Workflow-runs opnieuw proberen in Shopify Flow

Door het handmatig opnieuw te proberen, kun je problemen met je workflow en met eerdere runs in Shopify Flow oplossen. Een individuele run of runs van dezelfde workflow kunnen opnieuw worden uitgevoerd nadat problemen die van invloed zijn op de oorspronkelijke run(s) zijn opgelost.

Aandachtspunten voor het opnieuw uitvoeren van een run

• Een workflow mag niet nog worden uitgevoerd of in de wacht staan (wachten tot de run is geslaagd of fouten bevat).
  • Om een run opnieuw te proberen, moet de bijbehorende workflow actief zijn. Je kunt die activeren door naar de pagina met het workflow-overzicht te gaan en op Inschakelen te klikken.
  • De workflow-trigger moet overeenkomen met de trigger die de oorspronkelijke run heeft gebruikt. Wanneer een trigger wordt gewijzigd en niet langer overeenkomt met de oorspronkelijke run, is opnieuw proberen niet mogelijk.
  • Voor handmatig opnieuw proberen worden dezelfde trigger-gegevens gebruikt als voor de oorspronkelijke run (bijvoorbeeld: de ID van de bron die de workflow heeft gestart).
  • Met handmatig opnieuw proberen zullen de nieuwste gegevens worden opgehaald uit Gegevensacties ophalen en actuele gegevens worden gebruikt in voorwaarden en acties.

Voer een run opnieuw uit vanaf de pagina Rungegevens

1. Bekijk de gegevens van een run door op de link in je workflow-foutmelding te klikken of door naar de run in de Flow-app te gaan.
  2. Los problemen met de run en workflow op. Identificeer welke stappen anders zijn gegaan dan verwacht en controleer de betreffende configuratie in de workflow-editor. Bevestig dat eventuele beheercentrumbronnen die bij de run zijn gebruikt de verwachte attributen hebben. Meer informatie over Problemen met fouten in Flow.
  3. Los het probleem op dat is vastgesteld in de workflow en bronnen.
  4. Ga terug naar de pagina met rungegevens, kies de optie Run opnieuw uitvoeren te volg de instructies.
  5. Nadat een run opnieuw is uitgevoerd, wordt er bovenaan de pagina met rungegevens een banner weergegeven met een link om de nieuwe runs te bekijken.

Voer runs opnieuw uit vanaf de pagina Workflow-overzicht

1. Selecteer in de Flow-app een workflow in de workflow-lijst om naar de pagina met het workflow-overzicht te navigeren.
  2. Bekijk de gegevens van runs om te bepalen wat er is misgegaan of welke run een onverwacht resultaat had. Zo kun je zien of alle runs die opnieuw worden uitgevoerd hetzelfde probleem hadden.
  3. Problemen met de runs en workflow oplossen. Identificeer welke stappen anders zijn gegaan dan verwacht en controleer hun configuratie in de workflow-editor. Controleer of alle beheerdersbronnen die door de run worden gebruikt, de verwachte attributen hebben. Meer informatie over Problemen met fouten in Flow.
  4. Los het probleem op dat is vastgesteld in de workflow en bronnen.
  5. Selecteer in het workflow-overzicht alle runs die worden beïnvloed door het probleem dat handmatig opnieuw wordt uitgevoerd. Selecteer vervolgens Runs opnieuw proberen vanuit het actiemenu en volg de instructies.
  6. Vernieuw de pagina om de lijst met recente runs bij te werken om de nieuwe runs te bekijken. Klik op het pictogram Bekijken in de kolom met nieuwe pogingen om de nieuwe pogingen te bekijken die aan een specifieke run zijn gekoppeld.

De status van nieuwe pogingen bekijken

Van de pagina's Recente runs en Workflow-overzicht

De kolom Nieuwe pogingen geeft aan of een run opnieuw is uitgevoerd door een pictogram weer te geven. Als je op het pictogram klikt, wordt de lijst met runs gefilterd en kun je de oorspronkelijke run en de nieuwe pogingen bekijken.

De kolom Gestart door geeft aan of de run is gestart door een trigger-evenement, een handmatige run of een handmatige nieuwe poging.

Vanaf de pagina Rungegevens

Op de pagina met rungegevens wordt een banner weergegeven met een link waarmee je de oorspronkelijke run en nieuwe pogingen in de lijst met runs kunt bekijken.