Fiscale voorzieningen met Avalara AvaTax

Avalara AvaTax is verkoopbelastingsoftware die berekeningen en het aangifteproces automatiseert. Avalara biedt realtime belastingtarieven van meer dan 12.000 belastingrechtsgebieden, terwijl de belastingberekeningen van Shopify zijn gebaseerd op belastingregistraties of op locatie.

Als je winkel Shopify Plus heeft en je hebt eerder Avalara AvaTax geactiveerd voor je Shopify Plus-abonnement, kun je belasting berekenen in je winkel door de diensten van Avalara te gebruiken in plaats van de ingebouwde belasting-engine van Shopify. Avalara AvaTax werkt ook op mobiele apparaten.

Je kunt Avalara AvaTax gebruiken om het volgende te doen:

• nauwkeurige en actuele belastingcodes te ontvangen van meer dan 12.000 jurisdicties
  • belastingregels instellen om aan de behoeften van je bedrijf te voldoen
  • belastingregels per product instellen
  • nauwkeurige rapporten te maken van de belastingen van je bedrijf

Hou bij het gebruik van Avalara Avatax rekening met de volgende aandachtspunten:

• Welke service voor het berekenen van je belastingen wordt gebruikt kan variëren, afhankelijk van de kanalen die je voor verkoop gebruikt en je configuratie met services van derden. Om te bepalen welke service is gebruikt om de belastingen voor een specifieke bestelling te berekenen, open je de bestelling op de pagina Bestellingen in het Shopify-beheercentrum en bekijk je de tijdlijn voor de bestelling.
  • De Avalara AvaTax-app ondersteunt het innen van btw, maar geen btw-vrijstellingen. Avalara kan geen btw-ID's verzamelen. Deze zijn vereist voor vrijstellingsrapportage en -aangiften.
  • Als je in Shopify een terugbetaling doet zonder een hoeveelheid artikelen of aanvullingen te selecteren, maakt Avalara AvaTax geen documenten voor retourneringen aan.
  • Gedeeltelijke aangiften worden niet gerapporteerd in Avalara AvaTax. Als je een gedeeltelijke terugbetaling doet, geef je deze handmatig in.
  • Sommige services van derden rapporteren aan Avalara, zoals eBay, terwijl andere dat niet doen, zoals Amazon of Facebook. Rapportage vanuit een service van derden kan ertoe leiden dat er doublures ontstaan in de bestelgegevens bij Avalara AvaTax. Als je een service hebt die bestellingen rapporteert aan Avalara, kun je je instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen, open de Avalara AvaTax-instellingen en verwijder het vinkje bij Verzend documenten naar AvaTax.
  • Avalara werkt alleen in de Shopify-checkout en werkt niet met apps die de checkout vervangen. Dit geldt ook voor de Facebook en Instagram by Meta-app.

• Bestellingen die worden gedaan terwijl je betalingsgateway in testmodus is worden berekend door Avalara AvaTax, maar worden niet beheerd door Avalara en dus niet bij Avalara weergegeven.

Meer informatie over Avalara AvaTax.