Palautussääntöjen ja palautuskäytännön määrittäminen

Palautussäännöt määrittävät, milloin asiakkaat voivat pyytää palautuksia ja miten palautusmaksuja sovelletaan kauppaasi. Jotta asiakkaat voisivat pyytää palautuksia, sinun on otettava itsepalvelupalautukset käyttöön verkkokaupassasi. Voit myös luoda kirjallisen palautus- ja maksunpalautuskäytännön.

Palautussäännöt

Voit määrittää palautussääntöjä, joita sovelletaan automaattisesti tilaukseen, kun asiakkaat tekevät tilauksensa. Tilauksen palautussääntöjä sovelletaan, kun asiakkaat pyytävät palautuksia kaupastasi. Arvioitu maksunpalautus näytetään asiakkaille palautussääntöjen perusteella.

Asiakkaat voivat lähettää palautuspyyntöjä vain tuotteille, jotka ovat oikeutettuja määrittämiesi sääntöjen perusteella. Näin voit paremmin hallita palautuspyyntöjä ja estää asiakkaita pyytämästä palautuksia tuotteista, jotka eivät ole palautuskäytäntösi perusteella oikeutettuja palautuskäytäntöön.

Itsepalvelupalautukset on otettava käyttöön, jotta palautussääntöjä voi käyttää. Näin asiakkaat voivat pyytää palautuksia tileiltään, joiden palautussäännöissä näytetään kelpoiset tuotteet ja palautusmaksut.

Oletuspalautussääntöjäsi sovelletaan useimpiin tuotteisiin, ja niihin kuuluu seuraavanlaisia palautussääntöjä:

• palautusikkuna
  • palautuksen toimituskulut
  • palautusmaksu

Voit myös määrittää poistotuotteita, joihin ei sovelleta normaaleja palautussääntöjäsi.

Palautusikkuna

Valitse esiasetettu palautusikkuna tai syötä mukautettu määrä päiviä. Voit valita yhden seuraavista vaihtoehdoista:

• 14 päivää
  • 30 päivää
  • 90 päivää
  • Rajaton
  • Mukautetut päivät

Palautusikkuna alkaa tuotteen toimituspäivänä. Jos toimituspäivä ei ole käytettävissä, palautusikkuna alkaa tuotteen jakelupäivänä kuljetusaika huomioon ottaen.

Palautuksen toimituskulut

Voit valita, miten hoidat palautuskulut valitsemalla jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• tarjota ilmaista palautustoimitusta
  • lisää kiinteähintainen palautuskuljetusmaksu, joka veloitetaan kerran palautusta kohden
  • ostata asiakkaalla oma palautustarransa

Palautuksen kuljetusmaksu näytetään, kun luot palautuksen. Voit muokata tiettyä palautusta koskevaa palautuksen kuljetusmaksua.

Palautusmaksu

Valitse, haluatko veloittaa palautusmaksun, joka on prosenttiosuus palautuksesta. Jos toiminto aktivoidaan, asiakkaillesi näytetään varastoonpalautusmaksu.

Palautusmaksu näytetään, kun luot palautuksen. Voit muokata tiettyä palautusta koskevaa palautusmaksua ja muokata sitä tuotteen mukaan.

Lopputarjoustuotteet:

Voit valita, mitkä tuotteet tai kokoelmat eivät ole oikeutettuja palautuksia lopullisina myyntituotteina. Asiakkaasi eivät voi lähettää palautuspyyntöjä lopullisista myyntituotteista. Esimerkkejä lopullisista myyntituotteista voivat olla tuotteet, joita ei voi palauttaa, kuten pilaantuvat, mukautetut tai henkilökohtaiset hygieniatuotteet tai tuotteet, joilla on suuria alennuksia.

Voit sisällyttää lopputarjoustuotteiden poikkeuksiin useita tuotteita tai kokoelmia, mutta et molempia.

Määritä palautussäännöt

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Käytännöt.
  2. Klikkaa Palautus-osiossa valintaa Hallinnoi.
  3. Valitse Palautusikkuna-osiossa, minkä ajan sisällä asiakkaan on pyydettävä palautusta sen jälkeen, kun tilaus on toimitettu.
  4. Valitse Palautuskulut-osiossa , miten haluat käsitellä palautustoimitusmaksuja. Jos päätit veloittaa kiinteän maksun palautuslähetyksestä, anna kiinteä hinta.
  5. Valinnainen: Jos haluat veloittaa varastoonpalautusmaksun, valitse Veloita varastoonpalautusmaksu ja lisää sitten prosenttimäärä.
  6. Valinnainen: jos haluat valita lopputarjoustuotteiden poikkeuksiksi kokoelmia tai tuotteita, joita ei voi palauttaa, tee seuraavasti:

1. Valitse Lopputarjoustuotteiden poikkeus -osiossa Tietyt kokoelmat tai Tietyt tuotteet.
    2. Hae kokoelmia tai tuotteita tai napsauta Selaa.
    3. Valitse kokoelmat, tuotteet tai tuoteversiot ja klikkaa sitten Valmis.
  7. Klikkaa Tallenna.

8. Siirry takaisin Ehtoihin.

9. Klikkaa Palautussäännöt-osiossa Ota käyttöön.

Kirjallisen palautus- ja maksunpalautuskäytännön luominen

Voit myös lisätä kauppaasi kirjallisen palautus- ja palautuskäytännön tai luoda sen. Voit käyttää HTML:ää kauppasi toimintakäytäntöjen sisällössä. Luotu käytäntö ei automaattisesti sisällä määrittämiasi palautussääntöjä.

Palautus- ja palautuskäytäntömalli voidaan luoda vain englanniksi ja kassamaksuille, jotka on määritetty englanniksi. Jos käytät kauppaa muulla kielellä, sinun on luotava oma käytäntösi. Pyydä apua ottamalla yhteyttä paikalliseen lakiasiantuntijaan.

Vaikka Shopify voi luoda mallipohjia, on omalla vastuullasi noudattaa julkaistuja käytäntöjäsi. Tarkista käytännöt huolellisesti ennen niiden lisäämistä.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Käytännöt.
  2. Kirjoita kirjoitettu palautus- ja palautuskäytäntö -osiossa kaupan palautus- ja palautuskäytäntö tai luo oletusmallikäytäntö klikkaamalla Luo mallista.
  3. Tarkista palautus- ja palautuskäytäntösi ja tee tarvittavat muutokset.
  4. Lisää palautus - ja palautuskäytäntö klikkaamalla Tallenna.

Kun olet lisännyt palautus- ja palautuskäytännön, se linkitetään automaattisesti kassasivujen alatunnisteen sisään. Asiakkaiden on ehkä nähtävä käytännöt ennen kassalla maksua, joten palautus- ja palautuskäytäntö on hyvä linkittää kaupan navigointiin.