Shopify-scripts en de Script Editor

Shopify-scripts zijn kleine stukjes code waarmee u gepersonaliseerde ervaringen voor uw klanten kunt maken in hun winkelwagen en bij het afrekenen.

Wanneer u een script aanmaakt (of bewerkt), kiest u of deze zal alleen runnen in je onlinewinkel of in je onlinewinkel en de volgende apps:

Je kunt scripts gebruiken om kortingen te maken die worden toegepast op een winkelwagen op basis van de artikelen in die winkelwagen, evenals andere eigenschappen van de winkelwagen. Scripts kunnen ook worden gebruikt om de verzend- en betalingsopties aan te passen die u aan uw klanten aanbiedt.

U schrijft scripts met de API voor Shopify-scripts, die een beperkte versie van de Ruby-programmeertaal gebruikt. U kunt scripts schrijven, bewerken, beheren en publiceren met behulp van de Script Editor. De Script Editor bevat sjablonen voor het schrijven van scripts en een debugger, of foutopsporingsprogramma, om de scripts vervolgens te testen.

Nadat u een script hebt gepubliceerd, kunt je je Liquid-sjabloonbestanden bijwerken zodat uw online winkel reageert op de wijzigingen die met de scripts zijn aangebracht.

Voorbeelden van scripts

De volgende lijst bevat voorbeelden van de soorten kortingen en aanpassingen die u met scripts kunt maken:

• een korting toepassen op producten met specifieke tags om een kortingspercentage (%) of vaste korting ($) aan te bieden, of een combinatie van beide
  • promoties uitvoeren met eenvoudige of complexe logica (twee voor de prijs van één), twee kopen met 10% korting, vier kopen met 20% korting)
  • dynamische prijzen aanbieden met op volume gebaseerde prijsvoordelen
  • verzendopties en prijzen aanpassen, verbergen of opnieuw ordenen
  • betalingsmethoden aanpassen, verbergen of opnieuw ordenen

Je kunt de volgende soorten scripts maken:

• Regelartikelscripts: deze scripts zijn van invloed op regelartikelen in een winkelwagen en kunnen prijzen en kortingen beïnvloeden. Deze scripts worden uitgevoerd als er een artikel wordt toegevoegd, verwijderd of gewijzigd in je winkelwagen.
  • Verzendscripts: deze scripts zijn gekoppeld aan de verzending en kunnen verzendmethoden wijzigen en kortingen op verzendtarieven verlenen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer je klant bij het afrekenen de pagina met verzendopties opent.
  • Betalingsscripts: deze scripts zijn gekoppeld aan betalingen en kunnen betalingsgateways hernoemen, verbergen en opnieuw ordenen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer uw klant bij het afrekenen de pagina met verzendmethoden opent. Scripts van het type Payment gateways hebben geen interactie met betalingsgateways, zoals PayPal Express of Apple Pay, die vóór het afrekenen aan klanten worden weergegeven.

Scriptsjablonen

De Script Editor bevat sjablonen van algemene scripts. Wanneer u een script maakt, kunt u een sjabloon kiezen en aanpassen aan de behoeften van je winkel. De volgende lijst bevat voorbeelden van de sjablonen die u kunt aanpassen:

• percentage (%) als korting op een product
  • bedrag ($) als korting op een product
  • percentage (%) en bedrag ($) als korting op een product
  • bulkkortingen
  • twee voor de prijs van één
  • tarief verzendkosten aanpassen
  • naam verzendkosten aanpassen
  • verzendkosten verbergen
  • verzendkosten opnieuw rangschikken
  • naam van betalingsgateway aanpassen
  • betalingsgateway verbergen
  • betalingsgateways opnieuw rangschikken

In deze sectie

Script-API De API voor Shopify-scripts is een vereenvoudigde versie van Ruby die de methoden bevat om scripts te schrijven.
Vereisten en beperkingen Scripts kunnen niet alles doen. Hier zijn enkele dingen waarmee u mogelijk rekening moet houden bij het maken van scripts voor uw winkel.
Scripts maken Scripts maken en inschakelen met de Script Editor.
Voorbeeldscripts Voorbeelden van scripts die kunnen worden gemaakt met de Script Editor.
Meerdere valuta's Maak scripts die verkopen in meer dan één valuta ondersteunen.
Liquid-sjablonen bijwerken Werk uw Liquid-sjabloonbestanden bij om gebruik te kunnen maken van uw scripts.
Publiceren Gebruik de Script Editor voor het publiceren van scripts in je winkel en voor het ongedaan maken van de publicatie van scripts.
Debuggen van scripts Gebruik de functies voor debuggen in de Script Editor om uw scripts te testen en te debuggen.