Vanliga frågor

Hitta svar på vanliga frågor om Shopify Audiences.

Hantera målgruppslistor med Shopify Audiences

Kan jag utesluta specifika kunder från mina målgruppslistor?

Av integritetsskäl kan du inte hitta information om identitets- eller kontaktinformation för kunder som ingår i en målgruppslista och du kan inte lägga till eller utesluta kunder i en specifik målgruppslista.

Även om du inte kan inkludera eller utesluta kunder för specifika målgruppslistor kan du utesluta dem från alla målgruppslistor. Om du vill göra det ska du använda inställningarna för Kundavanmälning i Shopify Audiences-appen.

Kan jag ta reda på vilka andra handlare som använder Shopify Audiences?

Nej. För att skydda handlarens integritet lämnar Shopify inte ut vilka handlare som använder vilka av våra produkter, inklusive Shopify Audiences.

Kan jag utesluta konkurrenter från att använda mina data för sina målgruppslistor?

Av integritetsskäl lämnar Shopify inte ut vilka handlare som använder Shopifys produkterbjudanden, inklusive Shopify Audiences. Om du använder Shopify Audiences används data som du bidrar med till att gynna andra deltagande handlare. Du kommer inte åt information om andra handlare eller deras kunder, såsom deras namn.

Finns det krav för konfigurering av annonskampanjer för att använda Shopify Audiences?

Nej, du kan konfigurera dina annonser på det sätt du väljer.

Behöver jag aktivera konverterings-API i Meta för att kunna använda Shopify Audiences?

Nej, konverterings-API krävs inte för att använda Shopify-målgrupper.

Sekretess för Shopify Audiences

Hur kan jag respektera mina kunders integritet?

För att dela data som du kommer att använda för Shopify Audiences måste du få alla tillämpliga behörigheter och samtycken, enligt krav i tillämpliga lagar och branschriktlinjer. Läs mer om data och sekretess för Shopify Audiences.

Behöver jag uppdatera min integritetspolicy eller välja bort detta?

Om du bestämmer dig för att delta i Shopify Audiences kan du behöva uppdatera din integritetspolicy. Eftersom sekretesslagar ändras och nya sekretesslagar stiftas kan du rådfråga ditt juridiska team eller en expert på sekretesslagstiftning för juridisk rådgivning. Shopify kan inte tillhandahålla juridisk rådgivning om din butiks integritetspolicy. Läs mer om efterlevnad av amerikansk sekretesslag och Shopify Audiences.

Ansluta till annonsplattformen i appen Shopify Audiences

Hur byter jag till ett Meta-arbetskonto?

För att byta till ett Meta-arbetskonto kan du slutföra följande steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Audiences.

3. Klicka på Öppna app.

4. Gå till sidan Inställningar för Shopify Audiences och välj Meta.

5. Valfritt: Om ditt Meta-företagskonto har mer än ett annonskonto så kan det vara bra att anteckna det anslutna annonskontot.

6. På kortet Metaföretagskonto klickar du på Starta om för att koppla från ditt konto.

7. Klicka på Anslut för att ansluta till ditt Meta-arbetskonto och klicka på Fortsätt.

8. Välj det Meta-företagskonto och annonskonto som tidigare var anslutet.