Privé-apps

Privé-apps worden exclusief voor je Shopify-winkel gemaakt (in tegenstelling tot openbare apps, die worden ontwikkeld voor gebruik met een groot aantal winkels). Je kunt privé-apps gebruiken om functies aan je Shopify-beheercentrum toe te voegen, de gegevens van je winkel rechtstreeks te raadplegen met de API's van Shopify of je onlinewinkel uit te breiden naar andere platforms met behulp van webwinkels op maat.

Privé-apps hebben verschillende use-cases:

• Bouw een importeur om je gegevens van Magento of een andere provider naar Shopify te migreren. In plaats daarvan kun je je gegevens ook met de Shopify-app migreren.
  • De gegevens van je winkel integreren met een maatwerkoplossing die je gebruikt om je bestellingen, producten of voorraad buiten Shopify te beheren.
  • Producten uit je Shopify-winkel aanbieden in een aangepaste storefront, zoals een mobiele app, website of videogame.

Als je voor je winkel een proefabonnement gebruikt, kun je niet meer dan vijf privé-apps maken. Anders kun je zoveel privé-apps maken als je nodig hebt. Raadpleeg de documentatie voor ontwikkelaars van Shopify als je meer informatie wilt over het maken van een privé-app.

De ontwikkeling van privé-apps inschakelen via het Shopify-beheercentrum

Als je met privé-Apps wilt werken, moet je eerst de instelling voor de ontwikkeling van de privé-app inschakelen in je Shopify-beheercentrum. Alleen de winkeleigenaar kan de ontwikkeling van privé-apps inschakelen.

Deze instelling is standaard uitgeschakeld. Privé-apps hebben vrije API-toegang tot je winkel en hebben toegang tot je Shopify-beheercentrum. Als je vertrouwd bent met een privé-app en de app-ontwikkelaar die deze mate van toegang heeft, kun je de ontwikkeling van privé-apps inschakelen.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.
  2. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps.
  3. Klik op Privé-apps beheren.
  4. Klik op privé-apps inschakelen.
  5. Lees en controleer de voorwaarden en klik vervolgens op ontwikkeling van privé-apps inschakelen.

Nadat je privé-app-ontwikkeling hebt ingeschakeld, kun je nieuwe inloggegevens aanmaken voor een privé-app.

Inloggegevens genereren in het Shopify-beheercentrum

Nadat je de ontwikkeling van privé-apps hebt ingeschakeld in het Shopify-beheercentrum, moet je de vereiste accountgevens genereren in het Shopify-beheercentrum van de winkel die je wilt verbinden met je app.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op privé-app aanmaken.

4. Voer in het gedeelte App-details een naam in voor je privé-app en een e-mailadres om contact op te nemen.

Shopify gebruikt het e-mailadres om contact op te nemen met de ontwikkelaar als er een probleem is met de privé-app, bijvoorbeeld wanneer een wijziging in de API de koppeling met de app kan verbreken.

5. Selecteer in het gedeelte Beheerders-API de gebieden van je winkel waartoe je de app toegang wilt geven.

6. Als je de API voor webwinkels wilt gebruiken, selecteer Deze app toegang geven tot je storefront-gegevens met de API voor webwinkels.

1. Selecteer in het gedeelte API voor webwinkels-machtigingen de winkelgegevens die je toegankelijk wilt maken voor de app.

Vier machtigingen zijn standaard geselecteerd: Producten en collecties lezen, Klanten lezen en wijzigen, Afrekeningen lezen en wijzigen en Blogs en artikelen lezen.

1. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

De API-sleutel en het wachtwoord voor je app worden nu weergegeven.

Als je over de vereiste inloggegevens beschikt, heeft de privé-app toegang tot de gegevens van je winkel.

API voor webwinkels-machtigingen voor een privé-app wijzigen

Als je privé-app de API voor webwinkels gebruikt, kun je bepalen tot welke delen van je winkel de app toegang heeft door de machtigingen van de app te wijzigen.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op de naam van de app waarvan je de machtigingen wilt wijzigen.

4. Ga in het gedeelte API voor webwinkels naar API voor webwinkels-machtigingen en selecteer de winkelgegevens die de app mag raadplegen.

Vier machtigingen zijn standaard geselecteerd: Producten en collecties lezen, Klanten lezen en wijzigen, Afrekeningen lezen en wijzigen en Blogs en artikelen lezen.

1. Klik op Opslaan.

2. Klik in het dialoogvenster Je hebt wijzigingen aangebracht aan je privé-app op Opslaan.

Wijzig het e-mail adres voor ontwikkelaars

Shopify gebruikt de contact e-mail van de app-ontwikkelaar om contact op te nemen met de ontwikkelaar als er een probleem is met de privé-app, zoals wanneer een API-wijziging deze kan beschadigen. Om er zeker van te zijn dat je app werkt volgens verwachting, moet je ervoor zorgen dat deze e-mail correct en actueel is.

Je kunt het e-mail adres voor ontwikkelaars wijzigen of bijwerken in het Shopify-beheercentrum:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.
    1. Klik Privé-apps beheren 3. Klik op de naam van de app die je wil bewerken. 4. Voer het e-mailadres van de ontwikkelaar in het veld E-mailadres van ontwikkelaar voor noodgevallen in.

Een privé-app verwijderen

Je kunt privé-apps die je niet langer nodig hebt, verwijderen van de pagina Apps in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op het pictogram Verwijderen naast de app die je wilt verwijderen.