Privé-apps

Privé-apps worden exclusief voor uw Shopify-winkel gemaakt (in tegenstelling tot openbare apps, die worden ontwikkeld voor gebruik met een groot aantal winkels). Je kunt privé-apps gebruiken om functies aan uw Shopify-beheerder toe te voegen, de gegevens van uw winkel rechtstreeks te raadplegen met de API's van Shopify of uw online winkel uit te breiden naar andere platforms met behulp van aangepaste storefronts.

Er zijn verschillende voorbeeldscenario's voor privé-apps:

• Een importfunctie maken om uw gegevens van Magento of een andere provider naar Shopify te migreren.
  • De gegevens van je winkel integreren met een maatwerkoplossing die je gebruikt om je bestellingen, producten of voorraad buiten Shopify te beheren.
  • Producten uit uw Shopify-winkel aanbieden in een aangepaste storefront, zoals een mobiele app, website of videogame.

Als je voor je winkel een proefabonnement gebruikt, kunt je niet meer dan vijf privé-apps maken. Anders kunt je zoveel privé-apps maken als je nodig hebt.

Inloggegevens genereren in de Shopify-beheerder

Voordat je een privé-app kunt verifiëren bij Shopify, moet je de vereiste inloggegevens genereren in de Shopify-beheerder van de winkel die je met je app wilt verbinden.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op Een nieuwe privé-apps maken.

4. Voer in het gedeelte App-details een naam in voor je privé-app en een e-mailadres om contact op te nemen.

Shopify gebruikt het e-mailadres om contact op te nemen met de ontwikkelaar als er een probleem is met de privé-app, bijvoorbeeld wanneer een wijziging in de API de koppeling met de app kan verbreken.

5. Selecteer in het gedeelte Beheerders-API de gebieden van uw winkel waartoe u de app toegang wilt geven.

6. Als u de Storefront-API wilt gebruiken, selecteert u Deze app toegang geven tot uw storefront-gegevens met de Storefront-API.

1. Selecteer in het gedeelte Storefront-API-machtigingen de winkelgegevens die u toegankelijk wilt maken voor de app.

Vier machtigingen zijn standaard geselecteerd: Producten en collecties lezen, Klanten lezen en wijzigen, Afrekeningen lezen en wijzigen en Blogs en artikelen lezen.

1. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

De API-sleutel en het wachtwoord voor uw app worden nu weergegeven.

Als u over de vereiste inloggegevens beschikt, heeft de privé-app toegang tot de gegevens van uw winkel.

Storefront-API-machtigingen voor een privé-app wijzigen

Als uw privé-app de Storefront-API gebruikt, kunt u bepalen tot welke delen van uw winkel de app toegang heeft door de machtigingen van de app te wijzigen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op de naam van de app waarvan u de machtigingen wilt wijzigen.

4. Ga in het gedeelte Storefront-API naar Storefront-API-machtigingen en selecteer de winkelgegevens die de app mag raadplegen.

Vier machtigingen zijn standaard geselecteerd: Producten en collecties lezen, Klanten lezen en wijzigen, Afrekeningen lezen en wijzigen en Blogs en artikelen lezen.

1. Klik op Opslaan.

2. Klik in het dialoogvenster Je hebt wijzigingen aangebracht aan je privé-app op Opslaan.

Een privé-app verwijderen

Je kunt privé-apps die u niet langer nodig hebt, verwijderen van de pagina Apps in je Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Privé-apps beheren.

3. Klik op het pictogram Verwijderen naast de app die je wilt verwijderen.