Verkkokaupan teeman vianmääritys

Teema ei välttämättä näy odotetulla tavalla joissain tilanteissa. Tällöin elementtejä voi kadota tai ne eivät toimi oikealla tavalla, tai voi ilmetä muita näyttöongelmia. Tämä saattaa johtua teeman kanssa ristiriidassa olevasta kolmannen osapuolen tai sovelluksen koodista tai mukautetun koodin mukauttamisista. Shopify Adminissa saattaa myös olla asetuksia, joita täytyy muuttaa. Saatat esimerkiksi joutua tarkistamaan käännetyn sisällön, tuotteet, kokoelmat, navigoinnin tai markkina-alueet.

Jos teemassa ilmenee edelleen ongelmia käytyäsi tämän ohjeen vaiheet läpi, saatat joutua ottamaan yhteyttä teeman tukitiimiin. Lue lisää tuen saamisesta teemoille.

Ongelman syyn etsintä

Ongelman lähteen etsintä teemasta on ongelman korjaamisen ensimmäinen vaihe. Voit etsiä ongelman lähteen seuraavasti:

1. Voit katsoa Shopifyn tilasivulta tunnettuja myyntipaikkaan vaikuttavia ongelmia. Jos luettelossa ei ole samankaltaista ongelmaa, voit tutkia asiaa tarkemmin.
  2. Ongelma voi olla paikallinen ja ilmetä vain laitteella. Paikalliset ongelmat johtuvat yleensä laitteen tai selaimen asetuksista tai Internet-yhteysongelmista. Kokeile seuraavia toimenpiteitä varmistaaksesi, että ongelma ei ole paikallinen ja sen voi replikoida muissa laitteissa, selaimissa tai Internet-yhteyksissä:

• Tyhjennä selaimesi välimuisti ja evästeet. Jos olet kirjautunut Shopify Help Centeriin Shopify-tililläsi, selaimen välimuistin ja evästeiden tyhjentäminen kirjaa sinut ulos tililtäsi. Jos käytät virtuaalista Help Center -avustajaa, selaimen välimuistin ja evästeiden tyhjentäminen nollaa chattihistoriasi ja kirjaa sinut ulos tililtäsi, jolloin sinun on aloitettava uusi chatti virtuaalisen Help Center -avustajan kanssa.
    • Kokeile incognito-tilaa, toista laitetta tai Shopify-sovellusta.
    • Kokeile käyttää mobiilidataa tai toista Internet-yhteyttä.
    • Varmista, että selain on ajan tasalla.
    • Varmista, että selainta ei ole määritetty estämään kaikki evästeet, koska osa sovelluksista ei välttämättä näy oikein ilman evästeitä.
    • Varmista, että et käytä VPN:ää (Virtual Private Network) tai että et ole aktivoinut palomuuria, joka estää Shopifyn käytön.
  3. Jos ongelma ilmenee edelleen muissa laitteissa, selaimissa tai Internet-yhteyksissä, se ei ole paikallinen ja sen voi toistaa. Ongelman toistaminen toisessa teemassa on ongelman alkuperän selvittämisen seuraava vaihe. Asenna teeman uusi versio Theme Storesta ja testaa, ilmeneekö ongelma edelleen teeman uusimmassa versiossa. On suositeltavaa kokeilla ladata myös toinen teema, kuten ilmaisen Shopify-teema, koska sen avulla voit selvittää, johtuuko ongelma tietystä teemasta vai ilmeneekö sama ongelma kaikissa teemoissa. Kun olet testannut muita teemoja, suosittelemme seuraavia toimenpiteitä ongelman ilmenemistavasta riippuen:

