Krav om bankkonto- og personinformasjon for Shopify Payments i USA

Du må forstå kravene til personopplysninger før du kan bruke Shopify Payments i USA. Disse kravene finnes for å overholde forskrifter og forhindre økonomisk kriminalitet. I denne artikkelen finner du formålet ved innhenting av personopplysninger, hva slags type dokumentasjon som godtas, og veiledning for å sikre at dokumentasjonen din oppfyller de nødvendige kravene.

Oversikt over krav for Shopify Payments i USA

Noen typer bedrifter og tjenester har ikke tillatelse til å bruke Shopify Payments. For å se om du kan bruke Shopify Payments kan du se listen over forbudte bedriftstyper for USA.

Du finner mer informasjon i vilkårene for bruk av Shopify Payments.

Bankkrav for Shopify Payments

Utbetalinger fra Shopify Payments kan sendes til en Shopify Balance-konto eller en kvalifisert ekstern konto. Hvis du bruker en ekstern konto, må du sikre at bankkontoen oppfyller følgende krav før du kobler den til Shopify Payments:

• Bankkontoen er en fullstendig brukskonto hos en bank i USA med valutaen USD.
  • Bankkontoen er kvalifisert for Automatisert Clearing House (ACH)-overføringer.

Sjekk-kontoer som er konfigurert for å bare godta bankoverføringer fungerer ikke med Shopify Payments. Sparekontoer, fleksible brukskontoer og tjenester som overfører penger til bankkontoer som ikke etterligner bankkontoer støttes ikke av Shopify Payments. Selv om virtuelle kontoer utenfor Shopify støttes, kan du oppleve flere betalingsfeil med slike kontoer.

Bekreft at kontoen din kan godta overføringstypen oppført for området ditt ved å kontakte banken.

Bruke en Shopify Balance-konto

Kvalifiserte forhandlere får en Shopify Balance-konto, et forbrukskort og utbetalinger så raskt som neste dag når de aktiverer Shopify Payments. Du kan når som helst endre utbetalingskontoen.

Krav til totrinnsautentisering for Shopify Payments

For å motta utbetalinger fra Shopify Payments må du konfigurere totrinnsautentisering for Shopify-kontoen. Hvis du ikke har totrinnsautentisering aktivert kan det hende utbetalingene dine blir stanset midlertidig.

Krav til personinformasjon for Shopify Payments

Som et resultat av lovmessige krav i ulike land, er du pålagt å oppgi informasjon om deg og bedriften din. Informasjonen innhentes for å bidra til å identifisere forhandlere som bruker Shopify Payments, inkludert majoritetseiere i en bestemt bedriftsenhet. Formålet med innhenting av denne informasjonen er etterfølgelse av lovmessige krav utviklet for å forhindre hvitvasking av penger, terrorfinansiering og annen økonomisk kriminalitet.

Ettersom lokale regler og forskrifter endrer seg kan det være at Shopify og våre partnere tar kontakt for å samle inn tilleggsinformasjon om deg og bedriften din. Disse standardgjennomgangene kan skje når som helst så lenge du har en Shopify Payments-konto.

Informasjonen Shopify må innhente varierer fra land til land, men inkluderer vanligvis detaljer om følgende personer og organisasjoner som er involvert:

• enkeltpersonen som oppretter Shopify Payments-kontoen
  • bedriften som er tilknyttet Shopify Payments-kontoen
  • enkeltpersoner som i siste ende eier eller kontrollerer bedriften, som inkluderer bedriftseieren eller en leder med juridisk signeringsmyndighet for bedriften

For å bistå med bekreftelsesprosessen må du, når du oppgir dokumentasjon som bekreftelse, sikre at dokumentasjonen:

• er tydelig og stor nok til å kunne leses
  • er riktig og gyldig
  • er oppdatert med den seneste mulige datoen
  • er fullstendig, med alle detaljer synlig
  • er fri for eventuelle feil eller skrivefeil
  • samsvarer med den oppgitte informasjonen

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se de komplette dokumentkravene for identitets- og adressebekreftelse og bedriftsbekreftelse.

Godkjente dokumenttyper for enkeltpersoner og bedrifter i USA inkluderer følgende.

Identitetsdokumenter:

• Pass
  • Pass
  • Førerkort
  • Statsutstedt ID-kort
  • Bostedslegitimasjon / amerikansk grønt kort
  • Grensekryssingskort
  • NYC-kort
  • Amerikansk visumkort

Bedrifts-/enhetsdokumenter:

• IRS-brev 147C
  • IRS SS-4 bekreftelsesbrev

Shopify Payments-informasjonen din bekreftes basert på informasjon fra IRS. Når du konfigurerer Shopify Payments for bedriften, må du angi ditt ansattidentifikasjonsnummer (EIN) og bedriftens navn, eierens navn eller organisasjonens navn nøyaktig slik det er registrert på IRS CP575-varselet eller brev 147C. Dette er samme navn som du oppgir i IRS W-9-skjemaet.

Du kan ikke endre EIN manuelt etter at Shopify Payments-kontoen er konfigurert. For å oppdatere EIN må du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Hvis du er usikker på disse opplysningene, må du rådføre deg med IRS eller en avgiftsekspert.

Overholdelse av navn på kontoutskriften for Shopify Payments i USA

Hvis du bruker Shopify Payments, må kontoutskriftsnavnet for kunder bestå av mellom 5 og 19 tegn, og det må inneholde butikkens navn, juridiske enhetsnavn, navnet virksomheten drives under eller URL-adressen. Hvis du ikke redigerer navnet på kontoutskriften når du konfigurerer, vil Shopify angi et navn for deg som oppfyller disse kravene.

Hvis du velger å redigere navnet på kontoutskriften, og det anses som ikke tilstrekkelig, vil Shopify oppdatere navnet på kontoutskriften på dine vegne for å oppfylle kravene til antall tegn og at det inneholder butikkens navn, juridiske enhetsnavn, navnet du driver virksomhet under eller URL-adressen til butikken. Du mottar en e-postmelding som varsler deg om endringen. Dette sikrer at du unngår midlertidige stanser i utbetalinger eller belastninger som er knyttet til et ugyldig navn på kontoutskriften.

Du kan oppdatere navnet på kontoutskriften når som helst, uavhengig av om det er angitt automatisk av Shopify som beskrevet ovenfor.

Finn ut mer om hvordan du endrer kundebelastningsteksten.