Ondersteuning voor thema's

Voordat u uw thema aanpast, moet u eerst weten welk ondersteuningsniveau beschikbaar is. Als u eenvoudige aanpassingen uitvoert, kunt u ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van uw thema. Als u uitgebreide wijzigingen in uw thema aanbrengt, raadpleegt u onze lijst met aanvullende bronnen voor themaondersteuning.

Raadpleeg ons ontwerpbeleid voor meer informatie over aanpassingen die Shopify niet ondersteunt.

Waar vindt u ondersteuning voor je thema

De beschikbare ondersteuning is afhankelijk van wie uw thema heeft gemaakt.

Gratis thema's van Shopify

Als u een gratis thema van Shopify gebruikt, kan ons ondersteuningsteam je mogelijk helpen met ondersteunde handleidingen en andere kleine wijzigingen. Hoewel Shopify je met vele aanpassingen kan helpen, worden sommige typen aanpassingen niet ondersteund.

Als u het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, ontvangt u 60 minuten gratis ontwerpondersteuning. Wanneer u contact hebt opgenomen met ons ondersteuningsteam en uw verzoek hebt ingediend, ontvangt u binnen 2 tot 4 werkdagen een statusupdate.

Ons team houdt de tijd bij die er wordt besteed aan elk themawijzigingsverzoek dat je indient. Als u de volledige 60 minuten gratis ondersteuning gebruikt, kunt u contact opnemen met een Shopify Expert voor verdere hulp. U kunt andere ondersteuningsopties bekijken in Aanvullende bronnen voor ondersteuning van thema's.

Betaalde thema's

Als u geen gratis thema van Shopify gebruikt, is uw thema gemaakt door een externe themaontwikkelaar. Als u ondersteuning wilt, bekijkt u de ondersteuningsdocumentatie voor uw thema of neemt u contact op met de ontwikkelaar van het thema.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Documentatie lezen of Support:

Thema-ondersteuning

Shopify-ontwerpbeleid

Hoewel de ondersteuning van Shopify een groot aantal basisaanpassingen kan ondersteunen, moet u er rekening mee houden dat Shopify niet kan helpen met de volgende taken:

• Niet-ondersteunde handleidingen implementeren
  • Thema's aanpassen of oplossen die belangrijke codewijzigingen bevatten
  • Externe apps installeren, verwijderen of wijzigen (apps die niet door Shopify zijn ontwikkeld)
  • Code van derden aanpassen of oplossen (code is niet ontwikkeld door Shopify, inclusief code van Experts en Forums)
  • Inhoud die is toegevoegd via de tekst met opmaak-editor aanpassen of oplossen.
  • Nieuwe lettertypen toevoegen
  • Diavoorstellingen bewerken (inclusief formaat, bijsnijden en functionaliteit)
  • Pop-ups toevoegen
  • Extra knoppen toevoegen voor 'Toevoegen aan winkelwagen' op productpagina's of collectiepagina's
  • Vervolgkeuzemenu's wijzigen in knoppen
  • Een thema breder of smaller maken
  • Zorgen dat een niet-reagerend thema weer reageert
  • Oneindig scrollen toevoegen (meer producten of inhoud weergeven als de pagina rolt)
  • Afbeeldingen bewerken (inclusief bijsnijden, kleurprofielen aanpassen, achtergronden verwijderen, etc.)
  • Zweefeffect toevoegen aan productafbeeldingen
  • Etiketten of badges toevoegen op collectiepagina's
  • Kleurstalen toevoegen
  • Implementatie van wijzigingen die misleidende of bedrieglijke informatie bieden aan klanten
  • Kenmerken van het ene thema naar het andere verplaatsen
  • De kleur van betalingspictogrammen wijzigen
  • De code voor de afrekening bewerken (behalve voor Shopify Plus)
  • Aangepaste vertaaldiensten (inclusief sjablonen voor bestel printer en e-mailmeldingen)
  • Codeerinstructies of feedback aanbieden

Dit is geen volledige lijst met niet-ondersteunde aanpassingen. De ondersteuning van Shopify beoordeelt de geschiktheid van aanpassingen per geval.

