Belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je belasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook verkoopt.

Voordat je begint met het instellen van belastingen in Shopify

Bepaal of je belasting moet heffen. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met de plaatselijke belastinginstanties of een belastingdeskundige. Als je bepaalt dat je belasting moet heffen op je producten, registreer je je dan bij de belastingdienst van je regio.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Nadat je bent geregistreerd bij de belastinginstanties en je je btw-ID hebt, kun je belastingen instellen. Dit hoef je maar één keer te doen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in de sectie Inning van btw beheren op jouw land of regio.
  3. Klik op Btw innen.
  4. Voer in Btw-ID je btw-ID in. Als je een btw-ID hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt deze bijwerken wanneer je je nummer ontvangt.
  5. Klik op Belasting innen.
  6. Optioneel: als je meer regio's en accountnummers wilt toevoegen, klik je op Btw innen.

Nadat je je belastingregio's hebt ingesteld, kun je de belastinginstellingen beheren, waaronder je registraties, belastingoverschrijvingen en -vrijstellingen en belastingberekeningen.