Updates voor omzetaandeel voor Shopify App Store-ontwikkelaars

Vanaf 1 augustus 2021 om 10:00 uur PST (13.00 uur EST) kunnen app-ontwikkelaars zich registreren voor een verlaagd omzetaandeelplan voor apps die worden verkocht via de Shopify App Store. In dit plan int Shopify 0% op de eerste USD 1.000.000 aan jaarlijkse bruto app-inkomsten die worden behaald via de Shopify App Store. Apps met een jaarlijkse omzet van meer dan USD 1.000.000 zijn onderhevig aan een omzetaandeel van 15% dat is verlaagd van de vorige 20%.

Registreren voor het nieuwe omzetaandeelplan

Om te profiteren van het omzetaandeelplan van 0%, moeten partners zich registreren op of na 1 augustus 2021. Registratie is beschikbaar in het Partner Dashboard vanaf 1 augustus 2021 om 10.00 uur PST (13.00 uur EST).

Registratiegegevens

Alle partneraccounts moeten een eemalige Shopify App Store-registratie voltooien om toegang te krijgen tot het omzetaandeelplan van 0%.

Nieuwe partner-accounts die zijn aangemaakt op of na 1 augustus 2021 om 10.00 uur PST (13.00 uur EST) betalen een eenmalige prijs van USD 99 per partner-account. De kosten zijn niet van toepassing op aangepaste of privé-apps.

Ontwikkelaars moeten alle accounts van aangesloten ontwikkelaars tijdens de registratie identificeren.

Stappen

1. Ga in het Partner Dashboard naar Instellingen.
  2. Klik in het gedeelte App Store-registratie op Nu registreren. Een link naar de registratiepagina is ook beschikbaar in een banner op de pagina Apps.
  3. Voer in het register voor de Shopify App Store de volgende gegevens in: - of je account eigendom is van een individu of een entiteit

4. Controleer je gegevens om te zien of deze voldoen aan de vereisten van accounts van aangesloten ontwikkelaars in de Partner-programmaovereenkomst.

5. Klik op Betaalmethode toevoegen en voer je betalingsgegevens in als je Partner-account is aangemaakt op of na 1 augustus 2021 om 10.00 uur PST (13.00 uur EST).

6. Klik op Registreren.

Berekening van de omzet van de App Store

Omzet wordt berekend voor apps, dus de totale omzet wordt berekend voor de berekening van de drempel van USD 1.000.000 per app-ontwikkelaar, inclusief eventuele accounts van aangesloten ontwikkelaars.

Omzet wordt berekend voor apps, dus de totale omzet wordt berekend voor de berekening van de drempel van USD 1.000.000 per app-ontwikkelaar, inclusief eventuele accounts van aangesloten ontwikkelaars.

Voorbeelden van het nieuwe omzetplan

Een Partner die in een kalenderjaar niet meer dan USD 1.000.000 aan app-inkomsten overschrijdt, ontvangt 100% van hun inkomsten voor het hele jaar. Een Partner verdient bijvoorbeeld in een kalenderjaar USD 800.000 aan app-inkomsten. Ze betalen 0% van de omzet en ontvangen 100% van de app-inkomsten. App-inkomsten worden op 1 januari elk jaar opnieuw ingesteld op USD 1.

Partners die in een kalenderjaar USD 1.000.000 of meer aan app-omzet maken, ontvangen 85% van hun omzet uit extra app-omzet voor de rest van het kalenderjaar. Stel dat Partners in een kalenderjaar USD 3.000.000 aan app-omzet maken. Voor de eerste USD 1.000.000 betalen ze een omzetaandeel van 0% en ontvangen ze 100% van de app-omzet. Voor de resterende USD 2.000.000 betalen ze een omzetaandeel van 15% en ontvangen ze 85% van de app-omzet. In dat kalenderjaar betalen Partners een omzetaandeel van USD 300.000. App-omzet wordt op 1 januari elk jaar opnieuw ingesteld op USD 1.

Bij Partners die omzet maken met meerdere apps, wordt het omzetaandeel berekend op basis van de totale cumulatieve omzet van alle apps. Stel dat Partners USD 700.000 omzet maken met één app en 400.000 met verschillende andere apps. Voor de eerste cumulatieve USD 1.000.000 betalen ze een omzetaandeel van 0% en ontvangen ze 100% van de app-omzet. Voor de resterende USD 100.000 betalen ze een omzetaandeel van 15% en ontvangen ze 85% van de app-omzet. In dat kalenderjaar betalen deze Partners een omzetaandeel van USD 15.000. App-omzet wordt op 1 januari elk jaar opnieuw ingesteld op USD 1.

Partners die omzet maken in meerdere accounts van aangesloten ontwikkelaars hebben een omzetaandeel dat is berekend op basis van de omzet van alle accounts. Stel dat Partners USD 800.000 aan omzet maken met apps in één Partner-account en USD 400.000 bij alle andere accounts van aangesloten ontwikkelaars. Voor de eerste cumulatieve USD 1.000.000 betalen ze een omzetaandeel van 0% en ontvangen ze 100% van de app-omzet. Voor de resterende USD 200.000 betalen ze een omzetaandeel van 15% en ontvangen ze 85% van de app-omzet. In dat kalenderjaar betalen deze Partners USD 30.000 aan omzetaandelen. App-omzet wordt op 1 januari elk jaar opnieuw ingesteld op USD 1.

accounts van aangesloten ontwikkelaars

App-ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het rapporteren van Accounts van aangesloten ontwikkelaars op het moment van de registratie van de Shopify App Store.

