Vaihtotuotteita sisältävän palautuksen luominen

Vaihtojen tarjoaminen auttaa säilyttämään liikevaihtoa ja mahdollisesti kasvattamaan sitä lisämyynnin avulla. Asiakkaat saattavat haluta vaihtaa tuotteen toiseen tuoteluettelon tuotteeseen. Voit luoda palautuksen ja lisätä siihen vaihtotuotteita suoraan Shopify-ylläpitäjästä.

Kun lisäät vaihtotuotteita palautukseen, odotettu taloudellinen tulos lasketaan puolestasi ja vaihtotuotteiden arvoa verrataan automaattisesti palautustuotteiden arvoon. Arvoeron mukaan voit periä maksun asiakkaalta tai myöntää hyvityksen.

Huomioitavaa tuotteiden vaihtamisessa

Ennen kuin luot vaihtotuotteita sisältävän palautuksen, ota huomioon seuraavat seikat:

• Mukautetut tuotteet eivät voi olla vaihtotuotteita.
  • Vaihtoja ei voi pyytää itsepalvelupalautuksissa, eikä sinulla voi olla vaihtokohtaisia palautussääntöjä.
  • Et voi lisätä vaihtotuotteita, kun hyväksyt palautuspyynnön. Jos palautuspyyntö sisältää huomautuksia, joissa pyydetään vaihtotuotteita, voit hylätä palautuspyynnön ja luoda vaihtotuotteita sisältävän uuden palautuksen Shopify-ylläpitäjässä.
  • Et voi lisätä vaihtotuotteita tilauksiin, joissa on tulleja, mutta voit luoda palautuksen tilauksille, joissa on tulleja.
  • Harkitse kirjallisen palautus- ja hyvityskäytännön päivittämistä kertoaksesi asiakkaille, että kauppasi hyväksyy vaihdot.
  • Tilaustason alennuksia ei sovelleta automaattisesti vaihtotuotteisiin.

Rahavirta vaihdoissa

Seuraavassa taulukossa on lisätietoja tuotteiden vaihdon rahavirrasta ja siitä, mitä toimenpiteitä sinun on tehtävä tietyissä tilanteissa:

Rahavirta vaihdoissa
Tilanne Tulos Toiminta
Uusi tuote on kalliimpi kuin alkuperäinen tuote. Asiakas on sinulle velkaa jäljellä olevasta saldosta. Voit periä saldon lähettämällä laskun, vastaanottamalla maksun tai merkitsemällä tilauksen maksetuksi.
Uusi tuote on edullisempi kuin alkuperäinen tuote. Olet asiakkaalle velkaa uuden tuotteen ja alkuperäisen tuotteen välisen eron. Sinun täytyy myöntää hyvitys asiakkaalle.
Molemmilla tuotteilla on sama arvo, joten vaihto on tasasuhtainen. Raha käytetään alkuperäisestä tuotteesta uuteen tuotteeseen. Ei edellytä toimenpiteitä.

Vaihtotuotteita sisältävän palautuksen luonti

Voit luoda palautuksen ja lisätä vaihtotuotteita Shopify-ylläpitäjästä. Voit myös lisätä tuotealennuksia, kun lisäät vaihtotuotteita palautukseen.

Kun luot palautuksen, palautuksen kuljetusmaksu ja palautusmaksu näytetään palautussääntöjen perusteella. Voit myös muokata tietyn palautuksen palautusmaksuja. Palautusmaksua voidaan muokata palautuksen tai tuotteen mukaan, mutta palautuksen kuljetusmaksua voidaan muokata vain palautuksen mukaan.

Kun olet luonut vaihtotuotteita sisältävän palautuksen, vaihtotuotteet asetetaan automaattisesti pitoon.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat palauttaa, ja lisää vaihtotuotteet.

3. Napsauta Palauta.

4. Tee seuraavat toimenpiteet Valitse palautustuotteet -osiossa:

1. Valitse palautettavat tuotteet antamalla tuotteiden määrä kunkin tuotteen viereen.
    2. Valitse jokaiselle palautustuotteelle syy.
  5. Valinnaista: voit muokata palautusmaksua tai palautuksen kuljetusmaksua seuraavasti:

1. Klikkaa Yhteenveto-osiossa Palautusmaksu tai Palautuksen kuljetusmaksu.
    2. Anna uusi palautusmaksu tai palautuksen kuljetusmaksu.
    3. Klikkaa Tallenna.
    4. Valinnaista: voit myös muokata yksittäisen palautustuotteen palautusmaksua klikkaamalla maksua tuotteen alta.
  6. Klikkaa Vaihtotuotteet-osiossa Lisää tuotteita.

7. Valitse vaihtotuotteet ja klikkaa sitten Valmis.

8. Valinnaista: voit käyttää tuotealennusta vaihtotuotteisiin seuraavasti:

1. Klikkaa Käytä alennusta vaihtotuotteen hinnan vierestä.
    2. Anna alennuksen tyyppi, arvo ja syy.
    3. Klikkaa Käytä.
  9. Valitse Palautuksen toimitusvaihtoehdot -osiossa jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Valitse Luo palautustarra, jos haluat luoda asiakkaalle palautuksen lähetystarran. Palautustarrat ovat saatavilla vain, jos sekä ensisijainen toimipaikkasi että asiakkaan toimitusosoite ovat Yhdysvalloissa.
    • Valitse Lataa palautustarra, jos haluat ladata asiakkaalle palautuksen lähetystarran. Lataa Lisää palautustarra -sivulla lähetystarran PDF- tai JPEG -tiedosto. Voit antaa Seurantanumeron ja Kuljetuspalvelun, jos sinulla on nämä tiedot.
    • Valitse Palauta tuotteet Shopify Fulfillment Networkiin, jotta tuotteet voidaan palauttaa Shopify Fulfillment Networkiin.
    • Valitse Ei palautuslähetystä, jotta voit luoda palautuksen ilman palautuslähetyksen tietoja.
  10. Klikkaa Luo palautus.

