Beschermde gegevens in Shopify Flow

Persoonsgegevens verwijst naar alle gegevens, zelfstandig of gecombineerd, aan de hand waarvan een individu uniek kan worden geïdentificeerd. Als je triggers en acties gebruikt in Shopify Flow die zijn aangemaakt via een andere app, heeft die app toegang tot informatie over je winkel, klanten, bestellingen of andere bedrijfsgegevens op basis van de variabelen die je selecteert.

Soorten persoonsgegevens in Shopify Flow

De volgende persoonsgegevens worden beschikbaar gesteld in Shopify Flow, afhankelijk van welke triggers en acties je gebruikt:

• Persoonlijke gegevens van klanten, waaronder contactgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres. Apps die zich bezighouden met bestellingen, uitvoering of verzending hebben ook toegang nodig tot locatiegegevens (zoals IP-adres en geolocatie) en informatie over gebruikersagenten (zoals browser en besturingssysteem).
  • Persoonlijke gegevens van de eigenaar van een Shopify-winkel, inclusief alle contactgegevens van de winkeleigenaar, zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adressen van alle locaties.
  • Persoonlijke gegevens van medewerkers, die alle contactgegevens voor medewerkers bevatten, inclusief naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Persoonsgegevens identificeren in Shopify Flow

Bij het bouwen van een voorwaarde of een actie worden variabelen die persoonsgegevens bevatten aangeduid met een pictogram van een schild met een hangslot naast de variabelenaam. Klik op het pictogram voor meer informatie over beschermde gegevens in Shopify Flow.

Omgaan met persoonsgegevens in Shopify Flow

Hier zijn enkele aanbevelingen die je kunt overwegen bij het bouwen van workflows waarin persoonsgegevens worden gebruikt:

• Volg altijd de best practices bij het omgaan met gevoelige gegevens en zorg ervoor dat je voldoet aan de van toepassing zijnde voorschriften of beleid.
  • Omvat alleen de hoogst nodige variabelen bij het gebruik van acties van andere apps en services.
  • Zorg ervoor dat de gegevens die je verstuurt van toepassing zijn op de ontvanger bij het verzenden van e-mails en meldingen (zowel intern als naar klanten).