Konfigurera Shopify Inbox

När du har tillgång till Shopify Inbox på webben eller lagt till din iOS- eller Android-enhet, eller har tillgång till den på din dator, kan du konfigurera meddelandealternativen för din Shopify-butik. Kunderna kan starta en konversation i din webbutik med hjälp av webbutikschatt eller integrerade meddelandeplattformar såsom Apple Business Chat eller Facebook Messenger, och du kan läsa och svara dina kunder med Shopify-inkorg. Du kan även lägga till förskrivna meddelanden för att snabbt svara på kunder, låta kunderna få snabba svar på vanliga frågor, anpassa det välkomstmeddelande som kunderna ser när de inleder en konversation och ställa in förväntningar på svarstid med automatiska meddelanden.

Behörighetskrav

De behörigheter som personal i din butik får avgör vilka funktioner i Shopify Inbox de kan använda. För mer information, se Personalbehörigheter för Shopify Inbox.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller högre och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopifys mobilapp.

Slutför följande steg för att aktivera Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Konfigurera Shopify Inbox på en mobil enhet

1. Installera Shopify Inbox på någon av följande mobila enheter:

- iPhone eller iPad - Android

1. Öppna Shopify Inbox och logga sedan in på ditt Shopify-konto.

Konfigurera Shopify Inbox på datorn

1. Från din stationära dator går du till shopifyinbox.com.
  2. Logga in på ditt Shopify-konto.

Ställ in din chattillgänglighet

I Shopify Inbox kan du ställa in din butiks tillgänglighet med specifika timmar, så att kunder som inleder en konversation med din butik vet när de kan förvänta sig ett svar. Du kan även välja när uppföljningsmeddelandet ska visas för kunderna och när frånvaromeddelandet ska visas istället.

För mer information, se Ställ in din onlinetillgänglighet.