Een nieuwe gegevensverkenning maken

Merchants kunnen in alle Shopify-abonnementen een nieuwe gegevensverkenning maken. Met de nieuwe Shopify Analytics kun je op de volgende manieren een aangepast rapport maken:

• Bouw een aangepast rapport vanuit een lege verkenningsstaat.
  • Wijzig een bestaand standaardrapport.

Een nieuw aangepast rapport maken vanuit een lege staat

Je kunt een nieuw rapport maken vanaf een van de volgende plaatsen in het Shopify-beheercentrum:

• Klik in Analytics > Rapporten op Nieuwe verkenning.
  • Wanneer je het Analytics-dashboard aanpast, klik je op Nieuwe verkenning in de dashboardbibliotheek.

Voor een nieuw rapport maak je eerst een gegevensverkenning. Voeg minstens één statistiek toe om met de gegevensverkenning te beginnen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Analytics > Rapporten.
  2. Klik op Nieuwe verkenning.
  3. Klik in het configuratiescherm in het menu Statistieken op om de eerste statistiek aan je verkenning toe te voegen.
  4. Je kunt via het configuratiescherm aanvullende statistieken, dimensies, een vergelijking en filters toevoegen om de gewenste informatie weer te geven. Je kunt ook het menu Visualisatie gebruiken om je gegevens op een andere manier in beeld te brengen.
  5. Nadat je het rapport hebt gemaakt, klik je op Opslaan.

Een aangepast rapport aanmaken door een bestaand standaardrapport te wijzigen

Als je een standaardrapport wijzigt dat is geschreven door Shopify, wordt dit beschouwd als een aangepast rapport.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Analytics > Rapporten.
  2. Klik op de naam van het standaardrapport dat je wilt aanpassen.
  3. Je kunt via het configuratiescherm statistieken, dimensies, een vergelijking en filters toevoegen of verwijderen om de gewenste informatie weer te geven. Je kunt ook het menu Visualisatie gebruiken om je gegevens op een andere manier in beeld te brengen.
  4. Nadat je het rapport hebt gewijzigd, klik je op Opslaan als.
  5. Geef het aangepaste rapport een naam in het dialoogvenster Kopie opslaan als nieuw rapport en klik op Kopie opslaan.
Zat het antwoord dat je zocht er niet bij? Wij helpen je graag verder.