Shopify-scripts og Script Editor-appen

Shopify-scripts er små kodestykker, der giver dig mulighed for at oprette tilpassede oplevelser for dine kunder i indkøbskurven og ved betaling.

Når du opretter eller redigerer et script, skal du vælge, om det kun skal køre i din webshop eller i både din webshop og nedenstående apps:

Hvis dine scripts skal fungere korrekt, skal websitet have indbygget indkøbskurvfunktionalitet. Scripts må ikke bruges sammen med salgskanalerne Køb-knap, Facebook og Engrossalg.

Du kan bruge scripts til at oprette rabatter, der anvendes på en indkøbskurv afhængigt af varerne i den samt andre egenskaber for indkøbskurven. Du kan også bruge scripts til at tilpasse de leverings- og betalingsmuligheder, der er tilgængelige for dine kunder.

Du kan skrive scripts ved hjælp af Shopify Scripts API, som bruger en begrænset version af Ruby-programmeringssproget. Du kan skrive, redigere, administrere og udgive scripts ved hjælp af Script Editor-appen. Script Editor-appen har skabeloner, der kan hjælpe dig med at skrive scripts samt et fejlretningsprogram, der kan hjælpe dig med at teste dem.

Når du har udgivet et script, kan du opdatere dine Liquid-skabelonfiler, så din webshop følger ændringerne i dine scripts.

På denne side

Eksempler på scripts

Følgende liste indholder eksempler på den type rabatter og tilpasninger, som du kan lave med scripts:

• rabat på produkter med bestemte tags for at tilbyde procentvis (%) eller faste ($) rabatter, eller en kombination af begge
  • køre kampagner med enkel eller kompleks logik (køb én, og få én gratis; køb to, og få 10 % rabat, køb fire, og få 20 % rabat)
  • tilbyde dynamiske priser med mængdebaserede særpriser
  • redigere, skjule eller genbestille leveringsmuligheder og priser
  • redigere, skjule eller genbestille betalingsgatewaymetoder

Du kan oprette nedenstående typer scripts:

• Varelinjescripts – Disse scripts påvirker varelinjerne i en indkøbskurv: De kan ændre priser og give rabatter. Disse scripts kører hver gang en vare lægges, fjernes eller redigeres i indkøbskurven.
  • Leveringsscripts – Disse scripts interagerer med levering: De kan ændre leveringsmetoder og give rabatter på leveringspriser. Disse scripts kører, hver gang din kunde går ind på siden med leveringsmuligheder ved betaling.
  • Betalingsscripts – Disse scripts interagerer med betalinger: De kan omdøbe, skjule og ændre rækkefølgen af betalingsgateways. Disse scripts kører, hver gang din kunde går ind på siden med betalingsmetoder ved betaling. Betalingsscripts interagerer ikke med betalingsgateways, som f.eks. PayPal Express eller Apple Pay, der vises for dine kunden inden betaling.

Scriptskabeloner

Script Editor-appen indeholder skabeloner til almindelige scripts. Når du opretter et script, kan du vælge en skabelon og redigere den efter din butiks behov. Nedenstående liste indeholder eksempler på skabeloner, som du kan tilpasse:

• procentrabat (%) på et produkt
  • fast rabat (USD) på et produkt
  • procentrabat (%) og beløbsrabat ($) på et produkt
  • Bulk Discounts
  • køb én, og få én gratis
  • rediger pris for leveringsprisen
  • rediger navn på leveringspris
  • skjul leveringspriser
  • genbestil leveringspriser
  • rediger navnet på betalingsgateway
  • skjul betalingsgateway
  • omarranger betalingsgateways