Shopify Inbox installeren en openen

Nadat je Shopify Inbox hebt geïnstalleerd in je Shopify-winkel, heb je toegang tot je gesprekken op het web of installeer je de app op je iOS- of Android-apparaat. Klanten kunnen een chat beginnen vanuit de chatfunctie in je webshop of via de Shop-app. Verder kun je de berichten van klanten vanaf je desktopcomputer lezen en beantwoorden of via de Shopify Inbox-app op je iOS- of Android-apparaat.

Vereisten voor machtigingen

De machtigingen die de medewerkers van je winkel krijgen, bepalen welke functies van Shopify Inbox ze kunnen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Machtigingen voor Shopify Inbox-medewerkers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Shopify Inbox in je Shopify-winkel installeren

Als je Shopify Inbox wilt gebruiken, installeer je eerst de app in je Shopify-winkel.Zie Apps installeren voor meer informatie.

Nadat je de Shopify Inbox-app in je winkel hebt geïnstalleerd, kun je de instellingen en styling van de chatfunctie en je inbox-instellingen configureren.

Shopify Inbox openen om berichten te beheren

Nadat je de Shopify Inbox-app in je winkel hebt geïnstalleerd, kun je je berichten op een desktopcomputer openen en beheren, of je kunt de Shopify Inbox-app voor iOS of Android downloaden. Je kunt op de volgende manieren je gesprekken bekijken:

Wisselen tussen meerdere inboxen

Als je Inbox in meerdere winkels hebt geïnstalleerd, kun je gemakkelijk wisselen tussen de inboxen van de winkels. Je krijgt ook meldingen voor elke winkel waar je logged in bent. Als je je wilt afmelden voor meldingen voor een winkel, kun je bij die winkel uitloggen door op de knop log out of <store name> te klikken. Hier kom je meer te weten over het beheren van meldingsvoorkeuren.