Ondersteuning voor thema's

Voordat je je thema aanpast, moet je eerst weten welk ondersteuningsniveau beschikbaar is. Als je eenvoudige aanpassingen uitvoert, kun je ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van je thema. Raadpleeg onze lijst met aanvullende bronnen voor themaondersteuning als je uitgebreide wijzigingen in je thema aanbrengt.

Raadpleeg ons ontwerpbeleid voor meer informatie over aanpassingen die Shopify niet ondersteunt.

Waar vind je ondersteuning voor je thema

De beschikbare ondersteuning is afhankelijk van wie je thema heeft gemaakt.

Gratis thema's van Shopify

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt, kan ons ondersteuningsteam je mogelijk helpen met ondersteunde tutorials en andere kleine wijzigingen. Hoewel Shopify je met vele aanpassingen kan helpen, worden sommige typen aanpassingen niet ondersteund.

Als je het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, ontvang je 60 minuten gratis ontwerpondersteuning. Wanneer je contact hebt opgenomen met ons ondersteuningsteam en je verzoek hebt ingediend, ontvang je binnen 2 tot 4 werkdagen een statusupdate.

Ons team houdt de tijd bij die er wordt besteed aan elk themawijzigingsverzoek dat je indient. Als je de volledige 60 minuten gratis ondersteuning gebruikt, kun je een Shopify-expert inhuren voor verdere hulp. Je kunt andere ondersteuningsopties bekijken in Aanvullende bronnen voor ondersteuning van thema's.

Betaalde thema's

Als je geen gratis thema van Shopify gebruikt, is je thema gemaakt door een externe themaontwikkelaar. Bekijk de ondersteunende documentatie voor je thema als je hulp nodig hebt of neem contact op met de ontwikkelaar van het thema.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Documentatie lezen of op Support.

Shopify-ontwerpbeleid

Hoewel de ondersteuning van Shopify een groot aantal basisaanpassingen kan ondersteunen, moet je er rekening mee houden dat Shopify niet kan helpen met de volgende taken:

• Niet-ondersteunde tutorials implementeren
  • Thema's aanpassen of oplossen die belangrijke codewijzigingen bevatten
  • Externe apps installeren, verwijderen of wijzigen (apps die niet door Shopify zijn ontwikkeld)
  • Code van derden aanpassen of oplossen (code is niet ontwikkeld door Shopify, inclusief code van Experts en Forums)
  • Inhoud die is toegevoegd via de tekst met opmaak-editor aanpassen of oplossen.
  • Nieuwe lettertypen toevoegen
  • Diavoorstellingen bewerken (inclusief formaat, bijsnijden en functionaliteit)
  • Pop-ups toevoegen
  • Extra knoppen toevoegen voor 'Toevoegen aan winkelwagen' op productpagina's of collectiepagina's
  • Vervolgkeuzelijsten wijzigen in knoppen
  • Een thema breder of smaller maken
  • Zorgen dat een niet-responsief thema weer reageert
  • Oneindig scrollen toevoegen (meer producten of inhoud weergeven als de pagina rolt)
  • Afbeeldingen bewerken (inclusief bijsnijden, kleurprofielen aanpassen, achtergronden verwijderen, etc.)
  • Zweefeffect toevoegen aan productafbeeldingen
  • Labels of badges toevoegen op collectiepagina's
  • Kleurstalen toevoegen
  • Implementatie van wijzigingen die misleidende of bedrieglijke informatie bieden aan klanten
  • Kenmerken van het ene thema naar het andere verplaatsen
  • De kleur van betalingspictogrammen wijzigen
  • De code voor de afrekening bewerken (behalve voor Shopify Plus)
  • Aangepaste vertaaldiensten (inclusief templates voor bestel printer en e-mailmeldingen)
  • Codeerinstructies of feedback aanbieden

Dit is geen volledige lijst met niet-ondersteunde aanpassingen. De ondersteuning van Shopify beoordeelt de geschiktheid van aanpassingen per geval.

