Shopify Flow'ssa käytettävien API-tietojen esikatselu

Kun rakennat työnkulkua, saatat usein haluta käyttää kauppasi tietoja ehdoissa ja toiminnoissa. Shopify Flow käyttää kaupan tietoja kutsumalla GraphQL Admin APIin, mikä tarkoittaa sitä, että sinulla on pääsy lähes kaikkiin API:n kenttiin.

Kun rakennat työnkulkua, näet usein kenttien nimiä ja kuvauksia, jotka perustuvat API:hin, mutta saatat tarvita tietoa siitä, mitä tietoja API:n kautta tuotetaan. Voit esimerkiksi haluta tietää sovelluksen nimen tilaukselle, joka on luotu tilausluonnoksesta. Lisäksi saatat haluta varmistaa, että työnkulku tuottaa odottamasi tiedot tai että ne ovat siinä muodossa kuin odotat.

Tietojen tarkastelemiseksi sinulla on Shopify Flow'ssa useita vaihtoehtoja.

Kentän etsiminen Shopify Adminissa

Useimmiten löydät tiedot Shopify Administa etsimällä. Esimerkiksi product.title on listattu tuotesivulla.

Kentän käyttäminen live-työnkulussa

Voit turvallisesti käyttää työnkulun kenttiä Kirjaa tulos -toiminnolla. Kun suoritat työnkulun, Kirjaa tulos -toiminto tulostaa kaikkien muuttujien ja tekstien tuotoksen Suoritushistoria-sivulle. Voit myös käyttää ilmoitustoimintoja, kuten Lähetä sisäinen sähköposti.

Kirjaa tulos -toiminnon vaiheet:

1. Valitse käynnistin, joka voidaan käynnistää manuaalisesti.
  2. Lisää työnkulkuun Kirjaa tulos -toiminto ja liitä se käynnistimeen.
  3. Klikkaa Kirjaa tulos -konfiguraatiossa Lisää muuttuja lisätäksesi tarkastettavat muuttujat Tulos-osioon.
  4. Kun olet tehnyt tämän, klikkaa Ota työnkulku käyttöön.
  5. Käynnistä työnkulku joko suorittamalla se manuaalisesti tai aiheuttamalla käynnistimen laukaisun. Jos esimerkiksi käytät Tilaus luotu -käynnistintä, luo testitilaus.
  6. Kun työnkulku on suoritettu, tarkista muuttujat toimintalokista.

Tietojen katsominen JSON-resurssisivulta

Useimmat Shopify Adminin resurssisivut, kuten Tilaus-, Tuote- tai Asiakas-sivut, mahdollistavat sivuun liittyvien tietojen tarkastelemisen. Näillä tiedoilla ei ole täsmälleen samoja nimiä ja muotoja kuin, mitä Shopify Flow käyttää, mutta arvot vastaavat GraphQL Admin API:ssa olevia arvoja. Voit tarkastella tietoja lisäämällä päätteen .json URL-osoitteeseen.

Siirry esimerkiksi tilaukseen menemällä Shopify Adminissa Tilaukset-sivulle ja klikkaamalla tilausta. Vaihda selaimesi osoitepalkissa olevan sivun osoite osoitteesta

https://https://admin.shopify.com/store/<shopname>/orders/3804849891234

Seuraavaksi:

https://https://admin.shopify.com/store/<shopname>/orders/3804849891234.json

GraphiQL:n tai kolmannen osapuolen API-työkalun käyttäminen

Voit tehdä API-kyselyjä suoraan käyttämällä kolmannen osapuolen API-työkalua, kuten Postmania, tai ilmaista Shopifyn tarjoamaa GraphiQL-työkalua. Tämä vaihtoehto antaa tarkimmat tulokset, mutta se edellyttää jonkin verran perehtyneisyyttä GraphQL-kyselyjen luomiseen.

Shopify tarjoaa GraphiQL:lle sekä verkkopohjaisen GraphiQL Explorer -sovelluksen geneerisillä tiedoilla että GraphiQL-sovelluksen. GraphiQL:n avulla voit rakentaa GraphQL-kyselyn, jossa nimet vastaavat täsmälleen Shopify Flow'ssa näkyvien kenttien nimiä. Myös arvot vastaavat täsmälleen kauppasi arvoja, jos käytät tätä sovellusta.

Tällä työkalulla voit määrittää tarkalleen, mitä tietoja Shopify Flow käyttää, todellisten kauppatietojesi avulla. Voit esimerkiksi luoda seuraavan kyselyn:

{
  orders(first:5, reverse:true) {
    nodes {
      createdAt
      app {
        name
      }
      channelInformation {
        app {
          title
        }
      }
    }
  }
}

Seuraavissa tuloksissa muuttuja order / app / name näyttää sovelluksen nimen tilaukselle. Tässä tapauksessa tilaus luotiin tilausluonnossovelluksesta, joten arvo on Draft Orders. Kanavatiedot ovat käytettävissä vain Point of Sale -sovellukselle.

"data": {
    "orders": {
      "nodes": [
          "createdAt": "2023-04-10T12:32:41Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-04-10T12:29:12Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T20:23:10Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T20:20:53Z",
          "app": {
            "name": "Draft Orders"
          "channelInformation": null
          "createdAt": "2023-03-17T15:45:15Z",
          "app": {
            "name": "Point of Sale"
          "channelInformation": {
            "app": {
              "title": "Point of Sale"