidlertid påvirke butikkens ytelser. Noen funksjoner kan gjøre nettstedet ditt tregere eller skape uventet atferd som kan påvirke brukeropplevelser.

Nettytelser fokuserer på å optimalisere brukeropplevelsen. For øyeblikket fokuserer nettytelser på tre hovedområder, som også reflekteres i Core Web Vitals:

• Innlastingshastighet, målt etter Largest Contentful Paint (LCP)
  • Layoutstabilitet, målt etter Cumulative Layout Shift (CLS)
  • Responsivt mot brukerinteraksjoner, målt etter First Input Delay (FID) og Interaction to Next Paint (INP)

Optimalisering av nettytelsene betyr at det er mer sannsynlig at kundene blir værende på nettstedet og konverterer. Finn ut mer om hvorfor nettytelser er viktig.

Optimaliseringer for nettbutikken

Nettbutikken har integrert nettoptimalisering. Nettoptimalisering er også integrert i alle nye funksjoner. Du trenger ikke å gjøre noe spesielt for å dra nytte av følgende funksjoner:

• Nettbutikken driftes på raske, globale servere, og begrenser ikke butikkens båndbredde. Du kan sjekke status for Shopify-butikken din på Shopify Status.
  • Nettbutikken bruker et innholdsleveringsnettverk (CDN) som driftes av Cloudflare, som sikrer at nettbutikken lastes raskt inn over hele verden. Du kan se CDN-statusen på Cloudflares statusnettsted.
  • For å få rask innlastingstid, optimaliseres bilder automatisk ved hjelp av bilde-CDN. Kombinert med temakoden kan bilde-CDN levere det beste bildeformatet, som også komprimeres og endres størrelse for, slik at filstørrelsene blir små.

Faktorer som påvirker nettytelsene

For Shopify-butikker er dette de største faktorene som påvirker nettytelsene:

• Temaet i nettbutikken
  • Appene du har installert
  • Eventuell ekstra tredjepartskode du manuelt har lagt til i butikken, inkludert taggbehandlingsverktøy og taggene i dem

Det betyr at du bør fokusere på følgende for å forbedre nettytelsene:

• Bruke et oppdatert, optimalisert Online Store 2.0-tema. Alle Online Store 2.0-temaer fra Shopify er gratis og optimalisert for nettytelser. I tillegg er mange andre tredjepartstemaer også optimalisert for nettytelser. Du kan gå gjennom de nyeste dataene om temaytelser.
  • Evaluer de installerte appene og tredjepartskode for å sikre at de skaper tilstrekkelig verdi til å veie opp for potensiell reduksjon i ytelser.
  • Gå gjennom taggbehandleren og fjern ubrukte tagger eller tagger med lav verdi. Finn ut mer om beste praksis for tagger og taggbehandlere.

Testverktøy

Du kan bruke følgende verktøy til å granske nettbutikkens ytelse.

Instrumentbord for nettytelse

Shopifys instrumentbord for nettytelse-rapport bruker Core Web Vitals for å måle hvordan nettbutikken oppleves for faktiske brukere.

PageSpeed Insights

Du kan kjøre dine egne rapporter med Googles PageSpeed Insights for å se mer detaljerte beregninger for sider i butikken.

Få hjelp med ytelsen i nettbutikken

Hvis du bruker et gratis tema fra Shopify, kan Shopify-brukerstøtte være i stand til å hjelpe deg med grunnleggende ytelsesforbedringer.

Hvis du bruker et tredjepartstema og trenger hjelp, må du kontakte temautvikleren, leie inn våre Shopify-nettytelseseksperter, eller leie inn en Shopify-partner. Finn ut mer om å leie inn en Shopify-partner.

Hvis ytelsesproblemet stammer fra en app, kan du kontakte apputvikleren.

Hvis du har et utviklingsteam eller en byråpartner, kan du også ta kontakt med dem for mer hjelp.

Teknisk informasjon og ressurser for feilsøking

Hvis du er en utvikler som ønsker å forbedre ytelsene i en Shopify-butikkfront, et tema eller en app, kan du gå gjennom følgende ressurser for hver Core Web Vital. Finn ut mer om beste praksis for ytelse i Shopify-temaer.

Innlastingshastighet

Largest Contentful Paint (LCP) måler innlastingshastigheten, basert på hvor raskt det største elementet på siden blir synlig. Time to first byte (TTFB) og first contentful paint (FCP) er støtteberegninger, som gir deg en bedre forståelse av rotårsaken til problemet. Du kan finne ut mer om feilsøking av typiske årsaker til treg innlasting i Shopify Liquid-butikkfronter.

Visuell stabilitet

Cumulative Layout Shift (CLS) måler visuell stabilitet, basert på hvor mye innholdet flytter seg uventet rundt under innlasting. For et dypdykk i feilsøking av CLS, kan du lese Hvordan optimalisere Cumulative Layout Shift (CLS) på Shopify-nettsteder.

Interaktivitet

First Input Delay (FID) måler interaktivitet, basert på hvor lang tid det tar før siden blir responsiv for første brukerhandling, for eksempel klikk på en lenke eller en knapp. Den er erstattet av Interaction to Next Paint (INP) i Core Web Vitals, og vi jobber med å legge til INP i instrumentbordet for nettytelser.

Hvis du har problemer med dårlig FID eller INP, har du sannsynligvis for mye JavaScript i butikken fra enten temakoden, appkoden eller tredjeparts-/taggbehandlerkode. Jobb med å rydde opp i de største synderne. Finn ut mer om tre måter å finne de tre største JavaScript-synderne for sideinnlasting. Hvis du fortsatt har problemer med INP, kan du finne ut mer i ressursene på web.dev.