• Jos ongelma ilmenee vain nykyisessä teemassa ja teeman päivitetyssä ja mukauttamattomassa versiossa, voit tarvittaessa hankkia tukea teemalle.
    • Jos ongelma ilmenee vain nykyisessä teemassa, jokin teeman koodi saattaa aiheuttaa sen. Jos päivitit teeman koodin äskettäin, voit ottaa teeman koodin vanhemman version takaisin käyttöön. Jos et ole muokannut teeman koodia, tarkista teeman asetukset. Jos esimerkiksi Lisää ostoskoriin -painike ei näy, tarkista teeman asetuksista painikkeiden värit ja varmista, että kyseessä ovat eri värit ja kontrastivärit.
    • Jos ongelma ilmenee kaikissa teemoissa, se saattaa johtua Shopify-ylläpitäjän asetuksista, sovelluksista tai muista ongelmista.
  4. Ongelma saattaa johtua sovelluksesta. Jos olet äskettäin asentanut tai päivittänyt myyntipaikkaan vaikuttavia sovelluksia, voit poistaa sovelluksen asennuksen väliaikaisesti. Jos ongelma ei ilmene sovelluksen asennuksen poistamisen jälkeen, voit ottaa yhteyttä sovelluskehittäjän tukitiimiin ja pyytää apua teeman näyttämiseksi oikein myyntipaikassa. Lue lisää avun saamisesta sovellusten käyttöön. Jos ongelma ilmenee yhä sovelluksen asennuksen poistamisen jälkeen, sovellus ei ole ongelman lähde.

Kuvat eivät näy oikein

Kuvat saattavat näkyä eri tavoin kuin odotat. Tämä voi johtua siitä, että itse kuva ei ole yhteensopiva sen kanssa, mihin käytät kuvaa teemassa. Varmista, että kuvan mitat ovat oikein käytössä olevassa kuvassa. Tarkista seuraava luettelo yleisistä näyttöongelmista, joita voi esiintyä yhteensopimaton kuva ladattaessa:

• Jos ylätunniste näkyy odotuksiasi leveämpänä tietokoneella ja logokuva pienempänä mobiililaitteella, logokuvatiedostossa saattaa olla tyhjiä valkoisia alueita. Muokkaa kuvatiedostoa ja varmista, että se rajataan logon ympäriltä eikä tyhjiä valkoisia alueita ole.
  • Jos diaesityksen kuvaa rajataan, tämä tapahtuu suunnitellusti sen varmistamiseksi, että kuvat näkyvät samalla tavalla sekä mobiililaitteella että tietokoneella. Koska sisältö näkyy mobiilinäytössä paljon pienempänä, sisällön kutistaminen voi viedä paljon yksityiskohtia pois. Kutistamisen sijaan sisältö rajataan, jotta yksityiskohtia ei menetetä. Pystykuva, joka on leveyttään korkeampi, voi myös viedä merkittävän tilan tietokoneella. Sen vuoksi diaesityksen kuvilla on enimmäiskorkeus. Diaesityksen kuviin voi lisätä keskipisteen, jotta keskipiste on aina diaesityksen kuvan keskikohta. Jos keskipisteen lisääminen ei auta, voit yrittää etsiä kuvan, joka toimii kaikissa näytön ko'oissa. Lue lisää diaesitysten parhaista käytännöistä.
  • Jos GIF-kuva ei näy oikein ja se on lisätty myyntipaikkaan rich text editorilla, kuten tuotekuvauksessa tai blogipostauksessa, syynä saattaa olla kuvan koko. Voit korjata tämän klikkaamalla GIF-kuvaa rich text editorissa ja klikkaamalla sitten Muokkaa kuvaa. Valitse Kuvan koko -pudotusvalikosta Alkuperäinen. Voit sitten muuttaa GIF-kuvan kokoa klikkaamalla ja vetämällä kuvan kulmia sisäänpäin pienentääksesi kuvaa tai ulospäin suurentaaksesi sitä.
  • Jos myyntipaikan kuvissa on merkittävä värimuutos alkuperäiskuviin nähden, niissä ei välttämättä ole käytetty sRGB-värejä (peruspunainen, -vihreä ja -sininen). Voit korjata tämän värimuutoksen tallentamalla tiedoston kuvankäsittelysovelluksessa sRBG-muodossa. Yleisiä termejä tälle ovat ”Verkko-optimointi”, ”Säädä kuvaa verkkoa varten” tai ”Tallenna verkkoa varten”. Lue lisää väriprofiileista.
  • Jos kokoelmasivujen tuotekuvia ei ole tasattu, saatat joutua säätämään tuotekuvatiedostojen kuvasuhteen samaan korkeus-leveyssuhteeseen ja sitten lataamaan tuotekuvan uudelleen. Voit myös käyttää kuvankäsittelysovellusta Shopify App Storesta.

