Scriptvereisten en -beperkingen

Voor het aanmaken van scripts heb je een Shopify Plus-abonnement en de Script Editor nodig. Daarnaast is ervaring met de programmeertaal Ruby nodig. Je kunt natuurlijk ook de hulp inroepen van een ontwikkelaar of een Shopify-partner die bekend is met Ruby. Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.

Sommige scriptbeperkingen zijn bedoeld om de beveiliging te verbeteren en om ervoor te zorgen dat scripts kunnen worden uitgevoerd, ongeacht hoeveel klanten je winkel op een bepaald moment heeft. Houd rekening met de volgende beperkingen als je scripts gaat ontwikkelen voor je Shopify-winkel.

webshop en de API voor webwinkels

Bepaal bij het aanmaken (of bewerken) van een script of het alleen zal runnen in je webshop of in je webshop en de volgende apps:

Scripts werken alleen als de website een ingebouwde winkelwagenfunctionaliteit heeft. Je kunt dus geen scripts gebruiken met de koopknop, Facebook of verkoopkanalen voor de groothandel.

Gepubliceerde scripts

Er kan maar één script per scripttype tegelijk worden gepubliceerd. Je kunt bijvoorbeeld een script voor regelartikelen en een script voor verzendtarieven publiceren, maar je kunt niet tegelijkertijd twee scripts voor regelartikelen publiceren.

Maximum aantal Shopify-scripts

Je kunt maximaal 200 Shopify-scripts maken.

conceptbestellingen

De drie scripttypen werken niet met conceptbestellingen of de betaling van conceptbestellingen.

Metavelden

Shopify-scripts hebben geen toegang tot Metavelden.

Attributen van winkelwagen/checkout

Shopify-scripts hebben geen toegang tot winkelwagen-attributen van Shopify Liquid. Je kunt deze attributen toevoegen aan winkelwagenpagina's om extra informatie van je klanten te verzamelen, maar je kunt geen script maken dat deze attributen vervolgens gebruikt.

Kortingscodes

Scripts hebben toegang tot of een kortingscode is toegepast, het bedrag van de korting en het type korting (vast bedrag, percentage of verzendkosten), maar ze hebben geen toegang tot de manier waarop deze van toepassing is (specifiek voor een winkelwagentje of een regelitem). Als zodanig hebben scripts geen toegang tot totalen na korting en hebben ze ook geen toegang tot automatische kortingen.

Orderregel- en verzendscripts die toegang hebben tot kortingen die op een winkelwagen worden toegepast, zijn niet compatibel met kortingscombinaties. De .discount_code-methode kan slechts één kortingscode retourneren. Winkelwagens die meerdere kortingscodes bevatten met kortingscombinaties, worden niet ondersteund.

Orderregels

Scripts kunnen geen items aan de winkelwagen toevoegen of de prijs van een item verhogen.

Verzendkosten

Scripts kunnen de prijs van een verzendtarief niet verhogen.

Reguliere expressies

Matching van reguliere expressies wordt niet ondersteund. Als je een script van het type Line item maakt, kun je een van de volgende methoden gebruiken als tijdelijke oplossing:

Thema's

Mogelijk moet je je Liquid-thema bijwerken om je scripts te ondersteunen en verwarring bij je klanten te voorkomen. Zo geven bijvoorbeeld niet alle thema's korting op artikelniveau in de winkelwagen weer. Als dit het geval is, moet je je thema bewerken om de korting op artikelniveau weer te geven in de winkelwagen. Lees meer over de soorten aanpassingen die je kunt doorvoeren in je Liquid-thema's.

Bronnen

De hoeveelheid CPU en geheugen die beschikbaar is voor een script is beperkt. De bronnen die zijn gereserveerd voor een script, zijn afhankelijk van de grootte van de winkelwagen en het aantal berekeningen dat het script vereist. Shopify houdt deze bronlimieten zorgvuldig bij om ervoor te zorgen dat je script werkt zoals bedoeld.

Wanneer je een script test, zie je in de console van de Script Editor het percentage toegewezen bronnen dat door het script wordt gebruikt.

Invoer/uitvoer

Afgezien van een paar uitzonderingen zijn Shopify-scripts niet geschikt voor invoer/uitvoer. Dit betekent dat scripts geen webaanvragen of databaseaanroepen kunnen uitvoeren en geen invoer van een gebruiker kunnen krijgen.

De methode puts kan echter worden gebruikt om tekst af te drukken naar de console in de app Script Editor.

Tijd en willekeurigheid

Scripts kunnen niet worden gebruikt met willekeurige of op tijd gebaseerde berekeningen. Het object Time en de methode rand zijn niet toegankelijk voor Shopify-scripts.

Omdat scripts worden uitgevoerd telkens wanneer het totaal van een winkelwagen opnieuw wordt berekend, kunnen scripts die zijn gebaseerd op het genereren van tijd of willekeurige nummers onvoorspelbare of verwarrende resultaten bevatten als een klant zijn of haar winkelwagen vaak wijzigt. Je kunt echter de Launchpad-app gebruiken om te plannen dat scripts worden uitgevoerd tijdens gebeurtenissen.

Tekenlimiet voor scripts

Je kunt scripts van maximaal 40.960 tekens maken.

Abonnementsbestellingen

Als je Lineitem- en verzendscripts een korting hebben op een abonnementsproduct, is de korting van toepassing op de volgende betalingen:

• de eerste betaling van alleen betalen per bezorging, zonder dit toe te passen op geplande bestellingen
  • het volledige bedrag van een bestelling met een prepaid-abonnement

Meer informatie over abonnementen en scripts.

Versnelde checkouts

Wanneer je Shopify-scripts met versnelde checkout gebruikt, worden er verzendkortingen toegepast nadat je klant een versnelde betaalmethode heeft geselecteerd. Hierdoor worden wijzigingen aan de prijs van de bestelling niet weergegeven op het apparaat of de browser van de klant. Klanten zien de oorspronkelijke prijs bij het versnelde checkout, maar betalen wel de juiste kortingsprijs.

Shopify Point of Sale (POS)

Shopify-scripts werken niet met Shopify Point of Sale (POS).

Betalingsgateways hernoemen

Je kunt de betalingsgateways met afbeeldingen of logo's die worden weergegeven als de naam van de gateway niet hernoemen. Betalingsgateways met logoafbeeldingen naast de namen kunnen wel een andere naam krijgen.