Voorbeeld van API-gegevens die in Shopify Flow worden gebruikt

Wanneer je een workflow bouwt, zal het vaak voorkomen dat je gegevens uit je winkel gebruikt in voorwaarden en acties. Shopify Flow heeft toegang tot winkelgegevens door de GraphQL Admin API aan te roepen. Dit betekent dat je toegang hebt tot bijna alle velden in de API.

Tijdens het bouwen van een workflow kom je vaak veldnamen en -beschrijvingen tegen op basis van de API, maar het kan handig zijn als je weet welke gegevens door de API worden uitgevoerd. Je wilt bijvoorbeeld de naam van de app weten voor een bestelling die is aangemaakt op basis van een conceptbestelling. Daarnaast wil je er waarschijnlijk voor zorgen dat je workflow de gegevens uitvoert die je verwacht, of in de vorm die je verwacht.

Als je de gegevens wilt bekijken, zijn er verschillende opties in Shopify Flow.

Een veld zoeken in het Shopify-beheercentrum

In de meeste gevallen kun je gegevens vinden door in het Shopify-beheercentrum te kijken. Zo wordt product.title weergegeven op de productpagina.

Het veld in een live workflow gebruiken

Je kunt de velden in een workflow veilig gebruiken door de actie Uitvoerlog te gebruiken. Wanneer je een workflow uitvoert, wordt met de actie Uitvoerlog de uitvoer van variabelen en tekst afgedrukt op de pagina Uitvoeringsgeschiedenis. Je kunt ook meldingsacties gebruiken, zoals Interne e-mail sturen.

Stappen om Uitvoerlog te gebruiken:

1. Kies een trigger die handmatig kan worden geactiveerd.
  2. Voeg een actie Uitvoerlog toe aan de workflow en koppel deze aan de trigger.
  3. Klik in Uitvoerlog-configuratie op Een variabele toevoegen om de variabelen die je wilt inspecteren, toe te voegen aan het gedeelte Uitvoer.
  4. Klik wanneer je klaar bent op Workflow inschakelen.
  5. Trigger de workflow door deze handmatig uit te voeren of door ervoor te zorgen dat de trigger wordt geactiveerd. Als je bijvoorbeeld de trigger Bestelling aangemaakt gebruikt, maak je een testbestelling aan.
  6. Controleer het activiteitenlogboek op de variabelen na de uitgevoerde workflows.

De JSON-bronpagina bekijken

Met de meeste bronpagina's in het Shopify-beheercentrum, zoals de pagina's Bestelling, Product of Klant, kun je de onderliggende gegevens van de pagina bekijken. Deze gegevens hebben niet precies dezelfde naam en indeling die Shopify Flow gebruikt, maar de waarden komen wel overeen met de inhoud van de GraphQL Admin API. Als je de gegevens wilt bekijken, voeg je .json aan de URL toe.

Navigeer bijvoorbeeld naar een bestelling door in het Shopify-beheercentrum naar de pagina Bestellingen te gaan en op een bestelling te klikken. Wijzig het adres van de pagina in de adresbalk van je browser:

https://https://admin.shopify.com/store/<shopname>/orders/3804849891234

Als volgt:

https://https://admin.shopify.com/store/<shopname>/orders/3804849891234.json

GraphiQL of een API-tool van derden gebruiken

Je kunt rechtstreeks een query uitvoeren op de API met behulp van een externe API-tool zoals Postman of de gratis Shopify-tool GraphiQL. Deze optie biedt de meest nauwkeurige resultaten, maar vereist enige bekendheid met het maken GraphQL-query's.

Voor GraphiQL biedt Shopify zowel een webgebaseerde GraphiQL-explorer met generieke gegevens als de GraphiQL-app. Met GraphiQL kun je een GraphQL maken die exact overeenkomt met de veldnamen die je in Shopify Flow ziet. De waarden komen ook exact overeen met je winkel als je de app gebruikt.

Door deze tool te gebruiken, kun je precies bepalen welke gegevens Shopify Flow gebruikt, met je echte winkelgegevens. Je maakt bijvoorbeeld de volgende query aan:

{
  orders(first:5, reverse:true) {
    nodes {
      createdAt
      app {
        name
      }
      channelInformation {
        app {
          title
        }
      }
    }
  }
}

In de volgende resultaten geeft de variabele order / app / name de app-naam voor de bestelling weer. In dit geval is de bestelling aangemaakt vanuit de conceptbestellingen-app, dus de waarde is Draft Orders. Kanaalgegevens zijn alleen beschikbaar voor de Point of Sale-app.

"data": {
    "orders": {
      "nodes": [
          "createdAt": "2023-04-10T12:32:41Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-04-10T12:29:12Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T20:23:10Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T20:20:53Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T15:45:15Z",
          "app": {
            "name": "Point of Sale"
          "channelInformation": {
            "app": {
              "title": "Point of Sale"