Workflows handmatig uitvoeren in Shopify Flow

Workflows kunnen handmatig worden uitgevoerd vanuit het Shopify-beheercentrum voor individuele bestellingen, conceptbestellingen, klanten of producten. Je kunt ook een workflow voor verschillende bestellingen, conceptbestellingen, klanten of producten tegelijk met een bulkactie uitvoeren. Als je een workflow handmatig uitvoert, kun je deze zelfs gebruiken als de gebeurtenis die de workflow triggert al is opgetreden.

Overwegingen bij het handmatig uitvoeren van workflows

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een workflow uitvoert vanuit het Shopify-beheercentrum:

• Inactieve workflows kunnen niet handmatig worden uitgevoerd. Om een workflow uit te voeren in het Shopify-beheercentrum, moet de workflow worden geactiveerd. Als de workflow die je wilt uitvoeren inactief is, ga je naar de workflow en klik je op Inschakelen.
  • Als je een workflow wilt uitvoeren op een bestelling, een conceptbestelling, een klant of een product, moet de workflow een bijbehorende trigger hebben. Gebruik bijvoorbeeld de trigger Bestelling aangemaakt om een workflow op bestellingen uit te voeren.
  • De Shopify Flow-app moet in de winkel zijn geïnstalleerd om workflows handmatig te kunnen uitvoeren. Workflows kunnen niet handmatig worden uitgevoerd op bedrijfsniveau.

Bekijk de video van het Shopify-beheercentrum op YouTube voor meer informatie over het handmatig uitvoeren van een workflow.

Een workflow uitvoeren vanuit het Shopify-beheercentrum

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen, Conceptbestellingen, Producten of Klanten.
  2. Klik op een bestelling, conceptbestelling, klant of product om er een workflow op uit te voeren.
  3. Klik op de bestellings-, conceptbestellings-, klant- of productpagina op Meer acties.
  4. Klik op Flow-automatisering uitvoeren.
  5. Selecteer op het nieuwe tabblad dat wordt geopend de uit te voeren workflow.
  6. Klik op Workflow uitvoeren.
  7. Optioneel: klik op Resultaten in Flow bekijken om de resultaten van de workflow op de pagina Activiteit te bekijken.

Een workflow uitvoeren met een bulkactie

Workflows kunnen handmatig worden uitgevoerd voor maximaal 50 bestellingen, conceptbestellingen, klanten of producten. Alles wat door de workflow wordt beïnvloed, moet aanwezig zijn op dezelfde pagina in het Shopify-beheercentrum. Filter je resultaten als de bestellingen, conceptbestellingen, klanten of producten die je wilt beïnvloeden niet op dezelfde pagina aanwezig zijn.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen, Conceptbestellingen, Producten of Klanten.
  2. Selecteer de bestellingen, conceptbestellingen, producten of klanten waar je een workflow op wilt uitvoeren.
  3. Klik op Meer acties.
  4. Klik op Flow-automatisering uitvoeren.
  5. Selecteer op het nieuwe tabblad dat wordt geopend de uit te voeren workflow.
  6. Klik op Workflow uitvoeren.
  7. Optioneel: klik op Resultaten in Flow bekijken om de resultaten van de workflow op de pagina Activiteit te bekijken.