Shopify Inbox instellen

Nadat je Shopify Inbox op internet hebt gebruikt of hebt toegevoegd aan je iOS- of Android-apparaat, of je het programma gebruikt op je desktop, kun je de berichtenopties voor je Shopify-winkel configureren. Klanten kunnen een gesprek starten in je onlinewinkel met behulp van onlinewinkelchat of geïntegreerde berichtenplatforms zoals Apple Business Chat of Facebook Messenger, en je kunt de berichten van je klanten lezen en ze beantwoorden met behulp van Shopify Inbox. Je kunt ook vooraf geschreven berichten toevoegen om snel op klanten te reageren, klanten onmiddellijk te laten reageren op veelgestelde vragen, het welkomstbericht aan te passen dat klanten zien wanneer ze een gesprek beginnen en hun verwachtingen voor responstijd instellen met geautomatiseerde berichten.

Machtigingen vereisten

De machtigingen die de medewerkers van je winkel krijgen, bepalen welke functies van Shopify Inbox ze kunnen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Machtigingen voor Shopify Inbox-medewerkers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als jij je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van derden gebruikt, moet je mogelijk Cross-website-tracking inschakelen in je IOS-instellingen. Met Cross-website tracking kunnen externe Shopify-apps die je in je Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de mobiele app van Shopify.

Voer de volgende stappen uit om Cross-website trackingin te schakelen:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Schakel volgen van cross-website in.

Shopify Inbox instellen op een mobiel apparaat

1. Installeer Shopify Inbox op een van de volgende mobiele apparaten:

- iPhone of iPad - Android

1. Open Shopify Inbox en log vervolgens in op je Shopify-account.

Shopify Inbox instellen op desktop

1. Ga vanaf je desktopcomputer naar shopifyinbox.com.
  2. Log in op je Shopify-account.

Je chat beschikbaarheid instellen

In Shopify Inbox kun je de beschikbaarheid van je winkel instellen met specifieke uren, zodat klanten die een gesprek met je winkel beginnen, weten wanneer ze een antwoord verwachten. Je kunt ook kiezen wanneer het vervolgbericht aan klanten wordt weergegeven en wanneer in plaats daarvan het afwezigheidsbericht wordt weergegeven.

Raadpleeg Je beschikbaarheid instellen voor meer informatie.