Een account van een aangesloten ontwikkelaar is een partner-account dat een app-ontwikkelaar of aangesloten ontwikkelaar heeft geregistreerd via de pagina van het Shopify-programma voor ontwikkelaars. Een aangesloten ontwikkelaar is een individu of bedrijf dat 50% of meer van een app-ontwikkelaar beheert, wordt beheerd door een app-ontwikkelaar, onder een andere persoon of entiteit algemene controle heeft over een app-ontwikkelaar of anderszins door Shopify wordt aangeduid als een aangesloten ontwikkelaar.

Omzet opnieuw instellen

Elk jaar op 1 januari wordt het bedrag dat een partner heeft verdiend, teruggezet naar USD 0. Partners betalen 0% aan omzet totdat ze voor dat kalenderjaar USD 1.000.000 aan app-inkomsten bereiken. Nadat ze USD 1.000.000 hebben bereikt, betalen partners 15% voor de rest van dat kalenderjaar.

Factureringskosten en btw

Voor alle facturering gelden verwerkingskosten van 2,9% en is een toepasselijke omzetbelasting van toepassing. Vanaf 1 augustus 2021 worden kosten en belastingen afzonderlijk in rekening gebracht in het nieuwe omzetaandeelplan.

Veelgestelde vragen

Worden de bruto app-inkomsten voor dit jaar automatisch berekend?

Nee. De bruto app-omzet wordt op het moment van registratie opnieuw ingesteld op USD 0 en wordt vervolgens elk jaar op 1 januari opnieuw ingesteld.

Is het omzetaandeel van 15% niet actief?

Nee. Partners betalen een omzetaandeel van 0% totdat de bruto app-omzet de drempel van USD 1.000.000 heeft bereikt. Nadat ze de drempel hebben bereikt, betalen partners 15% aan inkomsten voor de extra bruto app-inkomsten die ze verdienen, nadat ze alleen de drempel hebben bereikt.

Houdt de berekening van het omzetaandeel rekening met terugbetalingen?

Nee. Inkomsten delen worden berekend op basis van de bruto omzet, niet op basis van netto omzet. Bij het berekenen van inkomsten wordt geen rekening gehouden met terugbetalingen.

Tellen inkomsten uit andere bronnen mee voor de drempel?

Nee. Ander inkomen, zoals van de Experts Marketplace of verwijzingen, is niet opgenomen in de berekening van het omzetaandeel voor de Shopify App Store.

Zullen er wijzigingen worden aangebracht in het omzetaandeel voor de Experts Marketplace of de Theme Store?

Ja. Het omzetaandeelmodel voor Theme Store-inkomsten wordt bijgewerkt op 15 september 2021. De wijzigingen in het omzetaandeel van Theme Store worden onafhankelijk vanaf de drempel van USD 1.000.000 voor het omzetaandeel van de App Store doorgevoerd.

Hoe worden uitbetalingen verwerkt in meerdere accounts van aangesloten ontwikkelaars?

Hoewel de totale bruto app-omzet wordt berekend voor alle accounts van aangesloten ontwikkelaars, wordt het omzetaandeel nog steeds afzonderlijk uitbetaald op Partner-accountniveau.

Betalen alle partners de registratiekosten van USD 99 voor de Shopify App Store?

Nee. De registratiekosten voor de Shopify App Store worden kwijtgescholden voor alle Partner-accounts die vóór 1 augustus 2021 om 10.00 uur PST (13.00 uur EST) zijn aangemaakt.

Moet ik me registreren als ik al apps heb gepubliceerd? En moet ik in dat geval registratiekosten betalen voor de Shopify App Store?

Ja. Hoewel de registratiekosten worden kwijtgescholden voor Partner-accounts die vóór 1 augustus 2021 zijn aangemaakt, moet je al je Partner-accounts koppelen om voordeel te halen uit het nieuwe omzetaandealmodel. Het koppelen van je Partner-accounts wordt gedaan via registratie.

Moet ik de Shopify Billing API gebruiken in het omzetaandeelplan van 0%?

Ja. De Shopify Billing API is nog steeds een vereiste om een app in te dienen bij de Shopify App Store, omdat het een betere ervaring is voor zowel merchants als partners.

Voor merchants worden met behulp van de Shopify Billing API app-kosten weergegeven op de Shopify-factuur van de merchant. Een gecentraliseerde ervaring met het Shopify-merk maakt het voor merchants gemakkelijker om de app te vertrouwen en de doorlopende kosten te begrijpen.

Voor partners verwerkt het gebruik van de Shopify Billing API factureringsbetalingen, terugboekingen, het opnieuw proberen van mislukte betalingen en pro rata berekende bedragen wanneer merchants hun abonnementen upgraden of downgraden. Uitbetalingen worden in meer dan 150 landen ondersteund, waarvoor alleen een geldig PayPal-account vereist is.

Meer informatie over de voordelen bij gebruik van de Shopify Billing API.

Waar kan ik een overzicht bekijken van mijn inkomsten en administratiekosten?

Er zijn verschillende manieren om je inkomsten en kosten te bekijken in het Partner Dashboard:

Je kunt de Shopify Partner API ook gebruiken om om de gegevens in je Partner-dashboard programmatisch te benaderen om je front- en backoffice-activiteiten te automatiseren.