Krav ved bruk av Shopify Payments for Singapore

Du må forstå kravene til personopplysninger før du kan bruke Shopify Payments i Singapore. Disse kravene finnes for å overholde forskrifter og forhindre økonomisk kriminalitet. I denne artikkelen finner du formålet ved innhenting av personopplysninger, hva slags type dokumentasjon som godtas og veiledning for å sikre at dokumentasjonen din oppfyller de nødvendige kravene.

Oversikt over krav til Shopify Payments i Singapore

Før du kan bruke Shopify Payments i Singapore, må du sikre at du oppfyller følgende krav:

• Kvalifiserte bedriftstyper: Enkelte typer bedrifter og tjenester har ikke anledning til å bruke Shopify Payments. For å finne ut om virksomheten din er kvalifisert kan du se listen over forbudte bedriftstyper for Singapore, som er oppgitt i vilkår for bruk (TOS) av Shopify Payments.
  • Krav til bankkonto: Bankkontoen din må oppfylle følgende krav før du kan koble den til Shopify Payments:

• Bankkontoen er en sjekkonto hos en bank i Singapore.
    • Bankkontoen er i valutaen SGD.
    • Bankkontoen er berettiget for gjentagende overføringer fra Shopify.
    • Bankkontoen er konfigurert for enten FAST- (Fast And Secure Transfers) eller RTGS-overføringer (Real Time Gross Settlement). Rådfør deg med banken for å finne ut om kontoen din kan godta denne typen overføringer.
  • Krav til personopplysninger: Du må oppgi informasjon om deg selv og virksomheten din for å overholde regulatoriske krav og forhindre økonomisk kriminalitet. Dette inkluderer detaljer om personen som oppretter Shopify Payments-kontoen, den tilhørende virksomheten og enkeltpersonene som eier eller kontrollerer virksomheten. Sørg for at dokumentasjonen er tydelig, korrekt, oppdatert og fri for feil eller skrivefeil.

Inkompatible bankkontoer

Sjekk-kontoer som er konfigurert for å bare godta bankoverføringer fungerer ikke med Shopify Payments. Sparekontoer, fleksible brukskontoer og tjenester som overfører penger til bankkontoer som ikke etterligner bankkontoer støttes ikke av Shopify Payments. Selv om virtuelle kontoer utenfor Shopify støttes, kan du oppleve flere betalingsfeil med slike kontoer.

Formål med innhenting av personopplysninger

Innhenting av personopplysninger er nødvendig for å identifisere forhandlere som bruker Shopify Payments, og for å overholde regulatoriske krav. Dette bidrar til å forhindre hvitvasking av penger, terrorfinansiering og annen økonomisk kriminalitet. Dersom forskriftene endres, kan det hende at Shopify og våre partnere trenger ytterligere informasjon fra deg for å sikre overholdelse. Disse gjennomgangene kan skje når som helst så lenge Shopify Payments-kontoen din er aktiv.

Nødvendig informasjon

Personopplysningene Shopify er forpliktet til å innhente varierer fra land til land. Følgende informasjon kreves for Singapore:

• Enkeltpersonen som oppretter Shopify Payments-kontoen.
  • Bedriften som er tilknyttet Shopify Payments-kontoen.
  • Personene som i siste ende eier eller kontrollerer virksomheten, inkludert bedriftseieren eller en leder med juridisk signeringsmyndighet.

Godkjente dokumenttyper

For å bistå med bekreftelsesprosessen må du oppgi visse typer dokumenter for å bekrefte personopplysningene dine, og i noen tilfeller også bedriftsopplysninger. Følgende dokumenttyper er godkjent for enkeltpersoner og virksomheter i Singapore.

Identitetsdokumenter:

• Pass: dette er det foretrukne dokumentet for identitetsbekreftelse, når det er tilgjengelig
  • Førerkort: Krever innskannet for- og bakside
  • Nasjonalt identitetskort: innskanninger av for- og bakside kreves
  • Arbeidstillatelse eller oppholdstillatelse: innskanninger av for- og bakside kreves

Adressedokumenter:

• Pass
  • Myndighetsutstedt identitetsdokument med adresse
  • Korrespondanse med offentlige myndigheter: datert innenfor de siste tre månedene
  • Bankkontoutdrag: utstedt innenfor de siste tre månedene
  • Nylig strømregning: utstedt innenfor de siste tre månedene

Virksomhets- og enhetsdokumentasjon

Alle juridiske enhetstyper kan bli bedt om å sende inn følgende dokumentasjon:

• Dokumentasjon på registrering hos ACRA BizFile
  • Attestering om eierskap: last ned en mal fra Stripe-brukerstøtte
  • Registreringssertifikat fra Registry of Societies (ROS)

Du kan bli bedt om å sende inn følgende dokumentasjon for bekreftelse av eierskap:

• Dokumentasjon på registrering hos ACRA BizFile
  • Attestering om eierskap: last ned en mal fra Stripe-brukerstøtte
  • Nylig årsrapport (bare for veldedige organisasjoner)
  • Nylig stiftelsesdokument (bare for veldedige organisasjoner)

Proof of Liveness-kontroll

Hvis du godtar donasjoner, folkefinansiering eller tilbyr finansielle tjenester med Shopify Payments i Singapore, må du gjennomføre en Liveness-kontroll etter at du har registrert informasjon om deg og bedriften. Du får et varsel på startsiden i Shopify-administrator som oppgir at ytterligere informasjon kreves. Når du klikker på varselet, blir du omdirigert til en ekstern side der du kan gå gjennom bedriftsinformasjonen du allerede har sendt inn. Etter at du har bekreftet bedriftsinformasjonen din, må du fullføre liveness-sjekken med et av følgende alternativer:

• Bruk SingPass til å bekrefte den innsendte informasjonen
  • Bruk et webkamera eller telefonen til å laste opp et bilde av deg selv

Du må også bekrefte bildelegitimasjonen din ved hjelp av ett av følgende alternativer:

• Bruk et webkamera eller telefonen til å laste opp et bilde av legitimasjonen
  • Laste opp et bilde av legitimasjonen

Sikre dokumentsamsvar

Når du sender inn dokumentasjon, må du sikre at de oppfyller de nødvendige kriteriene. Følg disse retningslinjene for å sikre samsvar:

• Nøyaktighet og gyldighet: Kontroller at informasjonen i dokumentene er korrekt og gyldig.
  • Tydelighet og lesbarhet: Kontroller at dokumentene er tydelige og store nok til at de er lesbare.
  • Fullstendighet: Oppgi alle nødvendige detaljer og kontroller at all informasjon er synlig. Hvis et dokument er beskjært, må du kontrollere at alle viktige opplysninger fortsatt er synlige.
  • Konsekvent:: Kontroller at informasjonen i dokumentene samsvarer med den informasjonen du oppga da du konfigurerte kontoen.
  • Oppdatert: Hold dokumentene oppdatert med de nyest mulige dataene.
  • Feilfri: Dobbeltsjekk dokumentene for feil informasjon eller stavefeil.
  • Unngå kopier: Send inn originalbilder av dokumentene dine når det er mulig, og unngå å skanne eller kopiere dem. Hvis dokumentene er utstedt digitalt, må du sende inn den originale, uendrede PDF-filen.