Tuotteet tai kokoelmat eivät näy oikein

Jos tuotteet puuttuvat myyntipaikasta, tarkista Tila- ja Myyntikanavat-kohdat tuotteen Julkaiseminen-osiosta Shopify-ylläpitäjässä. Varmista, että tuotteen tila on Aktiivinen ja tuotetta on saatavilla verkkokaupassa.

Jos kokoelmat puuttuvat myyntipaikasta, tarkista Myyntikanavat-kohta kokoelman Julkaiseminen-osiosta Shopify-ylläpitäjässä. Varmista, että kokoelma on saatavilla verkkokaupassa. Voit myös varmistaa, että kokoelma on lisätty Navigointi-kohtaan.

Jos kokoelmat näkyvät mutta tuotteita puuttuu, tarkista kokoelman tunnistesuodattimet Navigointi-asetuksista. Varmista, että Suodata kokoelmaa tunnisteita käyttäen -kentässä ei ole tunnisteita, joiden vuoksi tuotteet eivät näy.

Jos tuotteiden tai kokoelmien valuutta ei näy oikein, tarkista Valuuttanäyttö-kohta Kaupan oletukset -osiosta kohdassa Asetukset > Yleistä varmistaaksesi, ettei ylimääräistä koodia ole. Lue lisää asiakkaille näkyvän valuutan muotoilusta.

Jos osa tuotteista tai kokoelmista näkyy eri tavalla kuin toiset, tarkista Teemamalli, joka on määritetty tuotteille tai kokoelmille Shopify-ylläpitäjässä.

Käännetty sisältö ei näy oikein

Jos käännetty sisältö ei näy oikein tai puuttuu myyntipaikasta, sisällön käännökset saattavat olla vanhentuneita tai puuttua. Sisältö saattaa myös olla markkina-alueen tietyssä mallissa. Kun lisäät uutta sisältöä oletuskielelläsi, muista tehdä automaattinen käännös uudelleen tai lisää uudet käännökset manuaalisesti.

Käännetyllä sisällöllä voi olla seuraavat tilat:

• Käännetty: Sisällölle on olemassa käännöksiä.
  • Vanhentunut: Oletuskielen sisältö on päivitetty, mutta käännökset eivät vastaa päivityksiä.
  • Ei käännetty: Tälle sisältötyypille ei ole käännöksiä.

Kun tarkistat käännettyä sisältöä, päivitä kääntämätön tai vanhentunut sisältö, minkä jälkeen käännetyn sisällön pitäisi näkyä oikein.

Lue lisää kaupan kääntämisestä ja lokalisoinnista.

Teemaeditorin päivitykset eivät näy myyntipaikassa

Jos myyntipaikka ja teemaeditori eivät näytä samoja tietoja, tarkista muokattavana oleva teemamalli. Saatat joutua tekemään muokkauksia päivittääksesi teemamallit näyttämään oikeat tiedot. Kaupan kontekstualisoinnilla voit luoda erilaiset myyntipaikat eri markkinoille ja näyttää käännettyä sisältöä. Olet saattanut tehdä päivityksiä vahingossa tietyllä markkina-alueella tai B2B:ssä. Etsi sisältö teemaeditorin Konteksti-pudotusvalikosta ja varmista, että se on oikeilla markkinoilla.

Lue lisää kaupan kontekstualisoinnista.

Rich text editor

Joskus rich text editoriin lisätty HTML-koodi on ristiriidassa teeman koodin kanssa. Jos ongelma ilmenee yksittäisellä sivulla, kuten tuotesivulla tai blogipostauksessa, syynä saattaa olla ylimääräinen HTML-osa. Sellainen voidaan joskus lisätä kopioimalla ja liittämällä tekstiä toiselta sivustolta.

