Forhåndsvisning af API-data, der bruges i Shopify Flow

Når du udvikler et workflow, vil du muligvis ofte bruge data fra din butik i betingelser og handlinger. Shopify Flow får adgang til butiksdata ved at kalde GraphQL Admin API'en, hvilket betyder, at du har adgang til næsten alle felter i API'en.

Når du udvikler et workflow, vil du ofte møde feltnavne og -beskrivelser baseret på API'en, men du skal muligvis vide, hvilke data API'en outputter. Du kan f.eks. ønske at få navnet på appen for en ordre, der er oprettet ud fra en ordrekladde. Du bør også sørge for, at dit workflow outputter de data, som du forventer, eller i det format, du forventer.

Du har flere valgmuligheder i Shopify Flow, hvis du vil gennemgå dataene.

Find et felt i Shopify-administratoren

I de fleste tilfælde kan du finde data ved at kigge i Shopify-administratoren. product.title er f.eks. angivet på produktsiden.

Brug feltet i et live workflow

Du kan trygt bruge felterne i et workflow ved at benytte Logfør output-handlingen. Når du kører et workflow, kopierer Logfør output-handlingen outputtet for eventuelle variabler og eventuel tekst til siden Kørselshistorik. Du kan også bruge notifikationshandlinger som Send intern mail.

Trin til at bruge Logfør output:

1. Vælg en udløser, der kan udløses manuelt.
  2. Føj en Logfør output-handling til workflowet, og knyt den til udløseren.
  3. Klik på Tilføj en variabel i konfigurationen Logfør output for at føje de variabler, du vil inspicere til afsnittet Output.
  4. Når du har gjort dette, skal du klikke på Slå workflow til.
  5. Udløs workflowet, enten ved at køre det manuelt eller ved at aktivere udløseren. Hvis du f.eks. bruger udløseren Ordre oprettet, skal du oprette en testordre.
  6. Når workflowet kører, skal du tjekke aktivitetsloggen for at finde variablerne.

Se JSON-siden for ressourcer

De fleste ressourcesider i Shopify-administratoren, f.eks. siderne Ordre, Produkt eller Kunde, giver dig mulighed for at se de data, der bruges på siden. Disse data har ikke helt den samme navngivning og det samme format, som Shopify Flow bruger, men værdierne matcher det, der er i GraphQL Admin API'en. Hvis du vil gennemgå dataene, skal du føje .json til webadressen.

Du kan f.eks. navigere til en ordre ved at gå til siden Ordrer i Shopify-administratoren og klikke på en ordre. På sidens adresse i adresselinjen i din browser skal du ændre adressen fra:

https://https://admin.shopify.com/store/<shopname>/orders/3804849891234

Gør følgende:

https://https://admin.shopify.com/store/<shopname>/orders/3804849891234.json

Brug GraphiQL eller et tredjeparts-API-værktøj

Du kan sende direkte forespørgsler til API'en ved hjælp af et tredjeparts-API-værktøj som Postman eller det gratis værktøj GraphiQL fra Shopify. Denne mulighed giver de mest nøjagtige resultater, men den kræver en vis kendskab til oprettelse af GraphQL-forespørgsler.

Shopify tilbyder både en webbaseret GraphiQL Explorer med generiske data og GraphiQL-appen til GraphiQL. Med GraphiQL kan du oprette en GraphQL-forespørgsel, som nøjagtigt matcher de feltnavne, du ser i Shopify Flow. Værdierne matcher også din butik nøjagtigt, hvis du bruger appen.

Ved at bruge dette værktøj kan du bestemme præcist, hvilke data Shopify Flow bruger, med dine egentlige butiksdata. Du kan f.eks. oprette følgende forespørgsel:

{
  orders(first:5, reverse:true) {
    nodes {
      createdAt
      app {
        name
      }
      channelInformation {
        app {
          title
        }
      }
    }
  }
}

I følgende resultater viser variablen order / app / name navnet på appen for ordren. I dette tilfælde er ordren oprettet ud fra ordrekladdeappen, så værdien er Draft Orders. Kanaloplysninger er kun tilgængelige for appen Point of Sale.

"data": {
    "orders": {
      "nodes": [
          "createdAt": "2023-04-10T12:32:41Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-04-10T12:29:12Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T20:23:10Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T20:20:53Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T15:45:15Z",
          "app": {
            "name": "Point of Sale"
          "channelInformation": {
            "app": {
              "title": "Point of Sale"