Rabattskriptsexempel

Det här exemplet använder ett radartikelskript för att erbjuda en rabatt som är baserad på kundens land. I exemplet ingår även exempel-Liquid-kod för att tillhandahålla information till kunden om rabatten. Det här exemplet kräver att du har tillgång till din butiks checkout.liquid-fil. Om du inte har tillgång till den här filen i din temakod kontaktar du Shopify Plus-supporten för att få åtkomst.

Det här exemplet använder en fiktiv momsskatt som har följande regler:

• Kunder som är bosatta i en union av länder debiteras moms på alla produkter som säljs.
  • Kunder som köper produkter och får dem exporterade till ett land som inte är ett unionsland behöver inte betala moms (det vill säga att försäljningen till dessa kunder är nollskattad).
  • Priserna för produkter i butiken inkluderar moms (det vill säga att inställningen alla skatter ingår i mina priser är aktiverad för butikens skatteinställningar.

I butiksfronten ser alla kunder moms som ingår i priserna för produkterna. När varor läggs till i varukorgen visas den inkluderade momsen:

Varukorg med skatt tillämpad

Transportlandet kontrolleras av skriptet vid utcheckningen. Om landet är ett icke-unionsland minskas det totala priset med momsbeloppet:

Varukorg med skatt borttagen

I följande exempel kontrolleras kundens land. Om kunden bor i ett land där momsen inte gäller, minskas det totala priset för ordern med momsbeloppet.

# Set VAT equal to the amount of the VAT rate.
# For example, if the VAT rate is 20%, then VAT=20
VAT = 20

# Message that appears beside the discount in the checkout
VAT_REMOVAL_MESSAGE = "VAT removed"

# List of countries where the VAT is charged to orders
COUNTRY_CODES_EU = %w[
AT BE BG CY CZ DK EE FI FR DE GR HU IE IT
LV LT LU MT NL PL PT RO SK SI ES SE GB
]

if Input.cart.shipping_address
  unless COUNTRY_CODES_EU.include?(Input.cart.shipping_address.country_code)
    Input.cart.line_items.each do |line_item|
      product = line_item.variant.product
      next if product.gift_card?
      vat_only_fraction = VAT / (100.0 + VAT)
      vat = line_item.line_price * vat_only_fraction
      ex_vat_price = line_item.line_price - vat
      line_item.change_line_price(ex_vat_price, message: VAT_REMOVAL_MESSAGE)
    end
  end
end

Output.cart = Input.cart

Följande Liquid-kod fungerar med skriptet ovan för att förklara ändringarna i varukorgen.

Lägg till den här koden i checkout.liquid:

<style>
  .checkout__vat-exemption-message {
    padding: 1.25em 0;
    display: none;
  }
  @media (min-width: 1000px) {
    .checkout__vat-exemption-message {
      padding-top: 0;
      padding-bottom: 2.5em;
    }
  }
</style>

<div class="checkout__vat-exemption-message">
  <span>{{ 'plus.checkout.vat_exemption_message' | t }}</span>
</div>

<script>
  $(document).on('ready page:load page:change', function() {
    var country = '';

if(Shopify.Checkout.step === 'contact_information') {
      $country = $('[data-step] select[name="checkout[shipping_address][country]"]');
      country = $country.find(':selected').data('code');
    } else {
      country = "{{ checkout.shipping_address.country_code }}";
    }

var eu_countries = ['AT','BE','BG','CY','CZ','DK','EE','FI','FR','DE','GR','HU','IE','IT','LV','LT','LU','MT','NL','PL','PT','RO','SK','SI','ES','SE','GB'];

if (eu_countries.includes(country)) {
      $('.checkout__vat-exemption-message').css('display', 'none');
    } else {
      $('.checkout__vat-exemption-message').css('display', 'block');
    }
  });

</script>

Lägg till följande kod till din engelska språkfil:

"plus":{
    "checkout": {
      "vat_exemption_message": "As we're shipping outside the EU the VAT has been removed from items in your cart."

Lära sig mer

Läs mer om