Voorbeeldscripts

Scripts zijn flexibel en kunnen worden gebruikt om unieke en krachtige kortingen samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld scripts maken die de prijzen en eigenschappen van regelartikelen in de winkelwagen van je winkel wijzigen op basis van de artikelen die een klant eraan toevoegt.

Je kunt voorbeelden van veelgebruikte scripts vinden in de script-sjablonen die zijn opgenomen in de Script Editor. Maak een script aan als je deze templates wilt bekijken.

Aan de slag

Automatisering is een effectief hulpmiddel en kan helpen bij de transitie van persoonlijk naar online verkopen. Hier zijn een paar populaire scripts waarmee je van start kunt gaan en die je naar je eigen behoeften kunt aanpassen.

Scripttemplates

Er zijn drie soorten scripts: scripts voor orderregels, verzendscripts en scripts voor betalingsgateways.

Orderregelscripts

Scripts voor orderregels zijn van invloed op artikelen in een winkelwagen en kunnen hun eigenschappen en prijzen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer het kenmerk winkelwagen wordt gewijzigd, zoals het toevoegen of verwijderen van een artikel, het wijzigen van het bezorgadres of het toevoegen van een kortingscode. De sjablonen die bij de app worden meegeleverd, zijn:

• Percentage (%) als korting op een product
  • Bedrag ($) als korting op een product
  • Percentage (%) en bedrag ($) als korting op een product
  • Bulkkortingen
  • Twee voor de prijs van één

Raadpleeg Voorbeelden scripts orderregels voor meer informatie over scripts voor orderregels.

Verzendscripts

Verzendscripts hebben een interactie met verzendtarieven en kunnen de titel, zichtbaarheid, weergave en prijs van een tarief wijzigen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer je klant bij het afrekenen de pagina met verzendopties opent. De sjablonen die bij de app worden meegeleverd, zijn:

• Tarief verzendkosten aanpassen
  • Naam verzendkosten aanpassen
  • Verzendkosten verbergen
  • Verzendtarieven opnieuw ordenen

Voor meer voorbeelden van verzendingsscripts, raadpleeg je Scriptvoorbeelden van verzendtarieven.

Betalingsscripts

Betalingsscripts hebben een interactie met betalingsgateways en kunnen de titel, zichtbaarheid en weergave van een gateway wijzigen. Deze scripts worden uitgevoerd wanneer je klant bij het afrekenen de pagina met verzendmethoden opent. Betalingsscripts hebben geen toegang tot versnelde afrekeningen, omdat versneld afrekenen wordt weergegeven voor je klanten voordat ze de betaalpagina bereiken. De sjablonen die bij de app worden meegeleverd, zijn:

• Naam van betalingsgateway aanpassen
  • Betalingsgateway verbergen
  • Betalingsgateways opnieuw ordenen

Voor meer voorbeelden van betalingsgatewayscripts, raadpleeg je Scriptvoorbeelden van betalingsgatewayscripts

Andere voorbeelden

Andere voorbeelden van scripts:

Meer informatie

Meer informatie over: