Vereisten en beperkingen van Shopify-scripts

Sommige beperkingen van Shopify-scripts zijn bedoeld om de beveiliging te verbeteren en om ervoor te zorgen dat scripts altijd kunnen worden uitgevoerd, ongeacht hoeveel klanten je winkel op een bepaald moment gebruiken. Hou rekening met de volgende beperkingen als je scripts gaat ontwikkelen voor je Shopify-winkel.

webshop en de API voor webwinkels

Bepaal bij het aanmaken (of bewerken) van een script of het alleen in je webshop wordt uitgevoerd of in je webshop en de volgende apps:

Scripts werken alleen als je website ingebouwde functionaliteit voor een winkelwagen heeft. Je kunt dus geen scripts gebruiken met koopknoppen of het Facebook and Instagram by Meta-verkoopkanaal.

Gepubliceerde scripts

Er kan maar één script per scripttype tegelijk worden gepubliceerd. Je kunt bijvoorbeeld een script voor regelartikelen en een script voor verzendtarieven publiceren, maar je kunt niet tegelijkertijd twee scripts voor regelartikelen publiceren.

Maximum aantal Shopify-scripts

Je kunt maximaal 200 Shopify-scripts maken.

conceptbestellingen

Orderregelscripts, verzendtarievenscripts en betalingsscripts werken niet met conceptbestellingen of de checkout van conceptbestellingen.

Metavelden

Shopify-scripts hebben geen toegang tot Metavelden.

Attributen van winkelwagen/checkout

Shopify-scripts hebben geen toegang tot winkelwagen-attributen van Shopify Liquid. Je kunt deze attributen toevoegen aan winkelwagenpagina's om extra informatie van je klanten te verzamelen, maar je kunt geen script maken dat deze attributen vervolgens gebruikt.

Kortingscodes

Scripts kunnen bij de informatie die aangeeft of een kortingscode wordt toegepast, hoe hoog de korting is en om welke soort korting het gaat, zoals vast bedrag, percentage of verzendkorting. Scripts kunnen niet zien hoe de kortingscode wordt toegepast, bijvoorbeeld of deze op de winkelwagen of op de orderregel wordt toegepast. Dit betekent dat scripts geen toegang hebben tot totaalbedragen na korting of automatische kortingen.

Orderregel- en verzendscripts die toegang hebben tot kortingen die op een winkelwagen worden toegepast, zijn niet compatibel met kortingscombinaties. De.discount_code-methode kan maar één kortingscode retourneren. Winkelwagens die meerdere kortingscodes met kortingscombinaties bevatten, worden niet ondersteund.

Orderregels

Scripts kunnen geen artikelen aan de winkelwagen toevoegen of de prijs van een artikel verhogen.

Verzendkosten

Scripts kunnen de prijs van een verzendtarief niet verhogen.

Meerdere valuta's

Je scripts werken mogelijk niet met meerdere valuta's zoals je dat verwacht. Migreer je scripts naar Shopify Functions, zodat je zeker weet dat ze ook werken voor winkelwagens of checkouts in een andere dan de primaire valuta dan die van je winkel.

Reguliere expressies

Matching van reguliere expressies wordt niet ondersteund. Als je een script van het type 'orderregel' aanmaakt, kun je als tijdelijke oplossing een van de volgende methoden gebruiken:

Thema's

Mogelijk moet je je Liquid-thema bijwerken om je scripts te ondersteunen en verwarring bij je klanten te voorkomen. Zo geven bijvoorbeeld niet alle thema's orderregelkortingen in de winkelwagen weer. In dat geval bewerk je je thema, zodat de orderregelkorting in de winkelwagen wel wordt weergegeven. Lees meer over de soorten aanpassingen die je kunt doorvoeren in Liquid-thema's.

Bronnen

De hoeveelheid CPU en geheugen die beschikbaar is voor een script is beperkt. De bronnen die zijn gereserveerd voor een script, zijn afhankelijk van de grootte van de winkelwagen en het aantal berekeningen dat het script vereist. Shopify houdt deze bronbeperkingen zorgvuldig in de gaten om ervoor te zorgen dat je script werkt zoals bedoeld.

Wanneer je een script test, zie je in de console van de Script Editor het percentage toegewezen bronnen dat door het script wordt gebruikt.

Invoer/uitvoer

Afgezien van een paar uitzonderingen zijn Shopify-scripts niet geschikt voor invoer/uitvoer. Dit betekent dat scripts geen webaanvragen of databaseaanroepen kunnen uitvoeren en geen invoer van een gebruiker kunnen krijgen.

De puts-methode kan worden gebruikt om tekst af te drukken naar de console in de Script Editor-app.

Tijd en willekeurigheid

Scripts kunnen niet worden gebruikt met willekeurige of op tijd gebaseerde berekeningen. Het object Time en de methode rand zijn niet toegankelijk voor Shopify-scripts.

Omdat scripts telkens worden uitgevoerd wanneer het totaal van een winkelwagen opnieuw wordt berekend, kunnen scripts die zijn gebaseerd op tijd of op het genereren van willekeurige getallen onvoorspelbare of verwarrende resultaten geven als klanten hun winkelwagens vaak veranderen. In dat soort gevallen kun je de Launchpad-app gebruiken om te plannen dat scripts tijdens gebeurtenissen worden uitgevoerd.

Tekenlimiet voor scripts

Je kunt scripts aanmaken die maximaal 40.960 tekens bevatten.

Abonnementsbestellingen

Als je orderregel- en verzendscripts een korting voor een abonnementsproduct aanmaken, wordt de korting toegepast op de volgende betalingen:

• de eerste betaling van alleen betalen per bezorging, zonder dit toe te passen op geplande bestellingen
  • het volledige bedrag van een bestelling met een prepaid-abonnement.

Meer informatie over abonnementen en scripts.

Versnelde checkouts

Wanneer je Shopify-scripts met versnelde checkout gebruikt, worden er verzendkortingen toegepast nadat je klant een versnelde betaalmethode heeft geselecteerd. Hierdoor zijn wijzigingen in de prijs van de bestelling niet terug te zien op het apparaat of in de browser van de klant. Klanten zien de oorspronkelijke prijs bij de versnelde checkout, maar betalen wel de juiste kortingsprijs.

Shopify Point of Sale (POS)

Shopify-scripts werken niet met Shopify Point of Sale (POS).

Betalingsgateways hernoemen

Je kunt betalingsgateways met afbeeldingen of logo's met de naam van de gateway niet een andere naam geven. Betalingsgateways met logoafbeeldingen naast de naam kunnen wel een andere naam krijgen.