Lokalisatie en vertaling

Klanten over de hele wereld genieten van content in hun eigen taal. Het vertalen van de inhoud van je winkel kan leiden tot meer verkoop omdat je internationale klanten je marketing-, product-, verzend-en retourbeleid beter kunnen begrijpen. Meer informatie over internationaal verkopen.

Je kunt meerdere talen inschakelen in je Shopify-beheercentrum om afzonderlijke URL's te maken voor je vertaalde inhoud. Wanneer klanten op een vertaalde URL komen, wordt in je winkel automatisch de vertaalde versie weergegeven als er vertalingen bestaan.

Vereisten

Als je in meerdere talen wilt verkopen, heb je het volgende nodig:

URL's en SEO

Een belangrijk onderdeel van verkopen in meerdere talen is ervoor zorgen dat klanten en zoekmachines de juiste taalversie van je site kunnen vinden. Wanneer je een taal publiceert, worden unieke URL's gemaakt voor elke vertaalde pagina in je winkel. Dit wordt gedaan door de taalcode toe te voegen aan de URL's.

Stel, je primaire domein is shop.com. Als je twee extra talen publiceert, Frans (fr) en Duits (de), veranderen je winkel-Url's in shop.com/fr en shop.com/de.

De rest van het domein blijft in alle talen hetzelfde. Je kunt ook verschillende talen beschikbaar hebben in verschillende domeinen met behulp van de functie internationale domeinen in Shopify Markets.

Het is belangrijk dat zoekmachines je site kunnen indexeren in alle vertaalde talen. Shopify voegt automatisch metatags en hreflang-tags toe en bevat alle gepubliceerde talen in sitemaps, die zoekmachines helpen de verschillende talen in je winkel te detecteren.

Vertalingen in apps

Als je apps van derden gebruikt, is het mogelijk dat deze apps standaard het verkopen in meerdere talen niet ondersteunen. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app om te zien of een app meerdere talen ondersteunt.

Beperkingen van verkopen in meerdere talen

• Alleen compatibele externe vertaal-apps worden door deze functie ondersteund.

• Tags (zoals producttags, artikel-tags en blog-tags) kunnen niet worden vertaald.

• Product-URL's, zoals /products/large-white-t-shirt, worden niet vertaald en blijven in de taal waarin ze zijn gemaakt, zelfs wanneer een klant de site in een andere gepubliceerde taal bekijkt.

• De primaire taal van je thema mag geen regionale variant zijn wanneer je Shopify Markets gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld je primaire taal niet wijzigen in English (United States). Je stelt in plaats daarvan English in.

Meertalig voor ontwikkelaars

Om Shopify Partners te helpen een volledig meertalige ervaring te bieden en app-workflows te lokaliseren, lanceert Shopify een reeks nieuwe platformmogelijkheden om in meerdere talen te verkopen.