Skyddade data i Shopify Flow

Personlig identifierbar information (PII) är enskild eller kombinerad information som kan identifiera en individ. Om du använder utlösare och åtgärder i Shopify Flow som skapas av en annan app kan den appen få åtkomst till information om din butik, kunder, ordrar eller andra företagsdata baserat på de variabler du väljer.

Typer av PII i Shopify Flow

Följande PII görs tillgänglig i Shopify Flow, beroende på vilka utlösare och åtgärder du använder:

• Kundens personliga information, inklusive kontaktinformation såsom namn, e-postadress, telefonnummer och adress. Appar som hanterar beställningar, genomförande eller frakt kräver också tillgång till platsinformation (såsom IP-adress och geolokalisering) och information om användaragenter (såsom webbläsare och operativsystem).
  • Shopifys personliga information om butiksägare, inklusive all kontaktinformation för butiksägaren, inklusive namn, e-postadress, telefonnummer och adresser på alla platser.
  • Personuppgifter för personal, vilket inkluderar all kontaktinformation för personal, inklusive namn, e-postadress och telefonnummer.

Identifiera PII i Shopify Flow

När du skapar ett villkor eller en åtgärd indikeras variabler som innehåller PII med en ikon med en sköld med ett hänglås intill variabelnamnet. Klicka på ikonen för att lära dig mer om skyddade data i Shopify Flow.

Så här hanterar du PII i Shopify Flow

Här är några rekommendationer du bör tänka på när du skapar arbetsflöden som använder PII:

• Följ alltid bästa praxis för att hantera känsliga data och se till att du följer alla tillämpliga regler och policyer.
  • Inkludera endast de strikt nödvändiga variablerna när du använder åtgärder från andra appar och tjänster.
  • Se till att de uppgifter du skickar är tillämpliga på mottagaren när du skickar e-postmeddelanden (både internt och till kunder).