Slack-bericht verzenden

Met Slack-bericht verzenden stuur je een chatbericht naar een Slack-kanaal.

Koppelen

Als je de Slack-actie wilt gaan gebruiken, moet je eerst Flow koppelen aan je Slack-account.

Nadat je de koppeling met Slack hebt gemaakt, voeg je de FlowBot toe aan alle Slack-kanalen waarop je wilt gaan posten:

1. In het Slack-kanaal kun je meer informatie vinden.
  2. Klik onder Integraties op Een app toevoegen.
  3. Zoek naar FlowBot en klik op Toevoegen.
  4. Flow moet nu berichten op het kanaal kunnen posten.

Velden

De actie Slack-bericht verzenden bevat de volgende velden.

Velden die worden gebruikt in de actie Slack-bericht verzenden.
Veld Beschrijving
Kanaal- of lid-ID Vereist. Gebruik #de-naam-van-je-kanaal voor kanalen met een naam. Voor kanalen zonder naam kopieer je de kanaal-ID uit de kanaalgegevens, met $ als voorvoegsel: $C03U0GHLGLG
Bericht Vereist. Typ je bericht in de stijl die je ook in Slack gebruikt.

Triggers

Je kunt de actie Slack-bericht verzenden bij elke trigger gebruiken.

API-referentie

Flow roept de Slack-API aan om een chatbericht te posten. Bekijk de Slack-API voor meer informatie.