HTML-koodin tarkistaminen

Voit tarkistaa HTML-koodin rich text editorissa.

Vaiheet:

1. Siirry sivulle ylläpitäjässä.
  2. Klikkaa </> Näytä HTML -painiketta ja tarkista HTML-koodi.
  3. Etsi HTML-koodi, joka saattaa aiheuttaa näyttö-ongelmia, ja poista se.
  4. Klikkaa Tallenna.

Muotoilun poistaminen

Voit korostaa osan tekstistä ja tyhjentää HTML-muotoilun.

Vaiheet:

1. Siirry sivulle ylläpitäjässä.
  2. Korosta teksti, jossa on muotoiluongelmia.
  3. Klikkaa 🚫-painiketta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Lisätietoja rich text editorista.

Sivu uudelleenohjaa URL-osoitteeseen, jota ei tueta

Jos myyntipaikassasi on koodia, joka ohjaa käyttäjät URL-osoitteisiin, joita ei ole liitetty kauppaasi, tarkista, että uudelleenohjaus on poistettu käytöstä, kun vierailet teemaeditorissa.

Tällainen uudelleenohjaus voidaan esimerkiksi lisätä myyntipaikkaan asiakkaiden ohjaamiseksi eri Shopify-kauppoihin sijainnin mukaan. Tällainen uudelleenohjauskoodi voi olla joko teemassa tai asentamassasi sovelluksessa.

Varmista, ettei uudelleenohjaus häiritse editorin käyttöä, käyttämällä JavaScriptissä viittausta window.Shopify.designMode-muuttujaan, joka poistaa uudelleenohjauksen käytöstä, kun käytät teemaeditoria. Tämä muuttuja asetetaan arvoon true, kun myyntipaikka on ladattu editoriin, ja arvoon false, kun sitä ei ole ladattu.

Koodin virheviestit

Jos teeman koodissa on syntaksivirhe, teemaeditorissa näkyy varoitusviesti HTML error found tai Theme error. Virheviesti näyttää virheen sisältävän Liquid-tiedoston.

Varoitusviesti The theme you're looking for couldn't be found saattaa näkyä, kun HTML on viallinen. Sivun latautuminen teemaeditorissa voi epäonnistua useista syistä, kuten seuraavista:

• verkkoyhteysongelmat
  • teemassasi oleva virheellinen Liquid-koodi.

Voit etsiä koodimuutokset teeman koodista ja korjata koodin tai palauttaa tiedoston sellaiseksi kuin se oli ennen koodimuutosta.

Tee näin

1. Klikkaa virheviestiin linkitettyä .liquid-osiotiedostoa tai tarkista viimeaikaiset muutokset tiedostoista. Tämä vie sinut Muokkaa HTML-/CSS-koodia ‑sivulle, ja tiedosto avautuu koodieditorissa.
  2. Selaa tiedostossa oleva koodi ja yritä löytää siinä oleva virheellinen HTML- tai Liquid-osa. Mahdolliset syntaksivirheet näkyvät koodieditorissa punaisena. Yleisiä ongelmia ovat mm. seuraavat:

• ylimääräiset HTML-lopputunnisteet, esimerkiksi lopputunniste </div> ilman alkutunnistetta <div>
    • ylimääräiset HTML-alkutunnisteet, kuten alkutunniste <div> ilman lopputunnistetta </div>
    • väärin muotoillut HTML-tunnisteet, esimerkiksi <div class="my-class" ilman >
    • väärin muotoiltu Liquid-koodi
    • viallinen HTML sisällytetyssä teeman koodinpätkätiedostossa.
  3. Kun olet löytänyt ongelman, korjaa koodi teematiedostossa tai palauta koodi valitsemalla mennyt versio kohdassa Viimeaikaiset muutokset.

4. Klikkaa Tallenna.

5. Palaa teemaeditoriin valitsemalla Mukauta ja varmista, että virhesanomaa ei enää näytetä.

6. Siirry myyntipaikkaan ja varmista, että se näkyy odotetulla tavalla.

Etkö löydä hakemaasi vastausta? Autamme mielellämme.