Facturen voor conceptbestellingen verzenden

Als je een conceptbestelling aanmaakt voor een klant, kun je een link naar de checkoutpagina delen, zodat de klant factuurgegevens kan invoeren, een verzendmethode selecteren en betalen. Nadat de klant het checkout-proces met behulp van de link heeft voltooid, wordt de conceptbestelling een bestelling op de pagina Bestellingen en wordt deze automatisch gemarkeerd als Betaald.

Er zijn twee manieren om checkoutlinks met je klanten te delen:

Aandachtspunten voor het verzenden van facturen voor conceptbestellingen

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een factuur voor een conceptbestelling verzendt:

• Markeer de conceptbestelling pas als Betaald nadat je de betaling van de klant hebt ontvangen, anders werkt de link in de factuur niet en kan de klant het checkoutproces niet voltooien.
  • Als je een factuur naar een klant stuurt en er staan producten op waarvoor geen voorraad beschikbaar is, krijgen klanten die proberen af te rekenen een melding dat het artikel niet op voorraad is en kunnen ze de verkoop niet voltooien. Met de volgende acties kun je een checkout voltooien voor een conceptbestelling waarvoor geen voorraad beschikbaar is:

Factuur voor een bestelling verzenden

Je kunt een factuur naar je klant verzenden met een link naar de checkoutpagina. De klant kan de link in de e-mail gebruiken om zijn factuurgegevens in te voeren, een verzendmethode te selecteren en de betaling uit te voeren.

Als je International gebruikt om internationaal te verkopen, wordt de valuta op de factuur bepaald door de markt die bij het bezorgadres van de klant hoort. Je kunt de valuta wijzigen door de markt te veranderen.

Je kunt ook facturen verzenden voor bestellingen met de status Betaling in behandeling. In één situatie kun je geen factuur sturen wanneer je betalingsvoorwaarden instelt, namelijk als de conceptbestelling in een andere lokale valuta is dan je winkelvaluta. In dat geval kun je de betaling alleen innen via creditcard of door de bestelling te markeren als betaald.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Concepten.
  2. Klik op een bestaande conceptbestelling of op Bestelling aanmaken om een nieuwe conceptbestelling aan te maken.
  3. Klik in de sectie Betalingen op Factuur verzenden.
  4. Voer in het dialoogvenster Factuur verzenden het bericht in dat je in de factuur wilt opnemen.
  5. Optioneel: Selecteer Klanten toestaan kortingen toe te passen bij het betalen van deze factuur om klanten toe te staan kortingscodes toe te voegen aan de conceptbestelling.
  6. Klik op Factuur bekijken.
  7. Controleer je factuur in het dialoogvenster en klik op Factuur verzenden.

Je kunt een conceptbestelling maken en vervolgens een link naar de checkoutpagina delen met de klant. Deze optie is handig om te reageren op klantaanvragen via social media-apps of privéberichten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Concepten.
  2. Klik op een bestaande conceptbestelling of op Bestelling aanmaken om een nieuwe conceptbestelling aan te maken.
  3. Klik op Delen.
  4. Optioneel: Selecteer Klanten toestaan kortingen toe te passen bij het betalen van deze factuur om klanten toe te staan kortingscodes toe te voegen aan de conceptbestelling.
  5. Klik op Kopieer link.
  6. Ga naar het socialmedia-platform waarop je de link wil delen.
  7. Maak het bericht op zodat het de gekopieerde link bevat en verzend het vervolgens naar de klant.

Zat het antwoord dat je zocht er niet bij? Wij helpen je graag verder.