Palautussäännöt

Palautussäännöt määrittävät, milloin asiakkaat voivat pyytää palautuksia ja miten palautusmaksuja sovelletaan kauppaasi. Käyttämällä palautussääntöjä Shopify-myyntipisteellä henkilöstö saa tietoa siitä, millaisia käytäntöjä kauppa soveltaa tuotteiden palautuksiin. Myyntipiste näyttää palautussäännöt ja tunnistaa tuotteet, jotka eivät kuulu kaupassasi aktiivisten palautussääntöjen käytäntöjen piiriin.

Palautussääntöjen käyttämistä Shopify-myyntipisteellä koskevat vaatimukset

Jotta voit käyttää palautussääntöjä Shopify-myyntipisteelläsi, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• sinun on käytettävä Shopify POS Prota
  • palautussäännöt on oltava otettu käyttöön Shopify adminissa.

Palautussäännöt

Voit määrittää palautussääntöjä, joita sovelletaan automaattisesti tilaukseen, kun asiakkaat tekevät tilauksensa. Tilauksen palautussääntöjä sovelletaan, kun asiakkaat pyytävät palautuksia kaupastasi. Arvioitu maksunpalautus näytetään asiakkaille palautussääntöjen perusteella.

Asiakkaat voivat lähettää palautuspyyntöjä vain tuotteille, jotka ovat oikeutettuja määrittämiesi sääntöjen perusteella. Näin voit paremmin hallita palautuspyyntöjä ja estää asiakkaita pyytämästä palautuksia tuotteista, jotka eivät ole palautuskäytäntösi perusteella oikeutettuja palautuskäytäntöön.

Itsepalvelupalautukset on otettava käyttöön, jotta palautussääntöjä voi käyttää. Näin asiakkaat voivat pyytää palautuksia tileiltään, joiden palautussäännöissä näytetään kelpoiset tuotteet ja palautusmaksut.

Oletuspalautussääntöjäsi sovelletaan useimpiin tuotteisiin, ja niihin kuuluu seuraavanlaisia palautussääntöjä:

• palautusikkuna
  • palautuksen toimituskulut
  • palautusmaksu

Voit myös määrittää poistotuotteita, joihin ei sovelleta normaaleja palautussääntöjäsi.

Palautusikkuna

Valitse esiasetettu palautusikkuna tai syötä mukautettu määrä päiviä. Voit valita yhden seuraavista vaihtoehdoista:

• 14 päivää
  • 30 päivää
  • 90 päivää
  • Rajaton
  • Mukautetut päivät

Palautusikkuna alkaa tuotteen toimituspäivänä. Jos toimituspäivä ei ole käytettävissä, palautusikkuna alkaa tuotteen jakelupäivänä kuljetusaika huomioon ottaen.

Palautuksen toimituskulut

Voit valita, miten hoidat palautuskulut valitsemalla jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• tarjota ilmaista palautustoimitusta
  • lisää kiinteähintainen palautuskuljetusmaksu, joka veloitetaan kerran palautusta kohden
  • ostata asiakkaalla oma palautustarransa

Palautuksen kuljetusmaksu näytetään, kun luot palautuksen. Voit muokata tiettyä palautusta koskevaa palautuksen kuljetusmaksua.

Palautusmaksu

Valitse, haluatko veloittaa palautusmaksun, joka on prosenttiosuus palautuksesta. Jos toiminto aktivoidaan, asiakkaillesi näytetään varastoonpalautusmaksu.

Palautusmaksu näytetään, kun luot palautuksen. Voit muokata tiettyä palautusta koskevaa palautusmaksua ja muokata sitä tuotteen mukaan.

Lopputarjoustuotteet:

Voit valita, mitkä tuotteet tai kokoelmat eivät ole oikeutettuja palautuksia lopullisina myyntituotteina. Asiakkaasi eivät voi lähettää palautuspyyntöjä lopullisista myyntituotteista. Esimerkkejä lopullisista myyntituotteista voivat olla tuotteet, joita ei voi palauttaa, kuten pilaantuvat, mukautetut tai henkilökohtaiset hygieniatuotteet tai tuotteet, joilla on suuria alennuksia.

Voit sisällyttää lopputarjoustuotteiden poikkeuksiin useita tuotteita tai kokoelmia, mutta et molempia.

Aseta palautussäännöt käytettäviin Shopify-myyntipisteellä

Ennen kuin voit käyttää palautussääntöjä Shopify-myyntipisteelläsi, varmista, että olet ottanut palautussäännöt käyttöön. Kun palautussäännöt ja -käytännöt on luotu ja otettu käyttöön Shopify-myyntipisteellä, Shopify-myyntipiste tunnistaa, onko tuote oikeutettu palautukseen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset.
  2. Klikkaa Käytännöt.
  3. Klikkaa Palautussäännöt-osiossa Ota käyttöön.

Käyttöönotto-osiossa näet, että palautussäännöt ovat aktiivisia POS Pro -sijainneissasi.

Palautussäännöt Shopify-myyntipisteellä

Tuotteet luokitellaan kahteen eri kategoriaan palautuksen yhteydessä Shopify-myyntipisteellä:

• Palautuskelpoinen: Jos tuote on oikeutettu palautukseen, voit käsitellä palautuksen.
  • Ei palautuskelpoinen: Jos tuote ei ole oikeutettu palautukseen, se näkyy Ei oikeutettu -osiossa, jossa näet myös, miksi tuote ei ole palautuskelpoinen.

Palautusprosessissa näkyvien palautussääntöjen avulla henkilöstösi saa tiedon siitä, miksi tuotteen palautusta ei tule hyväksyä.

Voit esimerkiksi merkitä poistomyyntiin kuuluvien tuotteiden myyntitapahtumat lopullisiksi. Asiakas ostaa poistomyyntiin kuuluvan neuleen kaupastasi. Viikkoa myöhemmin asiakas palaa kauppaasi ja palauttaa ostamaansa neuleen. Kun käynnistät palautusprosessin, huomaat, että neuleessa on merkintä Ei oikeutettu ja syynä on Lopullinen myynti.

Palautussääntöjen ohittaminen

Jos haluat suorittaa palautuksen kaupan palautussääntöjen vastaisesti, voit hyväksyä palautuksen ja kirjata syyn, miksi poikkeus on tehty.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Tilaukset.
  2. Napauta tilausta, jolle haluat luoda palautuksen.
  3. Napauta Palauta.
  4. Napauta Seuraava.
  5. Valitse palautuksen syy ja lisää huomautus, joka kuvaa, miksi palautussääntöä ei noudatettu.
  6. Napauta Seuraava.
  7. Vahvista palautustiedot ja napauta Hyvitä.