Beskrivelser af brugerroller

Der er som standard to typer foruddefinerede roller, som er tilgængelige i din Shopify-administrator. Du kan tildele brugere en af følgende typer af forhåndsdefinerede brugerroller:

• Systemroller er foruddefinerede roller og kan ikke redigeres
  • Tilpassede roller er foruddefinerede roller, som du kan redigere, så de opfylder dine virksomhedsbehov.

Du kan også oprette nye roller med de tilladelser, du har brug for.

Rollekategorier

Brugerroller grupperes i forskellige kategorier. Hver kategori repræsenterer en unik virksomhedskontekst og tilladelser, der er specifikke for denne kontekst. Følgende rollekategorier er tilgængelige:

• Organisation – Roller og deres tilladelser i denne kategori giver adgang til funktioner under Organisationsindstillinger. Disse funktioner fungerer på organisationsniveau på tværs af alle butikker i organisationen. Systemroller i denne kategori har de højeste tilladelsesniveauer i organisationen.
  • Butik – Roller og deres tilladelser i denne kategori giver adgang til funktioner og ressourcer for en butik. Systemroller i denne kategori er begrænset til butikskonteksten.

Systemroller

Systemroller er foruddefinerede og kan ikke redigeres. Nedenstående tabel beskriver de forskellige systemroller, som du kan tildele dine brugere.

Systemroller, som er tilgængelige for dine organisationsbrugere.
RollenavnTilladelserBegrænsninger
Organisationsadministrator
  • Se, opret, rediger, og slet alle ressourcer i organisationen, herunder økonomi og fakturering.
  • Se, opret, rediger og slet brugere, roller og grupper.
  • Tildel og fjern alle roller.
  • Tildel og fjern alle grupper.
  • Adgang til alle butikker og alle POS-lokationer i organisationen.
  • Kan ikke ændre systemroller, der er designet og vedligeholdes af Shopify.
  • Kan ikke udføre overførsler af ejerskab.
  • Tildeles kun af rollerne organisationsejer og organisationsadminstrator.
  • Kan ikke have knyttet adgangsbetingelser til tildelingen.
Butiksbrugeradministrator
  • Administrer alle brugere i tilknyttede butikker.
  • Føj brugere til tildelte butikker.
  • Tildel eller fjern eventuelle butikskategoriroller til brugere i tilknyttede butikker.
  • Suspender og slet brugere i tilknyttede butikker.
  • Kan ikke oprette eller redigere roller.
  • Kan ikke se, oprette, redigere eller slette ikke-brugerressourcer, som f.eks. produkter eller ordrer.
  • Kan ikke oprette, redigere, slette, tildele eller fjerne brugere fra grupper.

Tilpassede roller

Du har muligvis nogle foruddefinerede roller til rådighed, som du kan tilpasse yderligere.

Nedenstående tabel beskriver de forskellige foruddefinerede tilpassede roller, som du kan tildele til dine brugere eller tilpasse yderligere. Få mere at vide om oprettelse af tilpassede roller.

foruddefinerede tilpassede roller, der er tilgængelige for din butik
RollenavnKategoriForhåndsvalgte tilladelser
WebshopeditorButik
KundesupportButik
MerchandiserButik
MarketingmedarbejderButik
FaktureringsadministratorOrganisation
Kan du ikke finde de svar, du leder efter? Vi er her for at hjælpe.