Veelgestelde vragen over verzending

Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over instellingen in het onderdeel Verzending van Shopify.

Hoe bied ik mijn klanten gratis verzending aan?

Er zijn een paar manieren om gratis verzending aan uw klanten aan te bieden:

Hoe verwijder ik verzending voor digitale producten?

Als je een downloadproduct of een service verkoopt, moet je verzending uitschakelen voor dat product door de optie Dit is een fysiek product uit te schakelen op de informatiepagina van het product.

Hoe voeg ik administratiekosten toe aan mijn verzendkosten?

Je kunt op twee manieren uw verzendkosten verhogen of administratiekosten toevoegen:

Kan ik productspecifieke verzendkosten toevoegen?

Je kunt geen verzendkosten toevoegen voor specifieke producten. In plaats daarvan kunt u handmatig een bestelling maken of een aangepast tarief toevoegen vanaf de pagina Bestellingen in je Shopify-beheerder.

Hoe voeg ik een aangepaste vervoerder toe met mijn eigen inloggegevens?

Als u een Advanced Shopify-abonnement of hoger hebt, kunt je je overeengekomen tarieven weergeven bij het afrekenen door je aangepaste inloggegevens te gebruiken met JeSPS, Canada Post, JePS en FedEx.

Hoe druk ik een testetiket af?

Je kunt een verzendetiket als test afdrukken vanaf de pagina Verzendingin uw Shopify-beheerder of de Shopify-app. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afdrukken van een testetiket.

Shopify Shipping - CP-testetiket

Hoe annuleer ik een verzendetiket of maak ik dit ongeldig?

Je kunt een verzendetiket ongeldig maken via het gedeelte Afhandelingen van de pagina van een bestelling.

Hoe brengt Shopify kosten in rekening voor verzendetiketten?

De kosten van een verzendetiket worden via uw Shopify-account gefactureerd tijdens uw normale factureringscyclus. Als echter uw dagelijkse factureringsdrempel voor verzendetiketten is bereikt, kunt u doorgaan met het kopen van verzendetiketten tot 10% van het drempelbedrag terwijl er een factuur wordt gegenereerd. Alle aankopen in deze periode worden opgenomen op uw volgende factuur.

Als u een verzendetiket annuleert, worden de kosten ervan terugbetaald als een tegoed voor toekomstige etiketaankopen. De kosten worden niet rechtstreeks in je Shopify-account terugbetaald.

Kan ik mijn klanten de mogelijkheid bieden om bestellingen zelf op te halen?

Als u klanten de mogelijkheid wilt geven om bestellingen zelf op te halen, kunt u een gratis verzendtarief toevoegen en vervolgens een naam invoeren die de optie duidelijk omschrijft als zelf ophalen:

Shopify Shipping - tarief 1 voor zelf ophalen

Tijdens het afrekenen zien uw klanten zoiets als het volgende:

Shopify Shipping - tarief 2 voor zelf ophalen

Hoeveel kost het om een verzendetiket te kopen via Shopify Shipping?

Er gelden geen kosten per etiket wanneer u een verzendetiket koopt. In plaats daarvan betaalt u de kosten van het etiket dat u met korting via Shopify Shipping hebt gekocht. Verzendtarieven variëren, maar u kunt voorbeeldtarieven bekijken om een beter idee van de verzendkosten te krijgen.

Hoe maak ik mijn verzendtarieven aantrekkelijker voor mijn klanten?

Je kunt je verzendtarieven op drie manieren aantrekkelijker maken voor je klanten:

• gratis verzending - u kunt gratis verzending aanbieden voor bestellingen boven een bepaald bedrag om klanten aan te moedigen hun bestelling af te ronden.
  • berekende verzendkosten - u kunt exacte verzendkosten in rekening brengen om te voorkomen dat klanten te veel betalen.
  • vaste verzendkosten - u kunt vaste verzendkosten aanbieden aan binnenlandse klanten om ze aan te moedigen hun bestelling af te ronden.

Wat is het verschil tussen Shopify Shipping en berekende tarieven?

Als uw winkel in de Verenigde Staten of Canada is gevestigd, kunt u Shopify Shipping gebruiken om berekende tarieven weer te geven aan uw klanten en lagere verzendtarieven te ontvangen van USPS of Canada Post.

Als u niet in aanmerking komt voor Shopify Shipping, kunt u uw klanten berekende tarieven aanbieden bij het afrekenen door uw persoonlijke gegevens te gebruiken via JeSPS, Canada Post, JePS of FedEx als u een Advanced Shopify-abonnement of hoger hebt.

Waarom wordt mijn verzendetiket naar mijn computer gedownload als ik op Etiket printen klik?

Als u Google Chrome gebruikt, worden uw verzendetiketten mogelijk automatisch naar uw computer gedownload in plaats van geopend in een afdrukvenster.

Voer de volgende stappen uit om een verzendetiket met deze instellingen af te drukken:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het nummer van een bestelling waarvoor u al een verzendetiket hebt gekocht.

3. Klik in het gedeelte Afhandeling op Etiket printen. Het etiketbestand wordt naar je computer gedownload, zodat je het kunt afdrukken.

4. Als het downloaden is voltooid, zoekt je het bestand en opent je het vervolgens op je computer.

5. Nadat u het bestand hebt geopend, klikt u op Afdrukken.

6. Selecteer in het afdrukvenster de printer die u wilt gebruiken om het etiket af te drukken.

7. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met de printer die je gebruikt om het etiket af te drukken. Als je een labelprinter gebruikt, selecteert je 4" x 6". Als je een gewone printer gebruikt, selecteert je 8.5" x 11".

8. Nadat je de juiste printer en het gewenste papierformaat hebt gekozen, klikt je op Afdrukken.