Extra betaalmethoden activeren

Je kunt aanvullende betaalmethoden activeren in je Shopify-winkel om je klanten bij de checkout meer betalingsopties te bieden.

Extra betaalmethoden activeren

Nadat je een extra betaalmethode hebt geactiveerd, kunnen je klanten deze bij de checkout gebruiken.

Apps voor extra betaalmethoden

Naast de ingebouwde betaalmethoden kun je ook extra betalingsproviders installeren als apps vanuit het gedeelte Betalingen in de Instellingen van je Shopify-beheercentrum. Voordat je deze apps kunt gebruiken, moet je deze echter configureren en activeren.

Het aantal activiteiten dat op bestellingen met betalingen in behandeling kan worden uitgevoerd, is mogelijk beperkt om informatie tussen Shopify en een aantal extra betalingsproviders gesynchroniseerd te houden.

Een extra betaalmethode-app installeren

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in de sectie Ondersteunde betaalmethoden op Betaalmethoden toevoegen.
  3. Zoek en selecteer op betaalmethode of provider.
  4. Kies een provider uit de zoekresultaten en klik vervolgens op Activeren.
  5. Klik op App installeren om de extra betaalmethode-app te installeren.

De extra betaalmethode-app configureren en activeren

Zorg ervoor dat je de extra betaalmethode-app configureert en activeert voordat je deze gaat gebruiken. Elke extra betaalmethode-app heeft zijn eigen vereisten voor verificatie en configuratie, maar meestal hoef je alleen in te loggen of een account aan te maken bij de betalingsprovider. Nadat je de extra betaalmethode-app hebt geactiveerd, is de betaalmethode zichtbaar bij de checkout.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in de sectie Ondersteunde betaalmethoden op Betaalmethoden toevoegen.
  3. Zoek en selecteer op betaalmethode of provider.
  4. Kies een provider uit de zoekresultaten en klik vervolgens op Activeren.
  5. Klik op Beheren.
  6. Je wordt omgeleid naar de app van de betalingsprovider waar je je externe account kunt koppelen.
  7. Klik op Activeren nadat de configuratie is voltooid.