Ondersteunde browsers

De opmaak, browserervaring en aankoopacties van een thema moeten de volgende browsers en releases ondersteunen:

Bureaublad-browsers

• Safari - laatste twee releases voor Mac
  • Chrome - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Firefox - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Edge - laatste twee releases voor pc

Mobiele browsers

• Mobile Safari - laatste twee releases voor iOS
  • Chrome Mobile - laatste drie releases voor Android en iOS
  • Samsung Internet - laatste twee releases voor Android

Webviews en andere toepassingen

Thema's moeten surfen en kopen ondersteunen wanneer ze in webviews worden weergegeven voor de volgende toepassingen:

• Instagram - nieuwste release voor Android en iOS
  • Facebook - nieuwste release voor Android en iOS
  • Pinterest - nieuwste release voor Android en iOS

Snelheid van het laden van pagina's

Als je vindt dat de website van je online winkel langzaam laadt voor je klanten, kun je de oorzaak hiervan mogelijk achterhalen met een externe onlinetest voor paginasnelheid. Aan de hand van zo'n test kun je zien of het ligt aan de apps, afbeeldingen, andere inhoud of een combinatie van deze drie.

Aangezien elke pagina op je website andere inhoud bevat, kun je het beste een aantal pagina's testen, zoals je startpagina, collectiepagina's, productpagina's en blogpagina's om te zien waar klanten langzamere laadtijden ervaren.

Als je merkt dat apps je website vertragen, voer de volgende stappen uit om de snelheid te verhogen:

• Verwijder alle onnodige apps.
  • Raadpleeg de thema- en app-ontwikkelaars.
  • Huur een Shopify-expert in.

Voer de volgende stappen uit om de snelheid te verhogen als je merkt dat afbeeldingen je website vertragen:

Als je merkt dat andere inhoud je website vertraagt, voer de volgende stappen uit om de snelheid te verhogen:

Andere factoren voor de laadsnelheid van pagina's kunnen de browserversie of -cache van je klant, de internetprovider van je klant of actuele problemen op de Shopify-statuspagina zijn.

Als uit een snelheidstest voor het laden van de pagina geen grote problemen naar voren komen, vraag dan de klant om te controleren of deze de nieuwste versie van de browser gebruikt, of deze onlangs de cache heeft gewist en of de internetprovider niet te kampen heeft met storingen of mindere prestaties.

Aanvullende bronnen

Hoewel Shopify geen uitgebreide of geavanceerde thema-aanpassingen ondersteunt, zijn er verschillende andere ondersteuningsbronnen beschikbaar.

Forum voor het bespreken van themaontwerpen

Het Shopify-ontwerpforum biedt richtlijnen voor het bewerken van HTML, CSS of Liquid om je online winkel aan te passen. Als je hulp nodig hebt bij het bewerken van themabestanden, kun je een vraag stellen in het forum Shopify Design. Je kunt ook zoeken in de berichten om te zien wat andere Shopify-ondernemingen doen met hun thema's.

Forum voor feedback over je winkel

Je kunt om advies en feedback vragen over kleuren, lettertypen en andere ontwerpbeslissingen voor je winkel via het forum Feedback op mijn winkel.

Ondersteuning voor apps

Als je hulp nodig hebt bij een app die is ontwikkeld door Shopify, kun je contact opnemen met de klantenservice van Shopify voor assistentie.

Als je hulp nodig hebt met een externe app, zoek de app op in de Shopify App Store en klik op Ondersteuning om contact op te nemen met de app-ontwikkelaar.

Tekst met opmaak-editor

Als je hulp nodig hebt bij het opmaken van je inhoud met de tekst met opmaak-editor, installeer een app om de pagina's in je winkel te bewerken.

Shopify Theme Store

Als je hulp wilt bij het toevoegen van functionaliteit aan je thema, zoals een zijbalk, het inzoomen op afbeeldingen, een extra diavoorstelling of oneindig scrollen, kun je in plaats hiervan een ander thema proberen. Als je thema niet de gewenste functionaliteit heeft, zoek in de Theme Store naar een thema dat beter aansluit bij je behoeften.

Shopify-experts

Shopify-experts zijn ervaren professionals in de branche die over uitgebreide kennis beschikken van het maken, bijwerken en perfectioneren van Shopify-thema's.

Ga naar de Shopify Experts Marketplace als je een ontwerper of ontwikkelaar wilt inhuren om je thema aan te passen.