Wachtwoordbeveiliging voor je webshop

Je kunt de toegang van bezoekers tot je webshop beperken door de wachtwoordpagina toe te voegen in de sectie Wachtwoordbeveiliging. De wachtwoordpagina is een landingspagina waarop elke bezoeker een wachtwoord dient in te voeren om je webshop te kunnen bezoeken. Je kunt het aangemaakte wachtwoord verstrekken aan klanten die je de mogelijkheid wilt geven je webshop te bezoeken.

Wanneer je wachtwoordpagina actief is, wordt alleen de wachtwoordpagina van je webshop gevonden door zoekmachines. Andere pagina's, zoals productpagina's, zijn verborgen en zoekmachines geven deze pagina's niet weer in zoekresultaten.

Een wachtwoord voor je webshop toevoegen

Je kunt wachtwoordbeveiliging toevoegen voor je webshop.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Blader naar het gedeelte Wachtwoordbeveiliging en vink Toegang beperken tot bezoekers met het wachtwoord aan.

3. Voer bij Wachtwoord het wachtwoord in dat je wilt verstrekken aan klanten die je toegang wilt geven tot je webshop. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij je beheercentrum.

4. Voer in Bericht voor je bezoekers het bericht in dat je op de wachtwoordpagina wilt weergeven. Als je geen bericht wilt weergeven, kun je dit veld leeg laten.

5. Klik op Opslaan.

Het wachtwoord van je webshop verwijderen

Als je wachtwoordbeveiliging verwijdert, kan iedereen je webshop bezoeken.

Je kunt wachtwoordbeveiliging alleen uit je webshop verwijderen nadat je een prijsplan hebt gekozen. Als je tijdens een gratis proefversie een abonnement kiest, worden er pas abonnementskosten in rekening gebracht wanneer je gratis proefversie afloopt.

Er zijn twee manieren om het wachtwoord voor je webshop te verwijderen: vanaf de pagina Thema's of de pagina Voorkeuren onder webshop in je Shopify-beheercentrum.

Je kunt het wachtwoord van je webshop verwijderen vanaf de pagina Thema of je webshop in je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Er wordt een banner weergegeven met de tekst 'Je webshop is beveiligd met een wachtwoord.' Klik op Wachtwoord verwijderen. Als de banner niet wordt weergegeven, heeft je webshop geen wachtwoordbeveiliging.

Je kunt het wachtwoord van je webshop ook verwijderen vanaf de pagina Voorkeuren of je webshop in je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Ga naar het gedeelte Wachtwoordbeveiliging.

3. Vink het selectievakje Toegang beperken tot bezoekers met het wachtwoord aan.

4. Klik op Opslaan.

De instellingen van de wachtwoordpagina bewerken

Je kunt de content bewerken die wordt weergegeven op je wachtwoordpagina, zoals tekst, kleuren en typografie.

Stappen

Je kunt de voettekstsectie op je wachtwoordpagina verbergen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging. Plak de volgende code in Bericht voor je bezoekers:

<style>footer { display: none; }</style>

Je kunt deze code boven of onder bestaande content plakken.

1. Klik op Opslaan.

Je winkelnaam verbergen op de wachtwoordpagina

Je kunt je winkelnaam op de wachtwoordpagina verbergen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging. Plak de volgende code in Bericht voor je bezoekers:

<style>h1 { display: none; }</style>

Je kunt deze code boven of onder bestaande content plakken.

1. Klik op Opslaan.

De themacode voor je wachtwoordpagina bewerken

Als je aanpassingen wilt maken die niet beschikbaar zijn in de thema-instellingen, kun je de thema-code voor de wachtwoordpagina bewerken.

Stappen

Het bestand password.liquid in de map Templates is opgenomen in je thema via de Liquid-tag {{ content_for_layout }}, die je kunt vinden in het lay-outbestand op de wachtwoordpagina. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in het lay-outbestand op de wachtwoordpagina, klik op password.liquid in de map Layout.

Raadpleeg password.liquid voor meer informatie over de password.liquid-template.