Tilauksen vaihto tai hyvitys

Shopify POS -sovelluksen avulla voit palauttaa maksuja ja antaa hyvityksiä tai vaihtaa uuden tuotteen palautetun tilalle. Jos kahden tuotteen välillä on hintaero, voit veloittaa tai hyvittää erotuksen vaihdon aikana.

Hyvitetyt tuotteet lisätään Shopify POS -sovelluksessa määritetyn sijainnin varastoon.

Vaihdon tai hyvityksen käsittely Shopify POS Pro -tilauksella

Jos sijainnissasi on Shopify POS Pro -tilaus, voit käsitellä asiakkaan vaihdon tai hyvityksen seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Tilaukset.
  2. Napauta tilausta, jolle haluat luoda vaihto- tai palautuskäsittelyn.
  3. Napauta Vaihto, valitse vaihdettava tuote ja napauta sitten Seuraava. Palautetut tuotteet lisätään POS-laitteen määritetyn sijainnin varastoon.
  4. Valinnaista: klikkaamalla Valitse syy esiin tulee valintaluettelo palautuksen vaihtoehdoista. Jos klikkaat Palautuksen syy ‑näytön jälkeen Seuraava, sinua kehotetaan hyväksymään palautuksen syyksi ”Tuntematon”. Voit lisätä kommentin kunkin syyn kohdalle. Jos valitset palautuksen syyksi Muu, sinun on kerrottava syy. Palautuksen syitä ei näytetä, jos tilauksessa on jakelemattomia tuotteita. Sen sijaan näet vapaamuotoisen lomaketekstikentän hyvityksen kommentoimista varten.
  5. Valinnainen: Jos et halua palauttaa tuotetta varastoosi, napauta Palauta tähän sijaintiin, poista palautustoiminto käytöstä ja napauta Tallenna.
  6. Napauta Seuraava.
  7. Valitse saatavilla olevasta tuoteluettelosta tuote, johon palautettava tuote vaihdetaan.
  8. Päivitä valitun tuotteen määrä, lisää tarvittaessa lisää tuotteita ja klikkaa Seuraava.
  9. Valinnainen: Ilmoita, että tuote on lähetettävä asiakkaalle myöhemmin, ottamalla käyttöön Merkitse tuote jakelemattomaksi valintapainiketta napauttamalla. Tuotteille luodaan uusi tilaus.
  10. Jos saldoa jää jäljelle, napauta Hyvitys tai Veloita ja viimeistele tapahtuma. Jos saldoa ei jää jäljelle, napauta Vaihda.
  11. Napauta Valmis.

Maksun palautuksen käsittely Shopify POS Lite -tilauksella

Voit palauttaa tilauksen maksun kokonaan tai osittain Shopify POS:n Tilaukset-näytössä.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen aloitusnäytössä Tilaukset.
  2. Napauta palautettavan tuotteen tilausta.
  3. Napauta Palauta.
  4. Käytä + ja - -painikkeita palautettavien tuotteiden määrän syöttämiseen.
  5. Napauta Seuraava.
  6. Valinnainen: Jos et halua palauttaa tuotetta varastoosi, napauta Palauta tähän sijaintiin, poista palautustoiminto käytöstä ja napauta Tallenna.
  7. Valinnainen: palauta toimituksen kulut napauttamalla Palauta toimituskulut.
  8. Valinnainen: Ota käyttöön palautussaldo lahjakortille, jotta voit myöntää asiakkaalle hyvityssummaa vastaavan lahjakortin. Lahjakorttituote on julkaistava POS-myyntikanavassa, jotta tämä vaihtoehto on käytettävissä.
  9. Jos asiakas käytti useampaa kuin yhtä maksutapaa, voit jakaa hyvityksen samojen maksutapojen välillä. Napauta Palautettava summa -kohdassa Muokkaa ja syötä summa, jonka haluat palauttaa kullekin maksutavalle.
  1. Valinnainen: lisää palautuksen syy.
  2. Kun olet valmis käsittelemään hyvityksen, napauta Hyvitys.
  3. Napauta Merkitse maksu palautetuksi.
  4. Valinnainen: anna asiakkaalle kuitti.
  5. Napauta Valmis.