Palautus- ja vaihtotuotteiden käsittely

Kun olet vastaanottanut palautustuotteet, sinun täytyy tarkastaa ja palauttaa ne varastoon, minkä jälkeen voit jaella vaihtotuotteet. Seuraavat vaiheet voidaan tehdä missä tahansa järjestyksessä liiketoimintaprosessisi mukaan.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat palauttaa varastoon, ja jakele vaihtotuotteet.

3. Voit palauttaa palautustuotteet varastoon seuraavasti:

1. Klikkaa Palautus käynnissä -osiossa Palauta varastoon.
    2. Valitse tuotteet, jotka haluat palauttaa varastoon.
    3. Valitse Palauta varastoon -osiossa sijainti, jonka varastoon haluat palauttaa tuotteesi.
    4. Klikkaa Palauta tuotteet varastoon.
  4. Voit jaella vaihtotuotteet seuraavasti:

1. Siirry Pidossa-osioon ja klikkaa sitten Vapauta jakelu. Vaihtotuotteet näkyvät tiedoksesi myös Palautus käynnissä -osiossa.
    2. Jakele vaihtotuotteet samalla tavalla kuin tavalliset tilauksetkin Ei jaeltu -osiossa.
  5. Tilaukseen tapahtuvista muutoksista riippuen sinun täytyy joko palauttaa maksu tai periä maksu:

• Jos olet velkaa asiakkaalle, myönnä hyvitys.
    • Jos asiakas on sinulle velkaa, klikkaa Peri maksu ja valitse sitten, miten haluat periä maksun.

Kun olet jaellut vaihtotuotteet, asiakkaasi saa sähköposti-ilmoituksen. Hän voi myös tarkistaa tilauksensa yhteenvedon ja tilauksen tilan asiakastililtään.

Vaihtotuotteita sisältävän palautuksen sulkeminen

Kun olet suorittanut kaikki palautukseen liittyvät avoimet tehtävät, voit sulkea palautuksen. Palautus sulkeutuu automaattisesti, kun kaikki tuotteet on hyvitetty ja palautettu varastoon. Kun vaihdat tuotteita, sinun ei tarvitse hyvittää jokaista tuotetta, ellet ole velkaa asiakkaalle. Palautus sulkeutuu automaattisesti, kun kaikki tuotteet on palautettu varastoon.

Palautustuotteiden poistaminen palautuksesta

Jos asiakas ei lähetä palautuspakettia tai palautetusta paketista puuttuu tuote, voit poistaa tuotteen palautuksesta. Kun olet poistanut palautustuotteen, tilauksen saldoa muutetaan vastaavasti.

Et voi poistaa hyvitettyjä tai varastoon palautettuja tuotteita palautuksesta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka palautustuotteita haluat poistaa.

3. Klikkaa Palautus käynnissä -osiossa ....

4. Klikkaa Poista palautustuotteet.

5. Valitse tuotteet, jotka haluat poistaa palautuksesta.

6. Klikkaa Poista tuote ja vahvista klikkaamalla Poista tuote.

Vaihtotuotteita sisältävän palautuksen peruutus

Voit peruuttaa vaihtotuotteita sisältävän palautuksen peruuttamalla palautuksen ja poistamalla jakelemattomat vaihtotuotteet muokkaamalla tilausta.

Asiakaskokemus

Asiakkaasi voivat kirjoittaa sinulle sähköpostiviestin, jossa he voivat pyytää vaihtoa tai lähettää palautuspyynnön, jossa on kommentti sen tuotteen vieressä, jonka he haluavat vaihtaa. Voit luoda palautuksen ja lisätä vaihtotuotteita Shopify administa.

Kun vaihdat tuotteita, saatat olla velkaa asiakkaallesi tai asiakkaasi voi olla velkaa sinulle. Palautuksen aikana voit palauttaa rahaa tai periä maksun.

Kun olet luonut vaihtotuotteita sisältävän palautuksen, asiakas saa sähköposti-ilmoituksen. Siinä kerrotaan, mitä tuotteita asiakas saa vaihtotuotteina ja mitkä tuotteet hänen täytyy palauttaa. Jos asiakas on sinulle velkaa vaihtotuotteista, hän voi siirtyä kassalle ja maksaa jäljellä olevan saldon suoraan laskun sähköposti-ilmoituksesta.

Vaihtoja koskevien sähköposti-ilmoitusten päivitys

Vaihdoilla on seuraavat päivitettävät sähköposti-ilmoitukset:

• Tilauksen lasku
  • Tilauksen hyvitys
  • Palautus luotu

Voit päivittää nämä ilmoitukset valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset. Lisätietoja vaihtoja koskevien sähköposti-ilmoitusten mukauttamisesta on kohdassa Vaihtoja koskevien sähköposti-ilmoitusten päivitys.