Shopify Payments instellen voor POS

Shopify Payments is de eenvoudigste manier om betalingen te accepteren. Je hoeft dan geen externe betalingsprovider of merchantaccount te configureren om vervolgens je inloggegevens in te voeren in Shopify. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je Shopify-winkel is aangemaakt.

Als je Shopify Payments hebt ingesteld, kunnen je klanten met creditcard betalen in je winkel. Je kunt Shopify Payments activeren op de pagina Betalingsproviders, in de Shopify-instellingen. Wanneer je Shopify Payments instelt, heb je de volgende informatie nodig:

• je Employer Identification Number (EIN)
  • je bankgegevens
  • de gemiddelde prijs van je bestellingen
  • de gemiddelde levertijd van je bestellingen

Activeer Shopify Payments in de POS-app

Als Shopify Payments is ingesteld voor je winkel, kun je creditcardbetalingen persoonlijk accepteren. Nadat je Shopify Payments hebt ingesteld, moet je deze inschakelen in de Shopify POS-app.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > > Instellingen > Betalingswijzen.
  2. Controleer in de sectie Standaard betalingswijzen of de optie Credit/debet wordt weergegeven als Geaccepteerd.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Je kunt kaartbetalingen accepteren zonder de handtekening van een klant als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze activeren op het Shopify POS-scherm Betalingswijzen.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > > Instellingen > Betalingswijzen.
  2. Tik in de sectie Standaard betalingswijzen op Credit/debet.
  3. Tik op de schakelaar om de optie Sla handtekeningen van klanten over, indien mogelijk te activeren of te deactiveren.

Ondersteunde landen en regio's

Alleen landen waar zowel online als persoonlijke verwerking door Shopify Payments wordt ondersteund, zijn beschikbaar. In de volgende lijst kun je zien of Shopify Payments beschikbaar is voor gebruik met de Shopify POS-app in het land waar je bedrijf actief is:

Bankrekeningvereisten voor Shopify Payments

De vereisten van je bankrekening zijn afhankelijk van het land waarin je winkel is gevestigd. Zie de vereisten voor elk ondersteund land.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als je van bank verandert of als je bankrekeninggegevens zijn veranderd, kun je de gegevens bijwerken in de Shopify Payments-instellingen.

Je kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingsproviders.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. Klik onder Betaalrekening in het gedeelte Uitbetalingsgegevens op Bankrekening wijzigen.
  4. Voer je bankrekeninggegevens in en klik op Opslaan.

Meer informatie