Privé-apps

Privé-apps worden exclusief voor uw Shopify-winkel gemaakt (in tegenstelling tot openbare apps, die worden ontwikkeld voor gebruik met een groot aantal winkels). U kunt privé-apps gebruiken om functies aan uw Shopify-beheerder toe te voegen, de gegevens van uw winkel rechtstreeks te raadplegen met de API's van Shopify of uw online winkel uit te breiden naar andere platforms met behulp van webwinkels op maat.

Er zijn verschillende voorbeeldscenario's voor privé-apps:

• Een importfunctie maken om uw gegevens van Magento of een andere provider naar Shopify te migreren.
  • De gegevens van uw winkel integreren met een maatwerkoplossing die u gebruikt om uw bestellingen, producten of voorraad buiten Shopify te beheren.
  • Producten uit uw Shopify-winkel aanbieden in een aangepaste storefront, zoals een mobiele app, website of videogame.

Als u voor uw winkel een proefabonnement gebruikt, kunt u niet meer dan vijf privé-apps maken. Anders kunt u zoveel privé-apps maken als u nodig heeft. Raadpleeg de documentatie voor ontwikkelaars van Shopify als u meer informatie wilt over het maken van een privé-app.

Inloggegevens genereren in de Shopify-beheerder

Voordat u een privé-app kunt verifiëren bij Shopify, moet u de vereiste inloggegevens genereren in het Shopify-beheercentrum van de winkel die u met uw app wilt verbinden.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op Een nieuwe privé-apps maken.

4. Voer in het gedeelte App-details een naam in voor uw privé-app en een e-mailadres om contact op te nemen.

Shopify gebruikt het e-mailadres om contact op te nemen met de ontwikkelaar als er een probleem is met de privé-app, bijvoorbeeld wanneer een wijziging in de API de koppeling met de app kan verbreken.

5. Selecteer in het gedeelte Beheerders-API de gebieden van uw winkel waartoe u de app toegang wilt geven.

6. Als u de API voor webwinkels wilt gebruiken, selecteert u Deze app toegang geven tot uw storefront-gegevens met de API voor webwinkels.

1. Selecteer in het gedeelte API voor webwinkels-machtigingen de winkelgegevens die u toegankelijk wilt maken voor de app.

Vier machtigingen zijn standaard geselecteerd: Producten en collecties lezen, Klanten lezen en wijzigen, Afrekeningen lezen en wijzigen en Blogs en artikelen lezen.

1. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

De API-sleutel en het wachtwoord voor uw app worden nu weergegeven.

Als u over de vereiste inloggegevens beschikt, heeft de privé-app toegang tot de gegevens van uw winkel.

API voor webwinkels-machtigingen voor een privé-app wijzigen

Als uw privé-app de API voor webwinkels gebruikt, kunt u bepalen tot welke delen van uw winkel de app toegang heeft door de machtigingen van de app te wijzigen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op de naam van de app waarvan u de machtigingen wilt wijzigen.

4. Ga in het gedeelte API voor webwinkels naar API voor webwinkels-machtigingen en selecteer de winkelgegevens die de app mag raadplegen.

Vier machtigingen zijn standaard geselecteerd: Producten en collecties lezen, Klanten lezen en wijzigen, Afrekeningen lezen en wijzigen en Blogs en artikelen lezen.

1. Klik op Opslaan.

2. Klik in het dialoogvenster U heeft wijzigingen aangebracht aan uw privé-app op Opslaan.

Wijzig het e-mail adres voor ontwikkelaars

Shopify gebruikt de contact e-mail van de app-ontwikkelaar om contact op te nemen met de ontwikkelaar als er een probleem is met de privé-app, zoals wanneer een API-wijziging deze kan beschadigen. Om er zeker van te zijn dat uw app werkt volgens verwachting, moet u ervoor zorgen dat deze e-mail correct en actueel is.

U kunt het e-mail adres voor ontwikkelaars wijzigen of bijwerken in de Shopify-beheerder:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.
    1. Klik op privé-apps beheren. 3. Klik op de naam van de app die u wilt bewerken. 4. Voer het e-mail adres van de ontwikkelaar in het veld Emergency develoepr-e-mail in.

Een privé-app verwijderen

U kunt privé-apps die u niet langer nodig heeft, verwijderen van de pagina Apps in uw Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op het pictogram Verwijderen naast de app die u wilt verwijderen.