De nieuwe Flow-referentie

Raadpleeg deze referentiepagina's als je meer informatie nodig hebt over de componenten die onderdeel zijn van een workflow.

Triggers

Triggers zijn gebeurtenissen die workflows starten. Triggers kunnen interne gebeurtenissen zijn in Shopify of gebeurtenissen binnen een app van derden. Voor elke trigger is er een lijst met gerelateerde acties die je in je workflow kunt gebruiken.

Je kunt niet handmatig een workflow starten.

Voorwaarden

Voorwaarden start acties alleen wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Voorwaarden zijn hetzelfde als het begin van een 'als-dan'-overzicht. Ze kunnen controleren op de eigenschappen van de triggergebeurtenis en op de eigenschappen van objecten die bij de gebeurtenis zijn betrokken, zoals bestellingen, producten en klanten.

Acties

Acties zijn taken waarmee wijzigingen kunnen worden aangebracht aan objecten in je Shopify-winkel en apps. Acties kunnen ook e-mails en Slack-berichten verzenden en HTTP WebHook-oproepen uitvoeren naar externe services.

Wanneer je een actie kiest die door je workflow moet worden uitgevoerd, worden je keuzes gefilterd op basis van de trigger van de workflow.

Variabelen

Variabelen zijn tijdelijke aanduidingen die verwijzen naar informatie die wordt toegevoegd wanneer een werkstroom wordt uitgevoerd. Deze beschrijven de kenmerken van de klanten, bestellingen en producten waarop je workflows van toepassing zijn. Er zijn bijvoorbeeld variabelen voor het bestelnummer, de prijs van de bestelling en de naam van de klant.

Liquid-variabelen zijn geavanceerde variabelen die iteratie of voorwaardelijke content mogelijk maken. Je kunt bijvoorbeeld liquid-variabelen gebruiken om berichten te maken die details bevatten, zoals de producttitel, het SKU, de prijs en de hoeveelheid voor elke orderregel in een bestelling, en je ontvangers deze informatie niet hoeven op te zoeken.

Connectors

Met connectors kunt u specifieke apps gebruiken om triggers te maken op basis van informatie uit de app, of om een actie te maken waarbij een app wordt gebruikt. Wanneer je een trigger gebruikt, verzendt de app gegevens naar Flow. Wanneer je een actie gebruikt, stuurt Flow informatie naar de app.

Berichten

Elke workflow kan een actie bevatten die een e-mail verzendt vanuit flow@shopify.com naar de ontvangers die je opgeeft. Variabelen kunnen worden gebruikt om e-mails te personaliseren of om details toe te voegen.

HTTP-verzoeken

Elke workflow kan een actie bevatten die een HTTP-aanvraag verzendt om je workflow te koppelen aan een webserver of URL.

Voorbeelden

Bekijk enkele voorbeelden van workflows die je kunt gebruiken in de nieuwe Flow.