Klarna-betalningar i Italien, Nederländerna, Spanien och Storbritannien

Med hjälp av Klarna på Shopify Payments får dina kunder en säker och enkel betalningsprocess med flera betalningsalternativ i kassan. Dina kunder kan välja att omedelbart betala sina ordrar via faktura eller via avbetalningar med direktdebitering eller kreditkort.

Aktivera Klarna

Du måste först konfigurera Shopify Payments för att kunna använda Klarna Payments. När Shopify Payments har konfigurerats granskar Klarna din företagsinformation innan du kan acceptera betalningar. Klarna är som standard inställt till inaktivt, men när Klarna godkänner ditt företag har du möjlighet att aktivera betalningsalternativet i Shopify Payments-kontos avsnitt Betalningsmetoder. Du kan när som helst aktivera Klarna i Shopify-admins avsnitt Betalningsmetoder.

Steg

Betalningar med Klarna

När en kund gör en beställning och använder ett betalningsalternativ från Klarna betalas pengarna ut till dig med din nästa utbetalning av Shopify Payments.

Klarna fungerar på annat sätt med Shopify Payments än den vanliga betalningsprocessen. Om en kund till exempel betalar med Klarna kommer de att komma till Klarnas betalningssida för att skapa ett nytt konto eller logga in på ett befintligt konto. Betalningarna hanteras direkt inom Klarnas gränssnitt och inte via din butikskassa. Om kunden har några problem eller frågor måste de kontakta Klarna direkt. Du får betalt som vanligt med Shopify Payments.

Om du återbetalar en transaktion som behandlas av Klarna återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Handläggningsavgifter baseras på prenumerationsplanen i ditt Shopify-konto. För mer information om avgifter inom Shopify Payment, se Shopifys prissättningssida för din plats.

Klarna tillåter att återbetalningar behandlas inom 180 dagar från det att en order ursprungligen debiterades. Om 180 dagar har passerat från datumet för den ursprungliga debiteringen är det inte längre möjligt att återbetala via Klarna. Om du vill återbetala en order efter 180 dagar bör du arbeta med kunden för att återbetala pengarna till dem med hjälp av en extern tjänst.

Om en kund inleder en tvist om en order som betalats med Klarna med Shopify Payments så hanteras processen på samma sätt som en vanlig transaktionstvist om Shopify Payments-korttransaktioner. Mer information om chargebacks med Shopify Payments.

Regioner där kunder kan betala med Klarna

Klarna-betalningsalternativ visas i kassan för kunder i EES-länder, Storbritannien och Schweiz. Om du har konfigurerat en Marknad i någon av följande valutor, så kan kunder från den regionen betala i kassan med sin lokala valuta med hjälp av Klarna:

• Schweiziska franc (CHF)
  • Tjeckiska koruna (CZK)
  • Danska kroner (DKK)
  • Euro (EUR)
  • Brittiska pund (GBP)
  • Norska kronor (NOK)
  • Polska zloty (PLN)
  • Svenska kronor (SEK)

Det är inte möjligt att välja vilka av Klarnas betalningsalternativ som kunden kan använda i kassan. De Klarna-betalningsalternativ som kunden kan använda bestäms automatiskt beroende på faktorer som inkluderar – men inte begränsas till – butikens plats och kundens tidigare orderhistorik.

Klarna Pay Later

Klarna Betala senare är en faktureringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer Klarna Betala senare som betalningsmetod, accepterar de att betala för inköpet vid ett senare tillfälle. Kunden kan ibland välja mellan en tvåveckors eller en tvåmånaders återbetalningstidsplan. Klarna betalar dig omedelbart för ordern och pengarna ingår i din nästa utbetalning från Shopify Payments.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay Later

I dina betalningsinställningar kan du välja att ta betalt automatiskt när en order läggs eller att ta emot betalning manuellt inom 28 dagar efter det att en order har lagts. Som standard hämtas dina betalningar automatiskt. När du tar emot en betalning får du pengarna omedelbart av Klarna och en länk skickas till kunden via e-post. Kunden använder länken för att betala Klarna för sin order. De har upp till 14 dagar på sig att betala beroende på erbjudandet i kassan.

