Veelgestelde vragen over verzending

Hier vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over instellingen in het onderdeel Verzending en bezorging van Shopify.

Hoe bied ik mijn klanten gratis verzending aan?

Er zijn een paar manieren om gratis verzending aan je klanten aan te bieden:

Hoe verwijder ik verzending voor digitale producten?

Als je een downloadproduct of een service verkoopt, moet je verzending uitschakelen voor dat product door de optie Dit is een fysiek product uit te schakelen op de informatiepagina van het product.

Hoe voeg ik administratiekosten toe aan mijn verzendkosten?

Je kunt op de volgende manieren je afhandelingskosten verhogen of administratiekosten toevoegen:

Kan ik productspecifieke verzendkosten toevoegen?

Je kunt verzendregels per product toevoegen met behulp van verzendprofielen. Door producten toe te voegen aan een aangepast verzendprofiel, kun je verzendzones en -tarieven maken die specifiek zijn voor alleen die producten. Raadpleeg Verzendprofielen voor meer informatie.

Hoe voeg ik een aangepaste vervoerder toe met mijn eigen inloggegevens?

Je kunt aangepaste koeriersaccounts toevoegen als je winkel een Advanced Shopify-abonnement heeft, een Shopify Plus-abonnement heeft of de door de vervoerder berekende verzendtarieven-functie heeft. Je kunt je onderhandelde tarieven weergeven bij het afrekenen door je aangepaste inloggegevens te gebruiken met USPS, Canada Post, UPS en FedEx.

Hoe druk ik een testlabel af?

Je kunt een verzendlabel als test afdrukken vanaf de pagina Verzending en bezorging in je Shopify-beheercentrum of de Shopify-app. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afdrukken van een testlabel.

Hoe annuleer ik een verzendlabel of maak ik dit ongeldig?

Je kunt een verzendlabel ongeldig maken via het gedeelte Afhandelingen van de pagina van een bestelling.

Hoe brengt Shopify kosten in rekening voor verzendlabels?

De kosten van een verzendlabel worden via je Shopify-account gefactureerd tijdens je normale factureringscyclus. Als echter je dagelijkse factureringsdrempel voor verzendlabels is bereikt, kun je doorgaan met het kopen van verzendlabels tot 10% van het drempelbedrag terwijl er een factuur wordt gegenereerd. Alle aankopen in deze periode worden opgenomen op je volgende factuur.

Als je een verzendlabel annuleert, worden de kosten ervan terugbetaald als een tegoed voor toekomstige labelaankopen. De kosten worden niet rechtstreeks in je Shopify-account terugbetaald.

Kan ik mijn klanten de mogelijkheid bieden om een bestelling te plaatsen of af te halen?

Als je je klanten een optie voor afhalen wilt aanbieden, kun je afhalen instellen.

Met afhalen kunnen klanten hun online bestellingen in je winkel, op de stoep of een andere locatie afhalen.

Als je klanten een optie voor lokaal afleveren wilt aanbieden, kun je lokale bezorging instellen via de verzend- en bezorgingsinstellingen.

Je kunt voor elk van je locaties een bezorggebied maken. Klanten hebben lokale bezorging als optie bij het afrekenen als hun adres zich binnen een van je bezorggebieden bevindt.

Hoeveel kost het om een verzendlabel te kopen via Shopify Shipping?

Er gelden geen kosten per etiket wanneer je een verzendlabel koopt. In plaats daarvan betaal je de kosten van het etiket dat je met korting via Shopify Shipping hebtgekocht. Verzendtarieven variëren, maar je kunt voorbeeldtarieven bekijken om een beter idee van de verzendkosten te krijgen.

Hoe maak ik mijn verzendtarieven aantrekkelijker voor mijn klanten?

Je kunt je verzendtarieven op drie manieren aantrekkelijker maken voor je klanten:

• gratis verzending - je kunt gratis verzending aanbieden voor bestellingen boven een bepaald bedrag om klanten aan te moedigen hun bestelling af te ronden.
  • berekende verzendkosten - je kunt exacte verzendkosten in rekening brengen om te voorkomen dat klanten te veel betalen.
  • vaste verzendkosten - je kunt vaste verzendkosten aanbieden aan binnenlandse klanten om ze aan te moedigen hun bestelling te voltooien.

Wat is het verschil tussen Shopify Shipping en berekende tarieven?

Als je winkel in de Verenigde Staten of Canada is gevestigd, kun je Shopify Shipping gebruiken om berekende tarieven weer te geven aan je klanten en lagere verzendtarieven te ontvangen van USPS of Canada Post.

Als je niet in aanmerking komt voor Shopify-verzending, kun je je klanten berekende tarieven aanbieden bij het afrekenen met behulp van je persoonlijke gegevens via USPS, Canada Post, UPS of FedEx als je winkel een Advanced Shopify-abonnement of hoger heeft, of de door de vervoerder berekende verzendtarieven-functie voor je winkel hebt.

Zijn er diensten om mijn bestellingen namens mij te verzenden?

Ja. Als je dropshipping gebruikt of print-on-demand-producten verkoopt, verzenden deze services jouw producten waarschijnlijk voor je.

Als je je eigen producten verkoopt, kun je verschillende opslag- en fulfillmentopties verkennen, zoals Shopify Fulfillment Netwerk, Fulfillment door Amazon, of andere lokale magazijnen. Je kunt je producten naar deze services verzenden, waarna zij jouw bestellingen verwerken en naar je klanten verzenden.

Het Shopify Fulfillment Netwerk heeft magazijnen in de VS en Canada en verzendt bestellingen namens jou met behoud van je merknaam en berichtgeving.

Waarom wordt mijn verzendlabel naar mijn computer gedownload als ik op Etiket printen klik?

Als je Google Chrome gebruikt, worden je verzendlabels mogelijk automatisch naar je computer gedownload in plaats van geopend in een afdrukvenster.

Voer de volgende stappen uit om een verzendlabel met deze instellingen af te drukken:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het nummer van een bestelling waarvoor je al een verzendlabel hebt gekocht.

3. Klik in het gedeelte Afhandeling op Label printen. Het labelbestand wordt naar je computer gedownload, zodat je het kunt afdrukken.

4. Zoek het bestand en open het vervolgens op je computer als het downloaden is voltooid.

5. Nadat je het bestand hebt geopend, klik op Afdrukken.

6. Selecteer in het afdrukvenster de printer die je wilt gebruiken om het label af te drukken.

7. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met de printer die je gebruikt om het label af te drukken. Als je een labelprinter gebruikt, selecteer 4" x 6". Als je een gewone printer gebruikt, selecteer 8.5" x 11".

8. Nadat je de juiste printer en het gewenste papierformaat hebt gekozen, klik op Afdrukken.