Sette opp returregler og returpolicy

Returregler avgjør når kundene kan be om returer, og hvordan returgebyrer brukes i butikken. For at kundene skal kunne be om returer, må du aktivere selvbetjente returer i nettbutikken. Du kan også opprette skriftlige retur- og refusjonsbetingelser.

Returregler

Du kan konfigurere returregler som automatisk brukes for en bestilling når kunder legger inn bestillinger. Returreglene for en bestilling gjelder deretter når kunder ber om returer fra butikken. En estimert refusjon vises til kundene dine basert på returreglene dine.

Kunder kan bare sende returforespørsler for varer som er kvalifisert under reglene du konfigurerer. Dette gir deg mer kontroll over returforespørsler, og forhindrer kundene fra å be om returer for varer som ikke er kvalifisert basert på returpolicyen.

Selvbetjente returer må være aktivert for å kunne bruke returregler. Dette lar kundene dine be om returer fra kontoene sine, der returregler viser kvalifiserte varer og returgebyrer.

Standard returregler gjelder for de fleste varer, og inkluderer følgende typer returregler:

• returfrist
  • returfraktomkostninger
  • avgift for påfylling

Du kan også definere sluttsalgsvarer som er unntak fra standard returregler.

Returvindu

Velg et forhåndsinnstilt returfrist, eller angi et tilpasset antall dager. Du kan velge et av følgende alternativer:

• 14 dager
  • 30 dager
  • 90 dager
  • Ubegrenset
  • Egendefinerte dager

Returfristen løper fra og med varens leveringsdato. Hvis leveringsdatoen er utilgjengelig, løper returfristen fra varens oppfyllelsesdato, pluss en buffer for transporttid.

Fraktkostnader for returer

Du kan velge hvordan du håndterer returfraktkostnader ved å velge et av følgende alternativer:

• tilby gratis returfrakt
  • legg til en fastpris for returfrakt som belastes én gang per retur
  • la kunden kjøpe sin egen returfraktetikett

Returfraktavgiften vises når du oppretter en retur. Du kan redigere returfraktavgiften for en bestemt retur.

Avgift for påfylling

Velg hvorvidt du vil belaste en avgift for påfylling som en prosentandel av returen. Hvis dette er aktivert vises avgiften for påfylling til kundene.

Avgiften for påfylling vises når du oppretter en retur. Du kan redigere avgiften for påfylling for en bestemt retur, og redigere den per vare.

Sluttsalgsvarer

Du kan velge hvilke produkter eller samlinger som ikke er berettiget for returer som sluttsalgsvarer. Kundene kan ikke sende returforespørsler for sluttsalgsvarer. Eksempler på sluttsalgsvarer kan være produkter som ikke kan returneres, som bedervelige, tilpassede eller personlige hygieneprodukter, eller varer med store rabatter.

Du kan inkludere flere produkter eller samlinger i unntak for sluttsalgsvarer, men ikke begge.

Konfigurer returregler

1. Gå til Innstillinger > Retningslinjer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Administrer i seksjonen Returregler.
  3. I seksjonen Returvindu, velg hvor lang tid en kunde har på å be om en retur etter at en bestilling er levert.
  4. I seksjonen For returfraktkostnader velger du hvordan du vil håndtere returfraktkostnader. Hvis du velger å belaste en fastpris for returfrakt, angir du fastprisen din.
  5. Valgfritt: Velg Belast avgift for påfylling og legg til en prosentandel for å belaste en avgift for påfylling.
  6. Valgfritt: For å velge samlinger eller produkter som ikke er berettiget for returer som unntak for sluttsalgsvarer, gjør du følgende:

1. Velg Bestemte samlinger eller Bestemte produkter fra seksjonen Unntak for sluttsalgsvarer.
    2. Søk etter samlinger eller produkter, eller klikk på Bla gjennom.
    3. Velg samlinger, produkter eller produktvarianter, og klikk på Ferdig.
  7. Klikk på Lagre.

8. Gå tilbake til Retningslinjer.

9. Klikk på Aktiver i seksjonen Returregler.

Opprett skriftlig retur- og refusjonspolicy

Du kan også legge til eller generere en skriftlig retur- og refusjonspolicy for butikken din. Du kan bruke HTML i innholdet til butikkretningslinjer. De genererte retningslinjene inkluderer ikke automatisk returreglene du setter opp.

En mal for retur- og refusjonspolicy kan bare genereres på engelsk og for betalinger som er satt til engelsk språk. Hvis du driver butikken din på et annet språk, må du opprette dine egne retningslinjer. Kontakt en lokal jusekspert for hjelp.

Selv om Shopify kan generere en mal for retningslinjer er du ansvarlig for å følge de publiserte retningslinjene. Gå nøye gjennom retningslinjene før du legger dem til.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Retningslinjer fra Shopify-administrator.
  2. I seksjonen Skrevet retur- og refusjonspolicy angir du butikkens retningslinjer for retur og refusjon, eller klikker Opprett fra mal for å generere standard retningslinjer for maler.
  3. Gå gjennom retningslinjene for retur og refusjon og gjør eventuelle endringer.
  4. Klikk på Lagre for å legge til retur- og refusjonspolicyen.

Når du har lagt til retningslinjer for retur og refusjon, kobles den automatisk til i bunnteksten på kassesidene. Det kan være at kunder må vise retningslinjene dine før de handler, så det er en god idé å koble til retur- og refusjonsretningslinjer i butikknavigasjonen.