Belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je belasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook verkoopt.

Voordat je begint met het instellen van belastingen in Shopify

Bepaal of je belasting moet heffen. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met de plaatselijke belastinginstanties of een belastingdeskundige. Als je bepaalt dat je belasting moet heffen op je producten, registreer je je dan bij de belastingdienst van je regio.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Nadat je je hebt geregistreerd bij de belastinginstanties en je je btw-nummer hebt, kun je je belastingen instellen. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast je regio op Instellen.
  3. Klik in het deel Btw op Omzetbelasting innen.
  4. Voer in Btw-nummer je btw-nummer in. Als je een btw-nummer hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt deze bijwerken wanneer je je nummer ontvangt.
  5. Klik op Belasting innen.
  6. Optioneel: als je meer regio's en accountnummers wilt toevoegen, klik je op Btw innen.

Nadat je je belastinggebieden hebt ingesteld, kun je belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn.