Konfigurera Shopify Audiences.

När du har ställt in Shopify Audiences skapas automatiskt målgruppslistor baserade på dina butiksattribut. Målgrupper exporteras till digitala annonsplattformar, till exempel Facebook Ads och Google Ads.

Konfigurera appen Shopify Audiences

Genom att aktivera datadelning för Shopify Audiences samtycker du till att automatiskt bidra med kunduppgifter till Shopify Audiences. All personligt identifierande information tas bort för att skydda din och dina kunders integritet.

Innan du börjar konfigurera appen Shopify Audiences

Kontrollera om du är berättigad till att använda Shopify-målgrupper och installera appen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Audiences.

3. Klicka på Öppna app.

4. För att aktivera databidrag och godkänna regler och villkor för Shopify Audiences, klicka på Aktivera.

5. För att ansluta till antingen Facebook eller Google, klicka på Konfigurationer.

6. När du har anslutit till ditt Facebook- eller Google-konto klickar du på Slutför konfigurationen.

När du har avslutat konfigureringen av appen är den vanligtvis redo att användas inom 24 timmar. Upprepa dessa steg för att ansluta till en annan digital annonseringsplattform.

Anslut till Facebook

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Audiences.

3. Klicka på Öppna app.

4. I avsnittet Anslut till Fac klickar du på Konfigurera.

5. Klicka på Anslut och ange sedan ditt Facebook-lösenord och klicka sedan på Fortsätt.

6. Välj det Business Manager- och Facebook Ads-konto som du vill exportera målgrupper till.

7. Klicka på Acceptera villkor för att acceptera Facebooks villkor för anpassade målgrupper.

Anslut till Google

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Audiences.

3. Klicka på Öppna app.

4. I avsnittet Anslut till Google klickar du på Konfigurera.

5. Klicka på Anslut, ange ditt Google-lösenord och klicka på Fortsätt.

6. Välj det Google Ads-konto som du vill exportera målgrupper till.

7. Klicka på Acceptera villkor för att acceptera Googles policy för kundmatchning.