Ondersteunde browsers

De lay-out, browserervaring en aankoopacties van een thema moeten de volgende browsers en releases ondersteunen:

Bureaublad-browsers

• Safari - laatste twee releases voor Mac
  • Chrome - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Firefox - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Edge - laatste twee releases voor pc
  • Internet Explorer - IE 11 alleen voor pc

Mobiele browsers

• Mobile Safari - laatste twee releases voor iOS
  • Chrome Mobile - laatste drie releases voor Android en iOS
  • Samsung Internet - laatste twee releases voor Android

Webviews en andere toepassingen

Thema's moeten surfen en kopen ondersteunen wanneer ze in webviews worden weergegeven voor de volgende toepassingen:

• Instagram - nieuwste release voor Android en iOS
  • Facebook - nieuwste release voor Android en iOS
  • Pinterest - nieuwste release voor Android en iOS

Snelheid van het laden van pagina's

Als u vindt dat de website van uw online winkel langzaam laadt voor uw klanten, kunt u de oorzaak hiervan mogelijk achterhalen met een externe onlinetest voor paginasnelheid. Aan de hand van zo'n test kunt u zien of het ligt aan de apps, afbeeldingen, andere inhoud of een combinatie van deze drie.

Aangezien elke pagina op uw website andere inhoud bevat, kunt u het beste een aantal pagina's testen, zoals uw startpagina, collectiepagina's, productpagina's en blogpagina's om te zien waar klanten langzamere laadtijden ervaren.

Als u merkt dat apps uw website vertragen, voert u de volgende stappen uit om de snelheid te verhogen:

• Verwijder alle onnodige apps.
  • Raadpleeg de thema- en app-ontwikkelaars.
  • Schakel een Shopify Expert in.

Als u merkt dat afbeeldingen je website vertragen, voert u de volgende stappen uit om de snelheid te verhogen:

Als u merkt dat andere inhoud uw website vertraagt, voert u de volgende stappen uit om de snelheid te verhogen:

Andere factoren voor de laadsnelheid van pagina's kunnen de browserversie of -cache van uw klant, de internetprovider van uw klant of actuele problemen op de Shopify-statuspagina zijn.

Als uit een snelheidstest voor het laden van de pagina geen grote problemen naar voren komen, vraagt je de klant te controleren of deze de nieuwste versie van de browser gebruikt, of deze onlangs de cache heeft gewist en of de internetprovider niet te kampen heeft met storingen of mindere prestaties.

Aanvullende bronnen

Hoewel Shopify geen uitgebreide of geavanceerde thema-aanpassingen ondersteunt, zijn er verschillende andere ondersteuningsbronnen beschikbaar.

Forum voor het bespreken van themaontwerpen

Het Shopify-ontwerpforum biedt richtlijnen voor het bewerken van HTML, CSS of Liquid om uw online winkel aan te passen. Als u hulp nodig hebt bij het bewerken van themabestanden, stelt u een vraag in het Shopify-ontwerpforum. U kunt ook zoeken in de berichten om te zien wat andere Shopify-ondernemingen doen met hun thema's.

Forum voor feedback over uw winkel

U kunt om advies en feedback vragen over kleuren, lettertypen en andere ontwerpbeslissingen voor uw winkel via het forum voor feedback op uw winkel.

Ondersteuning voor apps

Als u hulp nodig hebt bij een app die is ontwikkeld door Shopify, neemt u contact op met de klantenservice van Shopify voor assistentie.

Als u hulp nodig hebt met een externe app, zoekt u de app op in de Shopify App Store en klikt u op Ondersteuning om contact op te nemen met de app-ontwikkelaar.

Tekst met opmaak-editor

Als u hulp nodig hebt bij het opmaken van uw inhoud met de tekst met opmaak-editor, installeert u een app om de pagina's in uw winkel te bewerken.

Shopify Theme Store

Als u hulp wilt bij het toevoegen van functionaliteit aan uw thema, zoals een zijbalk, het inzoomen op afbeeldingen, een extra diavoorstelling of oneindig scrollen, kunt u in plaats hiervan een ander thema proberen. Als uw thema niet de gewenste functionaliteit heeft, zoekt u in de Theme Store naar een thema dat beter aansluit bij uw behoeften.

Shopify-experts

Shopify Experts zijn ervaren professionals in de branche die over uitgebreide kennis beschikken van het maken, bijwerken en perfectioneren van Shopify-thema's.

Als u een ontwerper of ontwikkelaar wilt vinden om uw thema aan te passen, gaat u naar de Shopify Experts-directory.