Wachtwoordbeveiliging voor uw online winkel

U kunt de toegang van klanten tot uw online winkel beperken door de wachtwoordpagina in te schakelen. De wachtwoordpagina is een openingspagina die wachtwoordbeveiliging toevoegt aan uw online winkel. U kunt een wachtwoord maken en dit aan alleen geven aan klanten die uw winkel mogen bezoeken.

De wachtwoordpagina

Wachtwoordbeveiliging toevoegen aan uw online winkel

U kunt wachtwoordbeveiliging toevoegen aan uw online winkel.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging en schakel Wachtwoord inschakelen in.

3. Voer bij Wachtwoord het wachtwoord in dat u wilt verstrekken aan klanten die u toegang wilt geven tot uw online winkel. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt om u aan te melden bij uw beheercentrum.

4. Voer in Bericht voor uw bezoekers het bericht in dat u op de wachtwoordpagina wilt weergeven. Als u geen bericht wilt weergeven, laat u dit veld leeg.

5. Klik op Opslaan.

Wachtwoordbeveiliging uit uw online winkel verwijderen

Als u wachtwoordbeveiliging verwijdert, kan iedereen uw online winkel bezoeken.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Ga naar het gebied Wachtwoordbeveiliging.

3. Schakel Wachtwoord inschakelen uit.

4. Klik op Opslaan.

De instellingen van uw wachtwoordpagina bewerken

U kunt de inhoud bewerken die wordt weergegeven op uw wachtwoordpagina, zoals tekst, kleuren en typografie.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Selecteer Wachtwoordpagina in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk. Als u Wachtwoordpagina niet ziet in het menu, moet u wachtwoordbeveiliging toevoegen aan uw online winkel.

3. Voer de volgende taken uit om de secties op de wachtwoordpagina te bewerken:

1. Klik op Secties.
    2. Klik op de sectie die u wilt bewerken. De meeste thema's hebben koptekst-, inhoud- en voettekstsecties.
    3. Breng wijzigingen aan in de sectie-instellingen.
    4. Klik op Opslaan.
  4. Voer de volgende taken uit om de thema-instellingen voor de wachtwoordpagina te bewerken:

1. Klik op Thema-instellingen.
    2. Klik op de instellingencategorie die u wilt bewerken. De meeste thema's hebben kleur-, typografie- en faviconinstellingen en sociale instellingen.
    3. Breng wijzigingen aan in de thema-instellingen.
    4. Klik op Opslaan.

De voettekst op uw wachtwoordpagina verbergen

U kunt de voettekstsectie op uw wachtwoordpagina verbergen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging. Plak de volgende code in Bericht voor uw bezoekers:

<style>footer { display: none; }</style>

U kunt deze code boven of onder bestaande inhoud plakken.

1. Klik op Opslaan.

Uw winkelnaam verbergen op de wachtwoordpagina

U kunt uw winkelnaam op de wachtwoordpagina verbergen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging. Plak de volgende code in Bericht voor uw bezoekers:

<style>h1 { display: none; }</style>

U kunt deze code boven of onder bestaande inhoud plakken.

1. Klik op Opslaan.

De codesjablonen voor uw wachtwoordpagina bewerken

Als u aanpassingen wilt maken die niet beschikbaar zijn in de thema-instellingen, kunt u de thema-code voor de wachtwoordpagina bewerken.

Stappen:

1. Klik in de map Templates op password.liquid.

2. In de password.liquid-sjabloon ziet u Liquid-tags die de secties bevatten waaruit de wachtwoordpagina is opgebouwd. Uw thema kan de volgende Liquid-tags bevatten:

Liquid {% section 'password-header' %} Liquid {% section 'password-content' %} Liquid {% section 'password-footer' %}

3. Als u de inhoud van een van de bovenstaande secties wilt wijzigen, klikt u in de map Sections op een van de volgende bestanden:

- password-header.liquid - password-content.liquid - password-footer.liquid

1. Bewerk de code zodat deze aan uw behoeften voldoet.

2. Klik op Opslaan.

Het bestand password.liquid in de map Templates is opgenomen in uw thema via de Liquid-tag {{ content_for_layout }}, die u kunt vinden in het lay-outbestand op de wachtwoordpagina. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in het lay-outbestand op de wachtwoordpagina, klikt u op password.liquid in de map Layout.

Zie wachtwoord.liquid voor meer informatie over de password.liquid-sjabloon.