Lokalisatie en vertaling

Klanten over de hele wereld vinden het prettig content in hun eigen taal te bekijken. Als je de content van je winkel vertaalt, kun je meer verkopen omdat je internationale klanten dan je marketing-, product-, verzend- en retourbeleid beter kunnen begrijpen. Meer informatie over internationaal verkopen.

Je kunt in het Shopify-beheercentrum meerdere talen activeren, zodat je afzonderlijke URL's voor je vertaalde content kunt aanmaken. Wanneer klanten op een vertaalde URL terechtkomen, wordt automatisch de vertaalde versie weergegeven, als die bestaat.

Vereisten

Als je in meerdere talen wilt verkopen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

URL's en SEO

Een belangrijk onderdeel van verkopen in meerdere talen is ervoor zorgen dat klanten en zoekmachines de juiste taalversie van je site kunnen vinden. Wanneer je een taal publiceert, worden unieke URL's gemaakt voor elke vertaalde pagina in je winkel. Dit wordt gedaan door de taalcode toe te voegen aan de URL's.

Stel dat je primaire domein voorbeeld.com is. Als je twee extra talen publiceert, Frans (fr) en Duits (de), dan veranderen de URL's van je winkel in voorbeeld.com/fr en voorbeeld.com/de.

Je kunt ook verschillende talen beschikbaar hebben op verschillende domeinen. Hiervoor gebruik je de functie internationale domeinen in Shopify Markets.

URL-slugs kunnen handmatig worden vertaald met de Translate & Adapt-app van Shopify, een compatibele vertaalapp van derden, of door een CSV te exporteren/importeren.

Het is belangrijk dat zoekmachines je site kunnen indexeren in alle vertaalde talen. Shopify voegt automatisch metatags en hreflang-tags toe en bevat alle gepubliceerde talen in sitemaps, die zoekmachines helpen de verschillende talen in je winkel te detecteren.

Vertalingen in apps

Als je apps van derden gebruikt, is het mogelijk dat deze niet standaard ondersteuning bieden voor verkopen in meerdere talen. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app als je wilt weten of de app meerdere talen ondersteunt.

Beperkingen van verkopen in meerdere talen

• Alleen compatibele externe vertaal-apps worden door deze functie ondersteund.
  • Tags (bijvoorbeeld producttags, artikel-tags en blog-tags) kunnen niet worden vertaald.
  • URL-slugs, zoals /products/en-ca/shoes, kunnen worden vertaald naar /products/es-mx/zapatos, maar het woord products kan niet worden vertaald.
  • URL-slugs kunnen niet aan markten worden aangepast. Je kunt alleen vertalingen voor URL-slugs toevoegen in alle markten waar een taal zichtbaar is.
  • Controleer bij het vertalen naar talen die van rechts naar links worden geschreven, zoals Hebreeuws of Arabisch, of het thema dergelijke talen ondersteunt, zodat de opmaak correct is.

De standaardtaal van je webshop wijzigen

Nadat je de standaardtaal van je webshop hebt gewijzigd, wordt de vorige standaardtaal verwijderd uit Instellingen > Talen. Als je de vorige standaardtaal als je secundaire taal wilt instellen, voeg je deze toe aan je markten in Instellingen > Talen.

Hier vind je meer informatie over het beheren van talen.

Meertalig voor ontwikkelaars

Om Shopify Partners te helpen een volledig meertalige ervaring te bieden en app-workflows te lokaliseren, lanceert Shopify een reeks nieuwe platformmogelijkheden om in meerdere talen te verkopen.