Verwijzen naar metaobjecten

Maak een metaveldverwijzing aan als je het metaobject wilt gebruiken in een specifiek deel van Shopify, zoals 'producten', 'bestellingen' of 'klanten'. Als je bijvoorbeeld een metaobject 'Producteigenschappen' hebt gebouwd en je het op productpagina's wilt gebruiken, kun je een productmetaveld aanmaken dat naar dit specifieke metaobject verwijst. Met deze verwijzing kun je unieke 'Producteigenschappen' weergeven bij specifieke producten. Je kunt bijvoorbeeld verwijzen naar een vermelding met de naam 'Duurzaamheid' bij Product A en een vermelding met de naam 'Materialen' bij Product B.

Een verwijzing naar een metaobject aanmaken

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Selecteer het deel van de winkel waarvoor je de verwijzing wilt aanmaken, bijvoorbeeld Producten.
  3. Klik op Definitie toevoegen.
  4. Voer in het veld Naam een naam in voor je definitie.
  5. Klik op Type selecteren > Metaobject. Je kunt dit metaveld dezelfde naam geven als het metaobject, zodat je het later gemakkelijk kunt vinden. Je kunt ook Gemengde verwijzing selecteren om meer dan een type metaobject te selecteren.
  6. Doe een van de volgende dingen:

• Kies Eén waarde als je per product maar één item hoeft weer te geven.
    • Kies Lijst met waarden als je meer dan een vermelding wilt weergeven bij een product.
  7. Selecteer Webshops om de metaveldcontent toegankelijk te maken voor de webshop.

8. Klik op Opslaan.

Nu je een relatie tussen een bron en een metaobject hebt gelegd, koppel je de specifieke vermeldingen aan de specifieke producten waar je de metaobjecten bij wilt weergeven.

Items koppelen

Nadat je het metaobject hebt ingesteld, enkele vermeldingen hebt toegevoegd en de definitie van de metaobjectverwijzing hebt aangemaakt, kun je de individuele vermeldingen linken aan andere delen van de winkel.

Stappen:

1. Navigeer in het Shopify-beheercentrum naar het deel van je winkel waar je contentvermeldingen wilt weergeven. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Producten naar een productpagina in het Shopify-beheercentrum gaan.
  2. Zoek in het gedeelte Metavelden de aangepaste definitie die je eerder hebt aangemaakt en klik op de naam van de definitie. Als de metavelddefinitie die je hebt aangemaakt niet wordt vermeld, klik je op Alles weergeven.
  3. Klik op Vermelding selecteren. De vervolgkeuzelijst geeft alleen alle overeenkomende vermeldingen van dat type weer. Als je de definitie instelt om een lijst met waarden te accepteren, kun je meerdere vermeldingen selecteren.
  4. Herhaal indien nodig de bovenstaande stappen om vermeldingen aan andere producten te koppelen.

Je kunt ook items aanmaken op basis van een referentiebron. Klik op Nieuw(e) aanmaken om een nieuw item aan te maken, waar vervolgens automatisch naar wordt verwezen door product A en waar ook door andere producten kan worden verwezen.

Een gemengde verwijzing aanmaken

Je kunt een gemengde verwijzing aanmaken met de stappen onder Een verwijzing aanmaken.

Je kunt een gemengde verwijzing alleen koppelen aan de webshop via Liquid of via de API voor aangepaste en Hydrogen-webwinkels.

Hier vind je meer informatie over aangepaste gegevens voor ontwikkelaars.