Workflows maken in de nieuwe Flow

Aandachtspunten bij het aanmaken van een workflow

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een workflow maakt.

• Workflows worden zo snel mogelijk uitgevoerd. Er kan echter een vertraging optreden tussen het moment waarop een trigger een workflow start en wanneer de acties zijn voltooid. Er is geen gedefinieerde tijdsduur die het voltooien van een workflow in beslag neemt.
  • Bestellingen en conceptbestellingen worden apart behandeld door Flow. Acties en triggers die van invloed zijn op bestellingen hebben geen invloed op conceptbestellingen en acties en triggers die van invloed zijn op conceptbestellingen hebben geen invloed op bestellingen. Als een conceptbestellingen worden geconverteerd naar een bestelling, zijn je workflows die van invloed zijn op bestellingen van toepassing.
  • Workflows met voorwaarden die tags bevatten, werken mogelijk niet als er meer dan 250 tags aan de bestelling, het product of de klant zijn gekoppeld.
  • Workflows kunnen niet handmatig worden geactiveerd. Alle workflows moeten beginnen met een trigger van Flow of vanuit een app.
  • Sommige velden in de GraphQL-Admin-API worden asynchron ingevuld, met name bij bestellingen. Omdat deze velden mogelijk niet worden ingevuld door de tijd dat je workflow wordt uitgevoerd, zijn gegevens mogelijk niet beschikbaar voor Flow en veroorzaken onverwachte resultaten, zoals fulfillments, UTM-parameters of risiconiveaus. Voordat je een workflow activeert, test je deze om te controleren of de gegevens zijn wat je verwacht.

Gebruik indien mogelijk een trigger die workflows start wanneer een andere voorwaarde is vervuld dan het aanmaken van een bestelling. Gebruik bijvoorbeeld de trigger Bestelrisico geanalyseerd in plaats van Bestelling aangemaakt.

Een nieuwe workflow maken

De nieuwe Flow maakt gebruik van een canvas met een vrije vorm waarop je je workflow kunt maken. In deze stappen wordt beschreven hoe je een eenvoudige workflow kunt maken, waarbij je één trigger, één voorwaarde en één actie toevoegt.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op Workflow maken.
  3. Klik op Selecteer een trigger en selecteer vervolgens de trigger waarmee de workflow wordt gestart.
  4. Klik op Uitvoer om een nieuwe stap te maken. Klik op Voorwaarde en selecteer vervolgens de voorwaarde die moet worden vervuld voordat een actie kan worden uitgevoerd.
  5. Klik op Dan om de actie te selecteren die moet worden ondernomen als de voorwaarde die je hebt ingesteld waar is. Klik op Acties en selecteer de actie die wordt uitgevoerd op basis van de resultaten van de voorwaarde.
  6. Optioneel: klik op Anders om aan je workflow toe te voegen als de voorwaarde die je hebt ingesteld onjuist is. Je kunt aanvullende voorwaarden of acties toevoegen.
  7. Klik op Nieuwe workflow en voer een titel in voor je workflow.
  8. Schakel de schakelaar rechtsboven om deze van Uit naar Aan te zetten om je workflow te gebruiken.

Een workflow aanmaken met behulp van een sjabloon

Een sjabloon is een vooraf gemaakte workflow die door Shopify is gemaakt en die je kunt aanpassen en gebruiken.

Sjablonen gebruiken triggers, voorwaarden en acties met ingevulde tijdelijke gegevens. Voordat je je workflow activeert, moet je ervoor zorgen dat je de workflow hebt bewerkt en de waarden hebt ingevoerd die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:

• Als een workflow tags aan klanten of bestellingen toevoegt, controleer dan of deze tags de tags zijn die je wilt gebruiken.
  • Als een workflow berichten verzendt, moet je ervoor zorgen dat je de gegevens van de ontvanger wijzigt, zoals het e-mailadres.
  • Als een workflow een app gebruikt die je niet wilt installeren, kun je mogelijk een vergelijkbare functie vervangen, zoals het vervangen van een actie die een bericht op Slack verzendt met een actie waarmee een e-mail wordt verzonden.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op Workflow maken.
  3. Klik op Templates bladerenen selecteer vervolgens een sjabloon.
  4. Controleer de sjabloon om te controleren of deze aan je behoeften voldoet. Je kunt de workflow aanpassen nadat je deze hebt geïnstalleerd.
  5. Klik op Installeren.
  6. Bewerk de sjabloon zo nodig.
  7. Optioneel: klik op de naam van de workflow en bewerk vervolgens de titel.
  8. Schakel de schakelaar rechtsboven om deze van Uit naar Aan te zetten om je workflow te gebruiken.

Raadpleeg de voorbeeldenpagina voor voorbeelden van beschikbare workflowsjablonen.