Shopify-scripts en de Script Editor-app

Shopify-scripts zijn kleine stukjes code waarmee je gepersonaliseerde ervaringen voor je klanten kunt maken in hun winkelwagen en bij de checkout.

Bepaal bij het aanmaken (of bewerken) van een script of het alleen zal runnen in je webshop of in je webshop en de volgende apps:

Scripts werken alleen als de website een ingebouwde winkelwagenfunctionaliteit heeft. Scripts kunnen dus niet worden gebruikt met de koopknop, Facebook of verkoopkanalen voor de groothandel.

Je kunt scripts gebruiken om kortingen te maken die worden toegepast op een winkelwagen op basis van de artikelen in die winkelwagen, evenals andere eigenschappen van de winkelwagen. Scripts kunnen ook worden gebruikt om de verzend- en betalingsopties aan te passen die je aan je klanten aanbiedt.

Je schrijft scripts met de API voor Shopify-scripts, waarin een beperkte versie van de programmeertaal Ruby wordt gebruikt. Je kunt scripts schrijven, bewerken, beheren en publiceren met behulp van de Script Editor-app. De Script Editor-app bevat templates voor het schrijven van scripts en een debugger, of foutopsporingsprogramma, om ze te testen.

Nadat je een script hebt gepubliceerd, kun je je Liquid-templatebestanden bijwerken zodat je webshop reageert op de wijzigingen die met de scripts zijn aangebracht.

Op deze pagina

Voorbeelden van scripts

De volgende lijst bevat voorbeelden van de soorten kortingen en aanpassingen die je met scripts kunt maken:

• een korting toepassen op producten met specifieke tags om een kortingspercentage (%) of vaste korting ($) aan te bieden, of een combinatie van beide
  • promoties uitvoeren met eenvoudige of complexe logica (2 halen, 1 betalen), twee kopen met 10% korting, vier kopen met 20% korting)
  • dynamische prijzen aanbieden met op volume gebaseerde prijsvoordelen
  • verzendopties en prijzen aanpassen, verbergen of opnieuw ordenen
  • betaalmethoden aanpassen, verbergen of opnieuw ordenen

Je kunt de volgende soorten scripts maken:

• Orderregelscripts: deze scripts zijn van invloed op orderregels in een winkelwagen en kunnen prijzen en kortingen beïnvloeden. Deze scripts worden uitgevoerd als er een artikel wordt toegevoegd, verwijderd of gewijzigd in je winkelwagen.
  • Verzendscripts: deze scripts zijn gekoppeld aan de verzending en kunnen verzendmethoden wijzigen en kortingen op verzendtarieven verlenen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer je klant bij de checkout de pagina met verzendopties opent.
  • Betalingsscripts: deze scripts zijn gekoppeld aan betalingen en kunnen betalingsgateways hernoemen, verbergen en opnieuw ordenen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer je klant bij de checkout de pagina met verzendmethoden opent. Scripts van het type Payment gateways hebben geen interactie met betalingsgateways, zoals PayPal Express of Apple Pay, die vóór de checkout aan klanten worden weergegeven.

Scripttemplates

De Script Editor bevat templates van veelgebruikte scripts. Wanneer je een script aanmaakt, kun je een template kiezen en aanpassen aan de behoeften van je winkel. De volgende lijst bevat voorbeelden van de templates die je kunt aanpassen:

• percentage (%) als korting op een product
  • bedrag ($) als korting op een product
  • percentage (%) en bedrag ($) als korting op een product
  • bulkkortingen
  • 2 halen, 1 betalen
  • tarief verzendkosten aanpassen
  • naam verzendkosten aanpassen
  • verzendkosten verbergen
  • verzendkosten opnieuw rangschikken
  • naam van betalingsgateway aanpassen
  • betalingsgateway verbergen
  • betalingsgateways opnieuw rangschikken