URL-omleiding aanmaken

De actie Maak omleidings-URL aan maakt een omleidings-URL aan die verkeer van een webpagina naar een andere overdraagt.

Op deze pagina

Velden

De actie Maak omleidings-URL aan bevat de volgende velden.

Velden die worden gebruikt in de actie Maak omleidings-URL aan.
Veld Beschrijving
Pad Vereist. De URL waar klanten van worden omgeleid. De URL die in dit veld wordt gebruikt, moet een bestaande URL in je winkel vertegenwoordigen.
Doel Vereist. De URL waar klanten naar worden omgeleid. De URL in dit veld kan een bestaande URL van je winkel zijn, of een bestemming daarbuiten.
Overschrijf bestaande omleiding. Wanneer dit is ingeschakeld, wordt een omleiding aangemaakt, zelfs als er al een omleiding is voor de oorspronkelijke URL vanwaar klanten worden omgeleid.

Triggers

De actie Maak omleidings-URL aan kan in elke workflow worden gebruikt.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die bezoekers omleidt van een verwijderd product naar een andere pagina

In deze voorbeeldworkflow wordt een URL-omleiding aangemaakt wanneer een product is verwijderd. De omleiding stuurt bezoekers van de verwijderde productpagina naar een pagina met meer informatie over producten die niet meer verkrijgbaar zijn.

Deze workflow gebruikt de title van het verwijderde product om de URL te genereren waar klanten van worden omgeleid. Let op! Als het product voor verwijdering een aangepaste handle of URL had, werkt deze workflow mogelijk niet.

API-gegevens

Voor meer informatie, bekijk de urlRedirectCreate-mutatie.