Efter att ha fått sin order har kunden också upp till 14 dagar på sig att bestämma om de vill behålla den. Ställ in dina betalningsinställningar för att ta betalt manuellt och vänta med att ta betalt tills dess att ordern är distribuerad, om du erbjuder dina kunder möjligheten att betala med Klarna. Om du använder det här arbetsflödet får kunden sin betalningslänk i samband med att de tar emot sin order, och de 14 dagarna som kunden har på sig för att betala måste matcha de 14 dagarna de har för att bestämma sig för att behålla ordern. Förutom manuell betalning är tydlig kommunikation gällande dina leveranstider ett värdefullt verktyg för att säkerställa att kunderna känner till eventuella problem som kanske inte överensstämmer helt med denna betalningsmetod.

Du kan ändra hur du tar emot betalningar i betalningsavsnittet i din Shopify-admin.Alternativet att ta betalt manuellt gäller alla betalningar, inte bara de från Klarna.

Från den tidpunkt då beställningen görs har du fram till midnatt koordinerad universell tid (UTC) på den 28:e kalenderdagen från det att beställningen gjordes, för att ta betalt. Om du inte tar betalt inom den tiden upphör betalningen och blir ogiltig.

Om en kund lägger en order den 1 januari kl. 14.00, löper auktoriseringsperioden för betalning ut den 28 januari vid midnatt UTC.

Klarna Pay Later kundupplevelse

Om kunden väljer Klarna Betala senare omdirigeras de till Klarnas hemsida så att de kan välja när de ska betala för sin order.

Om en kund av misstag överför det återstående saldot direkt till dig istället för till Klarna måste du annullera och återbetala ordern. Byt sedan ut ordern med ett duplicerat orderutkast som markerats som betalt (eftersom hela beloppet redan har betalats till dig av kunden) och arkivera ordern. Detta gör att Klarna kan få en återbetalning och annullera sin egen faktura. Det säkerställer också att din försäljningsstatistik och ditt lager återfår rätt siffror. Om du inte följer denna process fortsätter Klarna att kräva kunden på de pengar som saknas.

Om kunden väljer att betala för ordern över en längre tidsperiod så debiteras en extraavgift.

Klarna Betala direkt

Klarna Pay Now låter kunderna betala för sina ordrar med hjälp av sina internetbankuppgifter. Klarna Pay Now ansluts till kundens bankkonto och pengarna debiteras omedelbart från deras bankkonto. Du kommer att få pengarna vid nästa utbetalning.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay Now

Du kan ta emot dina auktoriserade betalningar manuellt från Klarna Betala direkt. Om du har konfigurerat dina inställningar för att samla in pengar manuellt, kommer du inte automatiskt ta emot pengar för ordrar som betalats med Klarna Betala direkt. För att få betalt, ta emot betalningen manuellt så snart den är auktoriserad. När du tar emot din betalning manuellt debiteras transaktionsavgiften för Shopify Payments baserat på det belopp som tagits emot vid den tidpunkten.

Klarna Pay Now kundupplevelse

Om kunden väljer Klarna Betala direkt omdirigeras de till Klarnas hemsida för att betala för sin order. Webbplatsen för Klarna uppmanar din kund att registrera sig med sina inloggningsuppgifter om kunden använder detta betalningsalternativ för första gången eller att logga in på sitt konto och använda sitt länkade bankkonto för att betala för ordern.

Klarna Pay in 3

Kunder kan betala för sitt köp med tre räntefria betalningar. Det totala transaktionsbeloppet fördelas vanligtvis jämnt över avbetalningarna, men Klarna kan ibland debitera kunden mer i den första avbetalningen, baserat på kundens köpkraft och andra kreditfaktorer.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay in 3

Du kan ta emot dina auktoriserade betalningar manuellt från Klarna Betala i tre delar. Om du har konfigurerat dina inställningar för att samla in pengar manuellt, kommer du inte automatiskt ta emot pengar för ordrar som betalats med Klarna Betala i tre delar. För att få betalt, ta emot betalningen manuellt så snart den är auktoriserad. När du tar emot din betalning manuellt debiteras transaktionsavgiften för Shopify Payments baserat på det belopp som tagits emot vid den tidpunkten.

Kundupplevelse för Klarna Betala i tre delar

Om kunden väljer Klarna Betala i tre delar omdirigeras de till Klarna hemsida för att betala för sin order. Webbplatsen för Klarna uppmanar din kund att registrera sig med sina inloggningsuppgifter om kunden använder det här betalningsalternativet för första gången, eller att logga in på sitt konto och använda sitt länkade bankkonto för att betala för ordern.

Efter att kunden har slutfört köpet i kassan meddelar Klarna kunden om betalningsschemat via e-post. Kunden debiteras för den första avbetalningen och för efterföljande avbetalningar i enlighet med betalningsschemat.

Hittar du inte de svar du letar efter? Vi finns här för att hjälpa till!