Ansluta till annonsplattformar och generera målgrupper med Shopify Audiences

När du har konfigurerat appen Shopify Audiences kan du ansluta till en annonsplattform och sedan exportera målgrupper av potentiella kunder för annonskampanjer på den plattformen. Du kan ansluta till följande plattformar:

• Meta
  • Google
  • Criteo
  • Pinterest
  • Snapchat
  • TikTok

De genererade målgrupperna exporteras automatiskt till dina anslutna konton på annonsplattformar. Audiences är vanligtvis redo att användas inom 24 timmar efter konfigurering av appen anslutning till en annonsplattform.

Läs mer om de målgruppstyper som skapas för varje annonsplattform.

Så genereras målgrupper

Shopify Audiences utnyttjar data och attribut som delas av deltagande Shopify-handlare för att skapa målgrupper. Shopify Audiences-algoritmen identifierar miljontals kundbeteendemönster för att matcha en kunds avsikt med din butiks unika attribut. Dessa signaler används för att generera målgrupper med potentiella kunder som väljs ut baserat på deras konverteringssannolikhet.

Generera målgrupper för Meta

Om du vill ansluta ditt Facebook-konto till Shopify Audiences-appen så måste du aktivera tvåfaktorsautentisering på ditt Facebook-konto och ha full kontroll över ditt Meta-företagskonto och annonskonto.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Meta-fliken och klicka sedan på Generera målgrupper.

5. Klicka på Anslut.

6. Ange Facebook-lösenord och klicka sedan på Fortsätt.

7. Sök efter det Meta-företagskonto och annonskonto som du vill exportera målgrupper till och klicka sedan på det.

8. Klicka på Acceptera villkor för att acceptera Metas villkor för anpassade målgrupper.

9. Klicka på Exportera målgrupper.

10. Valfritt: Du kan förvälja en annonsuppsättning för målgruppen Återmarknadsföringsboost under exporten.

Välj en annonsuppsättning för målgruppen för Meta-återmarknadsföringsboost

Du kan ansluta en befintlig annonsuppsättning i Meta-annonskontot direkt från appen Shopify Audiences för din målgrupp med återmarknadsföringsboost. Om inga av dina befintliga annonsuppsättningar är lämpliga kan du skapa en ny annonsuppsättning i Meta-annonskontot och sedan ansluta till annonskontot.

Tilldela en annonsuppsättning

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på fliken Meta och klicka sedan på avsnittet Återmarknadsföringsboost.

5. Klicka på Välj annonsuppsättning.

6. I det spärrande fönstret Annonsuppsättning för målgruppen återmarknadsföringsboost söker du efter en annonsuppsättning från en live-kampanj för återmarknadsföringsboost och väljer sedan den. Du kan söka efter namn eller annonsuppsättnings-ID.

7. Klicka på Spara.

Ändra eller ta bort en annonsuppsättning

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på fliken Meta och klicka sedan på avsnittet Återmarknadsföringsboost.

5. Klicka på ... för den annonsuppsättning du vill ändra.

6. Ändra eller ta bort en annonsinställning:

• Klicka på Ändra annonsuppsättning för att välja en annan annonsuppsättning.
    • Om du vill ta bort den annonsuppsättningen så klickar du på Ta bort annonsuppsättning.

Generera målgrupper för Google

Om du vill ansluta ditt Google-konto till Shopify Audiences-appen måste du ha adminbehörigheter för ditt Google Ads-konto.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Google-fliken och klicka sedan på Generera målgrupper.

5. Klicka på Anslut.

6. Ange ditt Google-lösenord och klicka sedan på Fortsätt.

7. Klicka på det Google Ads-konto som du vill exportera målgrupper till.

8. Klicka på Acceptera villkor för att acceptera Googles policy för kundmatchning.

9. Klicka på Exportera målgrupper.

Generera målgrupper för Pinterest

Du måste ha administratörsbehörighet för ditt Pinterest-annonskonto för att kunna ansluta ditt Pinterest-konto till Shopify Audiences-appen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Pinterest-fliken och klicka sedan på Generera målgrupper.

5. Klicka på Anslut

6. Ange Pinterest-lösenord och klicka sedan på Ge åtkomst.

7. Klicka på det Pinterest-annonskonto som du vill exportera målgrupper till.

8. Om du vill exportera och använda målgrupper i ditt annonskonto klickar du på Exportera målgrupper.

Generera målgrupper för TikTok

Du måste ha administratörsbehörighet för ditt TikTok-annonskonto för att kunna ansluta ditt TikTok-konto till Shopify Audiences-appen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på TikTok-fliken och klicka sedan på Generera målgrupper.

5. Klicka på Anslut.

6. Ange TikTok-lösenord och klicka sedan på Bekräfta.

7. Klicka på det TikTok-annonskonto som du vill exportera målgrupper till.

8. Klicka på Acceptera villkor för att acceptera TikToks villkor för målgrupper.

9. Klicka på Exportera målgrupper.

Generera målgrupper för Snapchat

Du måste ha administratörsbehörigheter för Snapchat-annonskontot för att kunna ansluta Snapchat-kontot till Shopify Audiences-appen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Snapchat-fliken och klicka sedan på Generera målgrupper.

5. Klicka på Anslut.

6. Ange ditt Snapchat-lösenord och klicka sedan på Fortsätt.

7. Klicka på det Snapchat-företagskonto och annonskonto som du vill exportera målgrupper till.

8. Klicka på Acceptera villkor för att acceptera Snapchats Villkor för kundlistas målgrupp.

9. Klicka på Exportera målgrupper.

Generera målgrupper för Criteo

Du måste ha administratörsbehörighet för Criteo-annonskontot för att kunna ansluta Criteo-kontot till Shopify Audiences-appen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify Audiences.
  3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Criteo-fliken och klicka sedan på Generera målgrupper.

5. Klicka på Anslut.

6. Ange Criteo-lösenord och klicka sedan på Godkänn.

7. Klicka på det Criteo-annonskonto som du vill exportera målgrupper till.

8. Klicka på Exportera målgrupper.

Hittar du inte de svar du letar efter? Vi finns här för att hjälpa till!