Shopify Audiences instellen

Nadat je Shopify Audiences hebt ingesteld, kun je doelgroepenlijsten maken en exporteren naar digitale advertentieplatforms, zoals Facebook-advertenties en Instagram-advertenties.

De Shopify Audiences-app instellen

Als je Shopify Audiences inschakelt, ga je ermee akkoord dat je klantgegevens bijdraagt aan Shopify Audiences. Alle persoonlijke identificeerbare gegevens worden verwijderd om de privacy van jou en je klanten te beschermen.

Voordat je begint

Controleer of je in aanmerking komt om Shopify Audiences te gebruiken en installeer de app.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik in het gedeelte Geïnstalleerde apps op de app Shopify Audiences.

3. Klik op Doelgroepen instellen.

4. Klik op*Inschakelen* om gegevensoverdracht in te stellen en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Shopify Audiences.

5. Klik op Instellen om het Facebook-account dat je voor je advertentiecampagnes gebruikt, te koppelen.

6. Klik op Koppelen, voer het wachtwoord van je Facebook-account in en klik op Doorgaan.

7. Klik op het Facebook-advertentieaccount waar je je Shopify-doelgroepen naar wilt exporteren.

8. Klik op Voorwaarden accepteren om de voorwaarden voor Aangepaste doelgroepen van Facebook te accepteren.

Een doelgroep aanmaken en exporteren

De attributen van het product dat je kiest wanneer je een doelgroep aanmaakt, worden gebruikt om een lijst te genereren met kopers die waarschijnlijk dat product zullen kopen.

Er is een maximumaantal doelgroepen dat je in een periode van 7 dagen kunt aanmaken. Dit maximumaantal wordt weergegeven wanneer je de eerste doelgroep exporteert. De periode van 7 dagen begint wanneer je de eerste doelgroep exporteert. Tijdens deze periode doelgroepen exporteren tot het maximumaantal. Dit maximum wordt 7 dagen na de eerste export opnieuw ingesteld. Een nieuwe periode van 7 dagen begint wanneer je de eerste doelgroep in die nieuwe periode exporteert.

Doelgroepen die je aanmaakt, hebben de volgende kenmerken:

• Er zitten alleen kopers uit de Verenigde Staten en Canada in.
  • Bestaande klanten en kopers die zich hebben afgemeld voor het delen van gegevens, zijn uitgesloten.
  • Doelgroepen worden pas bijgewerkt nadat ze zijn geëxporteerd. Exporteer regelmatig nieuwe doelgroepen om ervoor te zorgen dat je een actuele lijst met kopers hebt.

Voordat je begint

Controleer of je de Audiences-app hebt geïnstalleerd.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik in het gedeelte Geïnstalleerde apps op de app Shopify Audiences.

3. Klik op Doelgroep aanmaken.

4. Klik op Een product kiezen en selecteer het product waarop je je doelgroep wilt baseren.

5. Voer een naam in voor je doelgroep en klik op Doelgroep exporteren.

Afhankelijk van de grootte van de doelgroepenlijst, kan het exporteren enkele uren duren. Je bent klaar met exporteren wanneer de doelgroepstatus verandert in Gereed. De doelgroepgrootte in het Shopify-beheercentrum is een schatting en kan anders zijn dan de doelgroepgrootte die wordt weergegeven op Facebook.

Praktische tips

Je kunt overlappingen in de toewijzing van bestellingen tot een minimum beperken en ervoor zorgen dat rapporten accuraat zijn als je voor elke advertentieset die je aanmaakt, slechts één doelgroep gebruikt. Richt je niet op dezelfde doelgroep met meerdere advertentiesets tegelijk.

Een doelgroep wordt na exporteren niet bijgewerkt. Je kunt betere resultaten van je advertenties krijgen als je de meest actuele gegevens gebruikt. Start dus je advertentiecampagne op dezelfde dag dat je de doelgroep uit het Shopify-beheercentrum exporteert.

Als je een A/B-test wilt doen op een doelgroep op Facebook, zorg er dan dan voor dat de advertentiecampagne die je als vergelijking gebruikt, de volgende eigenschappen heeft:

• De doelgroep van de vergelijkingscampagne bestaat alleen uit kopers in de Verenigde Staten en Canada.
  • In de doelgroep van de vergelijkingscampagne zitten geen bestaande klanten.
  • Het advertentiebudget voor elke advertentiecampagne is evenredig met de grootte van de doelgroep van elke advertentiecampagne. Als doelgroep A bijvoorbeeld twee keer zo groot is als doelgroep B, moet het budget voor doelgroep A twee keer zo hoog zijn als het budget voor doelgroep B.