Returregler

Returregler avgjør når kunder kan forespørre returer og hvordan returgebyrer brukes i butikken din. Ved å bruke returregler i Shopify POS kan personalet forstå butikkens retningslinjer for produkter i en retur. POS viser returreglene og identifiserer produktene som er utenfor retningslinjene for returer som er aktive i butikken.

Krav for bruk av returregler med Shopify POS

For å bruke returregler med Shopify POS, må du oppfylle følgende krav:

• Du må bruke Shopify POS Pro
  • Returregler må være konfigurert i Shopify-administrator

Returregler

Du kan konfigurere returregler som automatisk brukes for en bestilling når kunder legger inn bestillinger. Returreglene for en bestilling gjelder deretter når kunder ber om returer fra butikken. En estimert refusjon vises til kundene dine basert på returreglene dine.

Kunder kan bare sende returforespørsler for varer som er kvalifisert under reglene du konfigurerer. Dette gir deg mer kontroll over returforespørsler, og forhindrer kundene fra å be om returer for varer som ikke er kvalifisert basert på returpolicyen.

Selvbetjente returer må være aktivert for å kunne bruke returregler. Dette lar kundene dine be om returer fra kontoene sine, der returregler viser kvalifiserte varer og returgebyrer.

Standard returregler gjelder for de fleste varer, og inkluderer følgende typer returregler:

• returfrist
  • returfraktomkostninger
  • avgift for påfylling

Du kan også definere sluttsalgsvarer som er unntak fra standard returregler.

Returvindu

Velg et forhåndsinnstilt returfrist, eller angi et tilpasset antall dager. Du kan velge et av følgende alternativer:

• 14 dager
  • 30 dager
  • 90 dager
  • Ubegrenset
  • Egendefinerte dager

Returfristen løper fra og med varens leveringsdato. Hvis leveringsdatoen er utilgjengelig, starter returvinduet på varens oppfyllelsesdato, pluss en buffer for transporttid.

Fraktkostnader for returer

Du kan velge hvordan du håndterer returfraktkostnader ved å velge et av følgende alternativer:

• tilby gratis returfrakt
  • legg til en fastpris for returfrakt som belastes én gang per retur
  • la kunden kjøpe sin egen returfraktetikett

Returfraktavgiften vises når du oppretter en retur. Du kan redigere returfraktavgiften for en bestemt retur.

Avgift for påfylling

Velg hvorvidt du vil belaste en avgift for påfylling som en prosentandel av returen. Hvis dette er aktivert vises avgiften for påfylling til kundene.

Avgiften for påfylling vises når du oppretter en retur. Du kan redigere avgiften for påfylling for en bestemt retur, og redigere den per vare.

Sluttsalgsvarer

Du kan velge hvilke produkter eller samlinger som ikke er berettiget for returer som sluttsalgsvarer. Kundene kan ikke sende returforespørsler for sluttsalgsvarer. Eksempler på sluttsalgsvarer kan være produkter som ikke kan returneres, som bedervelige, tilpassede eller personlige hygieneprodukter, eller varer med store rabatter.

Du kan inkludere flere produkter eller samlinger i unntak for sluttsalgsvarer, men ikke begge.

Gjør returregler tilgjengelig for Shopify POS

Før du kan bruke returregler i Shopify POS, må du kontrollere at du har konfigurert returregler. Når returregler og retningslinjer er klart, kan Shopify POS identifisere et produkts kvalifikasjon for retur når du gjør dem tilgjengelige for Shopify POS.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Innstillinger.
  2. Klikk på Retningslinjer.
  3. Klikk på Aktiver i seksjonen Returregler.

Seksjonen Håndhevelse viser at returregler er aktive ved POS Pro-lokalisasjoner.

Returregler i Shopify POS

Når du gjennomfører en retur i Shopify POS, sorteres varer i to kategorier:

• Kvalifisert for retur: Hvis et produkt er kvalifisert for retur, kan du behandle returen.
  • Ikke-kvalifisert for retur: Hvis et produkt ikke er kvalifisert for retur, vises produktet i seksjonen Ikke-kvalifisert, og returårsaken for hvorfor produktet ikke er kvalifisert for en retur.

Returregler som vises i returprosessen gjør det enklere for personalet å forstå hvorfor et produkt ikke skal returneres.,

En samling for opphørssalg bruker for eksempel en returregler som merker alle varer som selges fra den som et sluttsalg. En kunde kjøper en genser fra samlingen for opphørssalg. Én uke senere kommer kunden tilbake til butikken for å returnere genseren vedkommende har kjøpt. Når du starter returprosessen, er genseren merket som Ikke-kvalifisert og viser Sluttsalg som årsak til at den ikke er kvalifisert.

Overstyr returregler

Hvis du ønsker å returnere en vare som ikke samsvarer med butikkens returregler, kan du godta returen, og deretter legge til en returårsak for å dokumentere unntaket.

Trinn:

1. Trykk på Bestillinger fra Shopify POS-appen.
  2. Trykk på bestillingen du ønsker å opprette en retur for.
  3. Trykk på Returner.
  4. Trykk på Neste.
  5. Velg en returårsak, og legg til en merknad som beskriver årsaken til at returregelen ikke følges.
  6. Trykk på Neste.
  7. Bekreft returdetaljene, og trykk på Refunder.