Verojen määrittäminen

Jos olet ensi kertaa Shopifyssa, täytyy sinun ennen myyntitoimintaa selvittää velvoitteesi verojen perintään. Tämä voi edellyttää rekisteröitymistä eri verojärjestelmiin, mutta sen jälkeen osaat määrittää kauppasi veroasiat ja veloittaa oikeiden verokantojen mukaisesti kaikilla myyntialueillasi.

Ennen kuin aloitat verojen määrittämisen Shopifyssa

Sinun on selvitettävä, pitääkö sinun periä veroa. Jos et ole varma, ota yhteyttä paikalliseen veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen. Jos olet velvollinen perimään veroja tuotteistasi, rekisteröidy alueesi veroviranomaiselle.

Määritä alueet, joilla olet rekisteröitynyt

Kun olet rekisteröinyt veroviranomaisille ja sinulla on verotunnus, voit määrittää verot. Sinun tarvitsee tehdä tämä vain kerran.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Hallinnoi myyntiverojen perimistä -osiossa maatasi tai aluettasi.
  3. Klikkaa Peri myyntiveroa.
  4. Anna verotunnuksesi Verotunnus-kohdassa. Jos olet hakenut verotunnusta, mutta sinulla ei vielä ole sellaista, jätä tämä kenttä tyhjäksi. Voit päivittää sen, kun saat tunnuksesi.
  5. Klikkaa Veloita vero.
  6. Valinnainen: voit lisätä alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Peri myyntiveroa.

Kun olet määrittänyt veroalueet, voit hallinnoida veroasetuksiasi, kuten rekisteröintejä, verojen ohituksia ja vapautuksia sekä verolaskelmia.