Skattetjänster med Avalara AvaTax.

Avalara AvaTax är en programvara för omsättningsskatt som automatiserar skatteberäkningar och skattedeklaration. Avalara tillhandahåller skattesatser i realtid från fler än 12 000 skattejurisdiktioner, medan Shopifys skatteberäkningar är baserade på skatteregistreringar eller på plats.

Om din butik använder Shopify Plus och du tidigare har aktiverat Avalara AvaTax för din Shopify Plus-plan kan du debitera skatt i din butik via Avalara-tjänster istället för Shopifys inbyggda skattemotor. Avalara AvaTax fungerar även med mobila enheter.

Du kan använda Avalara AvaTax för att göra följande:

• få exakta och aktuella skattekoder från mer än 12 000 jurisdiktioner
  • ställa in skatteregler för att tillgodose ditt företags behov
  • ange skatteregler per produkt
  • Skapa exakta rapporter om företagets skatt

Tänk på följande när du använder Avalara AvaTax:

• Vilken tjänst som används för att beräkna dina skatter kan variera, beroende på vilka kanaler du använder för försäljning och dina inställningar för tredjepartstjänster. Du kan fastställa vilken tjänst som användes för att beräkna skatterna för en viss order genom att öppna ordern från sidan Ordrar i din Shopify-administratör och sedan gå till orderns tidslinje.
  • Appen Avalara AvaTax stöder inhämtning av moms, men den stöder inte momsbefrielse. Avalara kan inte hämta in moms-id, vilket behövs för befrielserapportering och returer.
  • Avalara AvaTax skapar inte returdokument om du utfärdar en återbetalning i Shopify men inte väljer en vara eller kvantitet att fylla på i lager.
  • Delåterbetalningar rapporteras inte i Avalara AvaTax. Om du betalar ut en delåterbetalning måste rapporten justeras manuellt.
  • Vissa tredjepartstjänster rapporterar till Avalara, till exempel eBay, medan andra inte gör det, till exempel Amazon och Facebook. Rapportering från en tredjepartstjänst kan leda till dubblerad orderinformation i Avalara AvaTax. Om du har en tjänst som rapporterar ordrar till Avalara AvaTax, kan du ändra dina inställningar för att förhindra att Shopify också rapporterar dessa ordrar. I din Shopify-administratör går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter, öppnar dina Avalara AvaTax-inställningar och avmarkerar Skicka dokument till AvaTax.
  • Avalara fungerar endast i Shopifys kassa och fungerar inte med appar som ersätter kassan. Detta inkluderar apparna Facebook och Instagram från Meta.

• Ordrar som görs när betalnings-gateway är i testläge beräknas av Avalara AvaTax, men är inte bundna till Avalara och visas inte där.

Mer information om Avalara AvaTax.